Friday, 30 March 2012

Tazkirah Jumaat



"Barang siapa melepaskan seorang mukmin dari kesusahan hidup di dunia, nescaya Allah akan melepaskan darinya kesusahan di hari kiamat, barang siapa memudahkan urusan (mukmin) yang sulit niscaya Allah akan memudahkan urusannya di dunia dan akhirat.Barang siapa menutup aib seorang muslim, maka Allah akan menutup aibnya di dunia dan akhirat. Allah akan menolong seorang hamba, selama hamba itu senantiasa menolong saudaranya. Barang siapa menempuh perjalanan untuk mencari ilmu, maka Allah akan memudahkan jalan baginya menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah satu rumah Allah untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya bersama-sama, melainkan akan turun kepada mereka ketenteraman, rahmat Allah akan menyelimuti mereka, dan Allah memuji mereka di hadapan (para malaikat) yang berada di sisi-Nya. Barang siapa amalnya lambat, maka tidak akan disempurnakan oleh kemuliaan nasabnya."(HR Muslim)

Sumber : iluvislam


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Thursday, 29 March 2012

2nd Butterfly Giveaway by Intan Wandalaara


Makin hari makin ramai pulak yang datang menggoda aku dok ajak join GA dorang. Hewhew.. aku pun tergoda bila tengok hadiah-hadiah yang telah disediakan. So, apa lagi! Join! join! :p
Klik banner untuk join

Nak tag : 
dieya, zatiey, lola

Tarikh tutup : 15 April 2012


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Tuesday, 27 March 2012

Hoyeahhh! Hadiah Dah Sampai..Thanks Kak Ina :)


Hye! Hye all..
Ingat lagi tak kitew pernah join nie...

IntaNBerliaN's First Giveaway


Walaupun tak menang tapi tetap dapat hadiah. Best kan..! ≧◡≦
Act, semua peserta yang tak menang dapat jugak hadiah saguhati. weee.. cer tengok entry Kak Ina yang INI. Banyak kan.. tu baru separuh tau.
Thanks pada Kak Ina. Moga Kak Ina dimurahkan rezeki berlipat kali ganda. Amin~

 Iloike..! sangat-sangat menghargai visitor blognya.
Aku suka baca entry Kak Ina lagi-lagi tentang Alisha yang comel tu. hehe *nak cubit pipi bole*
Kak Ina nie pun rajin blogwalking tau. Kalau kita singgah blog IntanBerlian, mesti jejak kita akan dibalas dengan pantas. Wahh, kagum.. kagum. ヅ

Nak tengok tak hadiah yang kitew baru dapat tadi? Cantik meyh,,
Tadaaa!!!

> Flower h/p strap <
Alololo.. tomey2.. macam tau2 jek iqa suka pink. heeee :D
Macehh kak! =)

Kata Jari : Jom skodeng Alisha >>  << wehuu


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Tuesday, 20 March 2012

MegaGiveAway by Penmerah.com


Walaupun dah lupa sapa yang tag, aku dengan sukarelanya menjoinkan diri dalam giveaway oleh Pen Merah nie.
banner format21 1024x508 MegaGiveAway By Penmerah.com 
Klik banner untuk join

Jom tengok syarat pulak :

1. Buat entri ‘’MegaGiveAway by Penmerah.com’’
2. Likes Fanpages Penmerah.com
3. Copy Banner dan Link kan ke Entri GA Penmerah.com.
4. Tag 3 orang kawan
5. Dah siap entri, tinggalkan link entri tu kat ruangan komen bawah nanti. Semoga tuah menjadi milik korang ye!
6. Jangan lupa Follow twitter aku untuk tau PENGUMUMAN SEMASA tentang GA ini.
Senang je kan?? apa lagi.. jom join reramai. Hadiah pun best oooo... =)
Nak tag : iera, nieda, hakimah
Done!! ^_^


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Monday, 19 March 2012

Jom jadi geng KAMI BLOGGER MALAYSIA


Ditag oleh : Mas

 
Asal : MELAKA

Tag : Ayu, Amanda, Nurul, tYa, Ira


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Friday, 16 March 2012

Siapa Nak Hadiah Percuma!!


Lama menyepi dari dunia blog.. bukan bermakna aku tak pernah langsung menjenguk, ada.. mana boleh takde kan. hee.. tapi blog nie hanya dipandang sepi gara-gara demam yang berulang lagi dan kesibukan yang melanda diri. Aicehh! Disebabkan demam dah makin beransur pulih, aku pun curi-curi mengupdate blog. Weehuuu!! shhhhh~ jangan bagitau incik doktor tao aku duk mengadap lappy. =.='

Sempena hari Jumaat yang berbahagia nie aku nak tolong promote GIVEAWAY rakan-rakan blogger kita. Act, aku adalah salah seorang dari para sponsor mereka-mereka semua.  kiki, Jom lar support Giveaway dorang nie. Dapat hadiah FREE weyh! Sape tak nak kan..? Cuti-cuti, ada masa lapang..join keyh. =)

 
Giveaway LISA AFHA

 
Giveaway CIK ABIT

Giveaway AISYAH & IEKA HASHIM

Tekan jek banner-banner comel dorang kat atas tu kalau nak join. Macam-macam hadiah yang menanti korang tau. Dah2.. cherita dah abis. Klik semua banner tu dan joinkan diri memasing. Wasiat neh.. HEH HEH! ;p

> CUTE LENSES HERE <


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Monday, 12 March 2012

COOKIE (New Arrival Lens)


Mai! Mai!! goreng pisang panas.. baru dikirim oleh Rain dari Korea..! Ahakss.. malam tadi termimpi Rain belanja goreng pisang pulok. ApaKAH??? =.='

Dah, dah. Jom tengok barang yang baru sampai niey.. santekkk meyh! Rasa nak gigit-gigit jek bila tengok lens niey tau! Bos aku ler niey.. saje buat aku geram! grrr

Nama Lens : Cookie
Diameter : 14.8mm
Color : Blue, Brown, Green, Grey, Pink, Violet




Berminat?? sila turunkan tandatangan dibawah. Errr.. inbox jek kat facebook or lens page.
> LENS PAGE <
Cepat! sementara ada discount lagi. weeee >.<


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Friday, 9 March 2012

Doodle : Yeayy! Cuti Sekolah


Agagaga! Hoyeahh.. cuti sekolah nie nak pegi mana agak-agak. ^.^ hurmm, mandi manda? daki Gunung Kinabalu? bermalas-malasan kat pusat peranginan? ke nak duduk rumah main game DotA sambil makan cekelat?? uhuuuu.. seronoknya!!!! (>.<)

Lihatlah dunia! Lihatlah dunia!! aku bebas dari tekanan sekolah,,! takde pensil, buku, mahupun 'scientific calculator'. wahahaha

TAPI
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Aku mana sekolah lagikkk woi!!!!!!!! (T.T)

Kata Jari : Selamat berjimba-jimba adik-adik sekolah. Homework JANGAN lupa uat pulak tao.. sob~ sob~
Nak CONTACT LENS yang super murah??
Usha >SINI<


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Wednesday, 7 March 2012

Wordless Wednesday #8 - Lawak Kampus

Teka apa nama dia dalam komik nie?
*suka baca Lawak Kampus sebab ia sengal* hewhew


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Monday, 5 March 2012

Babai Blog! Babai Korang! wuwuwu T.T



Kebarangkalian aku online dan berblog memang tipis lar lepas nie sebab aku dah dapat keje kat tempat baru. wuwuwu.. harap sangat tempat keje baru nie boleh online macam biasa. Pesbuk.. blog.. twitter.. Simsimi.. *eh, sibuk lar Simsimi!*


Nie lagi satu! nak kena pindah tempat baru..rumah baru. wuwuwu.. memang tak suka oke! Tapi dah tanggungjawab pada negara. Pasrah jela.. T.T Dalam masa yang sama happy jugak lar bila hasrat yang aku idam-idamkan dah tercapai. weeee ^_^

Mungkin aku akan sangat-sangat sibuk lepas nie.. tak dapat online. Jadi aku akan berblog untuk kali terakhirnya rini. *poyo* Tapi kalau esok-esok korang ada nampak aku dok bertapa berjam-jam kat pesbuk nuu.. paham2 lar yer. hewhew =)

Kata Jari : Bos, kalu outstation nak gaji ++ eh! miahahaha


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Saturday, 3 March 2012

Contest Reka Dialog By Ross dan Nelly The Strange !



Saya telah dijemput untuk menjoinkan diri. Awww.. Memalu lak rasenya! huhu
Maaf atas kelewatan. Agak-agak sempat lagi tak cik penganjur? =)

Nie dialog dari Bila Jejari Bercherita :




Hohoho.. memang rekaan semata-mata. Tapi memang ada yang cmnie kan?? =.='
Nak tag : Milah, Liya, Eyqa
Done!!


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ