Monday, 20 February 2012

Tolong Bertanggungjawab Sikit


Semua sedia maklum yang aku rajin join Giveaway, Segmen atau Contest.. kan? kan? So, next entry aku akan bagi sebab-sebab kenapaKAH aku begitu rajin join menjoin aktiviti yang dianjurkan oleh blogger mesia neh.

Tabik toink! toink! lar pada mereka yang mampu menguruskan aktiviti yang dianjurkan dengan jayanya dari mula sampailah keakhir. Especially Giveaway atau Contest! nak kena cari sponsor, promote sponsor, uruskan para peserta yang semestinya banyak ragam, hadiah n bla bla bla. Aku pun tak berani nak buat lagi! Takut tak boleh handle. +__+ Kalau segmen tu boleh tahan lagi. Sepanjang aku join semua nie kebanyakan penganjur memang sangat-sangat bertanggungjawab! 

Tapi ada lar sorang dua yang tak bertanggungjawab. Bukan nak kondem sesape tapi kalau dah buat sesuatu yang melibatkan orang lain, kena lar bertanggungjawab supaya orang lain tak marah atau kecik atie. Aku tengok ada yang baru darjah 6 dah buat GA atau contest. Maybe dia rasa dia boleh! Oke, tak kisah lar kan.

Bila dah beratus-ratus orang join, sampai masa owner tu senyap! Macam takde apa-apa je yang berlaku kat blog dia. Bloggers lain yang join da bising-bising kat shoutbox suruh umumkan pemenang. Kalau seminggu dua boleh lar orang sabar. Kalau da lebih sebulan dok senyap? tak ker orang dok kutuk-kutuk dia. Aku malas nak campur, tengokkan jela. Pada aku simple! kalau dah memang BUKAN rezeki kita, kita tak kan dapat jugak.

google it

Lastly, owner remove blog! Apecelop?? Agak kurang sopan kan.. sekurang-kurangnya buat lar 1 entry penjelasan, mintak maaf.. sejuk lar sikit atie dorang. Nie tak, delete entry n terus remove blog! Tak rase rugi ker dik oii?? So, Sedikit nasihat pada mereka-mereka dan peringatan untuk diri sendiri jugak, kalau rasa tak boleh handle JANGAN buat. Kalau nak buat jugak, pastikan tak buat sekerat jalan. Wallahualam.. renung-renungkan.. tehee :D

Kata Jari : Apasal rasa macam skema jek pulok arie neh! agagaga.. 


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

18 komen jejari cumil:

aRa ❤ aFiq™ said...

na mgelak dr bg hdiah pa ? xpnh lg kne mcm tu.. huhu

Mr.Clive said...

morning jugak!
insomnia ke?hehe

IntaNBerliaN said...

wah ada jugak penganjur siap remove blog ek.. adoiii.. xelok lah mcm tu kan..

shameel Iskandar said...

Salam.
tak pernah lagi saya join giveaway.jauh sekali nak anjurkan.

Aida Omar said...

betul setuju sangat..aida sendiri byk kali kena.. siap tempek banner dia semua..last2 senyap je.. rupanya dah removed blog..malas nak bising2 biar jela..

Oshin said...

oshin buat segmen..da umum pemenang tapi orangnya tak alert...cemana tu huhu iqa di tag kat sini http://gurlgemini.blogspot.com/2012/02/awesome-ga-by-sweetybeauty-shoppe.html

Admin said...

Nice Blog, jom follow saya blk jomwayangku.blogspot.com Thanks! :-)

Zahirah Dzulkifli said...

Eh eh, baca entri ni tiba-tiba ada "Apa celop?" Hahaha. Sabar eh. Tunggu cerita malam ni :p Pasal Giveaway apa smeua tu memang dah biasa dah alami sekarang ni. Tapi tak taulah, join pun sekadar memenuhi jemputan. Huehue

emy zulaiha said...

eh yeke ade ke org yg mcm tue? takat yg emy join xde lg mcm tue.hehe iqa cpt wat contest/ga emy nak join nie :) haha

MaYa MustWany said...

laaa de kes ke macam ni?
budak2 tecik ni,kalau betul2 mampu wat n ada komitmen..xsalah..tapi tuhlah..kalau jdi macam tuh prob..

sabree hussin said...

dia memang plan nak buat sekerat jalan je kot.. tu yang dia buat kejap je

Koding said...

Koding Berkata:
Untuk yang rajin bagus jugak buat segmen. Tapi... Bdtul ke boleh menarik ramai follower??

Cik Nurul said...

lorh.. macam tu pulak? haish.. macam2 la... saba je la... -.-

~ kite dah lama tak join GA contest bagai.. huhu

Hanif said...

Betul!! Kalau sekadar nak mengikut buat segmen itu ini tapi tak mampu jangan buat. Aku sendiri pun masih takut nak buat..heheheheheh.
Aku tahu kenapa nak join segmen/giveaway....DAPAT HADIAH. Betul tak?

nur_za said...

bila nur ingat balik kan
eh..macam ada la bloger tu blog dia ble buka xblh..xthu la dia remove ke apa..huk2..
macam tu pun ada kan..setju jgk

naiemah_ramli said...

erkk..ada jga ek..ayoyoyo...hohoho...ape lah diorg ni...heee ^_^

Ezad Skytech said...

entah la...ada jugak ye blogger yg tak bertanggungjawab macam tu...da buat GA..senyap je lepas tu..aiyooo...

[sutera kasih] said...

mgkin ada masalah yg xdpt dielakkan kot huhu