Friday, 22 November 2013

Promote : Homestay R&K Kampung Duyong Melaka

Hokeyh,, musim cuti sekolah dah seminggu berlalu kan.. weee syok lar adik-adik tu bercuti yer. Akak jugak yang tak cuti-cuti. Teringin tau nak pergi bercuti. sob sob~ T__T So mesti ada yang dah merancang nak bawak family bercuti kat mana kan? ataupun tengah fikir nak kemana kita cuti sekolah nie?? Takpe-takpe, iqa suggest datang lar bercuti di Melaka.. ewahh promote! hihi

Berbalik pada tajuk, kalau uolls nak bercuti di Melaka jangan risau pasal penginapan sebab Homestay R&K Kampung Duyong Melaka kan ada (ecece promote lagi) haha, homestay nie berdekatan je dengan bandar Melaka. So senang lar uolls nak pergi mana-mana. Antaranya ;

2km ke Perkampungan Hang Tuah (Perigi Hang Tuah) 
* 6km ke Afamosa Bandar Hilir (Pusat Pelancongan Bandar Melaka)
* 3km ke Muara ikan bakar Sungai Melaka
* 10km ke Medan selera ikan bakar Umbai * 6km ke pusat membeli belah Tesco, Aeon Jusco dan Mydin* 12km ke Zoo Melaka, Melaka Wonderland Theme Park, Taman Buaya, Taman Seribu Bunga * 2km Petronas* 200m Medan Selera

Haa macam-macam tempat lagi uolls boleh pergi sebenarnya. Cakap jek nak pergi mana. Iqa boleh jadi tourguide yang bertauliah. Tapi jangan lar mintak pergi Highland Tower pulak eh. Sebab tempat tu bukan kat Melaka. hahaha~ >_< Antara kemudahan yang ada pulak ;

** TV
** Sofa 3 + 2+ 1
** Meja Makan Kayu
** Iron Baju
** Pinggan mangkuk, tempat masak air elektrik & periuk nasi elektrik
** Peti ais 1 pintu
** Mesin Basuh
** Sejadah
** 1 Tilam Extra
** 1 Toto Extra
** 2 Tuala Mandi
** Teh dan Gula
*** Homestay mempunyai 2 Bilik (katil queen,1 Aircond +2 kipas untuk 2 bilik, 1 Bilik Air
** Semua bilik dilengkapi dengan almari
baju dan meja solek.
#**tertakluk pada perubahan


Pendek kata uolls boleh rasa macam kat rumah sendiri. Owh lupa pulak, harga untuk satu malam cuma RM150 sahaja. Berbaloi kan?? So pada yang berminat atau sebarang pertanyaan boleh inbox iqa kat facebook(ADD FRIEND DULU YER) >> SINI << atau tekan je button fb kat tepi blog tu, boleh jugak wechat atau whatsapp. TQ
Kata Jari : Homestay nie bukan iqa punya. Tolong promote homestay kawan hukhuk (batuk pulak). Daaaaa (^__^)v
Kredit : Official blog Homestay R&K


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

8 komen jejari cumil:

BUNDA said...

salam ukhuwah dari bunda...terima kasih sudi keteratak bunda...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

eh murah.. insya allah kalau pergi melaka saya stay sini..kalau hotel lebih kurang gini harga tapi dapat sebilik je kan?

Fiza Rahman said...

Thanks for the info sis. Cantik & murah.

tenku butang said...

teman suka nengok lantai dia.. best nii..

zareliqa afiqa said...

@ Bunda : Sama-sama bunda :)

@ Mama Amana & Arief : Tau takpe kak. Hotel dpt bilik jek.. nanti nak dt bgtau iqa k. hihi ^_^

@ Fiza Rahman : Most welcome :)

@ tenku butang : Kalau suka tgk lantai, kena lar mai cnie. Boleh golek2 atas lantai. hehehe :D

nanakimie said...

cantiknya homestay ni,tq share:)

Gee Lion said...

eh murahnyer.. nak kena survey nih..

oh ye, salam kenal ^^

nana kimie said...

p/s:nak cakap mcm mana ye,heee..whohaa tu kita kena jawab survey diorang & otomatik kita dapat point,bila da cukup point kita boleh redeem hadiah...tapi if nak dapat point byk kena la share dgn kawan2 pasal whohaa ni:)

http://nanakimie.blogspot.com/2013/12/jom-daftar-whohaa-sekarang.html