Wednesday, 29 February 2012

Ohh.. ♥ MaYa MustWany ♥


Aku telah ditugaskan untuk mengorat seorang blogger bernama MaYa MustWany. Maka dengan perasaan tak bersalah aku telah mengorbankan satu-satunya pokok mangga yang ade depan rumah semata-mata untuk diposkan pada MustWany menggunakan sampan dan khidmat posmen bermekap tebal seperti yang direquest oleh MustWany sendiri.

"Agaknya kat Jepun sekarang musim ape yer Mas?", topik yang sangat lar tak relevant aku pilih masa kitorang berdetim sesama! Malu betul akuh! *nyorok tepi pagar* Agaknya dah takde soalan lain ker mulut niey. =.=' miahaha *tipu*

Hasil dari siasatan masa kitorang berdetim rupanya Mas dah memulakan career sebagai blogger pada 28/8/2008 <-- no ong katanya, blog yang pada mulanya untuk suka suki ala-ala diari online kini dihiasi dengan tutorial, dan banyak lagik cerita menarik. Apa yang penting (bak kata wonderpet) blog 'pemerhati dalam diam' nie memang mesra pembaca. Macam sabun Dettol! Alah, memang best wa cakap lu.. sebab tu aku selalu dok bercamping kat sana.  =^.^=

MaYa MustWany atau lebih mesra dan manja disapa Mas, sebenarnya dah lama berskandal dengan aku! Saje aku tak nak kecoh kat korang. =..= *Dah,korang takyah pikir bukan2* kikiki, Entry pertama yang aku skodeng dalam blog Mas ialah cara nak guna mesin token LRT. Sape yang tak reti-reti lagi nak guna tuh bawak-bawak lar rujuk tutorial Mas niey yer! :p Korang boleh usha jugak cerita disebalik gambar bebear comey alololo tentang MaYa. Nak tau MaYa tu sapa? Pegi baca sendiri. hekhek.. 

Gambar nie dalam first entry Mas masa memula berblog. Aku kidnap dengan kebenaran.

Berumur 22 tahun (sebaya kitew) dan tak heran bin ajaib lar kalau Mas single mingle lagik. Minat dengan purple dan masih lagi mengaji pondok secara part-time ala-ala bersantai tepi bendang di OUM, Mas nie orangnya memang peramah! Cakap jela ape pun dia boleh layan. Jangan ko mintak duit sudah! Nanti dia claim balik kat aku.huuu.. Mas anak ke-4 dari 5 orang adik beradik. Tu salah satu faktor yang membuatkan aku jeles dengan Cik Mas. Dia ada abang, akak! Aku takde.. sob sob~ ๏̯͡๏

Dah amik beskal memasing kayuh lelaju ke blog Cik Mas. Pantas! pantas! Sebarang pertanyaan atau kemusykilan boleh utarakan pada Cik Mas. kuikui, Mas nie memang rajin sungguh balas jejak kasih yang korang tinggalkan. Sampai kekadang dia sendiri boleh tertido kat blog korang bersama bantal ucuknya. heee =)

Sini! sini! Tekan header purple Mas nie.

Sekian.. Esaimen aku dah siap! fuhh fuhh.. baru lar makan lena, tido pun kenyang. eh eh, korang yang pelik jangan pelik lagi. Ini adalah segmen anjuran Geng Blogger Sengal, dan dikuasakan oleh Tok Ketua. Terjah! Terjah!! ^.^ Selamat berkenalan.. *salam2*

Kata Jari : Harap persahabatan kitew berkekalan Mas. HewHew =D Majulah blogger untuk negara!! *semangat2!*


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

31 komen jejari cumil:

Phat said...

tahniah atas kesiapan eksaimen anda..tunggu ke publish an eksaimen phat pagi esok huhu

Saddila said...

dila mohon kak mas selalu tidur kat blog dila. mohon sgt penuhkan ruang yang ada. sewa 23 inggit sehari. harap sudi :P

zareliqa afiqa said...

@ Phat : Baekkk! baekk! set reminder npon =)

mohdhazlan Dreadlock said...

wei ...maya la ...gud job zaralika :)

Popkorn said...

mula2 baca ingatkan mas 2 laki endon.. =)

khalila ishak said...

gud j0b! nak mangga jugak. hehe... cantik tarikh die start blogging ;)

naiemah_ramli said...

waaa....idea yg mencurah2..naiemah ja 0-0 ni :( waaaaaaa....huhuhu

Cik Nurul said...

wah2, kemain detim x ajak! *nak nyibuk jugak* hahahaa nice entry! ^^

zareliqa afiqa said...

@ Saddila : Ahaha~ promosi2.. tp kalu free lagi mas suka kot :D

@ mohdhazlan : Yeahh! vote 4 Maya.hehe, thanks :)

@ Popkorn : ahaha~ mana bisa buk! :p

@ Khalila : Bole2~ mintak kat mas yer. Akak da kasi pokok tu kat mas. hehehe, no ong tu :)

@ naiemah : Mencurah ke ladang gandum.Jadi lar koko krunch! hehe..slow2 naiemah. Iqa pon blur jugak memula.haha~ siap cuak lagik. :p

@ Cik Nurul : Ahaha..detim kena berdua jek cik nurul. Kalu bertiga da jadi cinta 3 segi lak t.hee :D btw, thanks ya! ^_^

Hanif said...

Betull lentri pasal token tu cukup lengkap..hahahhha
lagi satu beliau memang cukup rajin BW

MaYa MustWany said...

mangga xdapat lagi ni??posmen somlap kut..hahahha

ooo iqa la yg selalu searching keyword tuh..kikiki

xpe..abg ku..abg mu jua..akak ku..akk mu jua..hihih

terbaikla..sempoi2 & klakar..hoyeh2..lega kn dh siap..toceh2 iqa..

AmirFX said...

Kejap lagi p terjah.. Terjah bersama Nas ahmad.. haha..

O CIKTEDDY said...

wah..like3!

IntaNBerliaN said...

boleh terjah ni..hihii

misz_eyza said...

betul tu...mas memang mesra pembaca...kalau dpt masa berbual dgn dia mmg ralit la...=)

Aien Not Alien said...

menarik...menarik....dan menarik...


masing2 dengan idea tersendiri...heee

emy zulaiha said...

haha mas same dgn emylah! anak ke 4 dr 5..tahniah siap jugak esemen anda :) haha

Mr.Clive said...

hi awak! terima kasih sbb sudi dtg... :D

Ct Mawa said...

hoho..mari terjah ramai2! :D

zareliqa afiqa said...

@ Hanif : Kan3~ memang rajin :)

zareliqa afiqa said...

@ MaYa MustWany : Ehehe..memang lega bila da siap Mas :) eh, mangga tak sampai lagi erk? cehhh, incik posmen somlap leteww.huhu =.=

Waaa..bole share abg ngan akak eh?? terbaekkk! :D

zareliqa afiqa said...

@ AmirFX : Terjah2~ bawak sekali abg Nas Ahmad tu :p

zareliqa afiqa said...

@ O CIKTEDDY : Ehee..thanks^^

@ IntaNBerlian : Terjah kak :)

@ misz eyza : Betul tuh. Ritu punya lar syok borak sampai tak sedar da kul 2 pagi.heee :D

@ Aien Not Alien : Toce2~ hehe..dok bertapa baru dapat idea niey :P

@ Emy Zulaiha : Ooo..emy pon anak ke-4 eh? :)

@ Mr.Clive : Sama-sama :)

faiz fakhirin said...

dah selamat sampai kedestinasi MAS ker buahan itu..hahaha..

aRa ❤ aFiq™ said...

t ara terjah.. hehe..

Koding said...

Bila pulak nak mengorat aku ni???

Jemput ke blog Koding….

yad'z said...

wow.. tarikh start blogging tu sangat cun. hehehee..

Bulan Bintang said...

terjah blog die.. majulah ayuh kita maju. errrr -..-

FatinFirdaus said...

boleh try jejak.. hehe

Fikri said...

Dh singgah blog dia. xda mkn2 pn.. lapaq ni. haha :D

senyumSOYA said...

waaa rajin !! heheheh..
p skodeng gak ~