Tuesday, 21 February 2012

Kenapa Saya Suka Join Contest & Giveaway


Setiap kali aku join giveaway atau contest.. mesti ramai yang akan cakap "rajinnya kamu join.." kan? kan? haha.. So, meh cnie aku nak bagitau sebab-sebab kenapa aku rajin sungguh menjoinkan diri.

google

 Takde Idea
Nampak tak? bila jadi blogger nie bukan setiap hari kita akan ada idea nak menulis. Bagi aku lar.. ada masa-masanya aku akan blur tetibe. Nak tulis tu tak kena. Nak tulis nie pun tak kena. Dok mengadap lappy sampai 17minit tetap tak tau nak tulis hape. tehee :D Jadinya aku cari alternatif lain...join contest atau GA!

 I'm Busy!
Sibuk! kalau da keje melambak sampai tak cukup tangan nak handle.. ashane aku nak cari idea update blog? Kadang-kadang blog pun boleh terlupa walaupun ia tetap dihati. Aicehh! Tapi disebabkan tak mau biarkan blog nie bersawang, aku join sebarang segmen atau GA. Lagipun tak perlu taip entry panjang-panjang. Cuma ikut syarat-syarat, DONE!!

 Ditag
Antara syarat-syarat sesuatu contest atau GA iaitu tag kawan-kawan lain. Jadinya bila dah ditag aku pun dengan penuh rasa tanggungjawab akan join sekaki. Lagipun aku kan peramah sesungut sesangat. Ahaks! Orang da jemput. Bagi lar support. Bukan susah pun.. Kecuali kalau aku memang takde masa, tak dapat lar join.

 Support Rakan Blogger
Hari nie kita bagi support kat dia, esok lusa dia support kita pulak. KAN? KAN? Budi bahasa amalan blogger! hewhew.. Sama-sama bagi sokongan. Kan bagus tu! >.<

google

 Dapat Hadiah!
Dah nama pun CONTEST, GIVEAWAY. Mesti lar ada hadiah.. mana lar tau kot-kot ada luck pulak kat situ. Tuah manusia sape yang tau! Tapi aku TAK harap sangat pun tang hadiah nie. Kalau ada rezeki, dapat jugak kat kita. Kalau takde, even dah menang pun hadiah tak sampai. Memang ada spesis cenggitu. +__+ So, tak payah mengharap!

Kata Jari : Huh! macam sejuk pulak malam nie..agagaga


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

19 komen jejari cumil:

nur_za said...

huhu
sunguh..betul..nur pun suka join contest ni..kalu giveawy tu ikut nasib je..kalu da rezeki dapat la..hee
seronok kalu hadiah smp rumah

yad'z said...

heheh... jarang join contest... ><

naiemah_ramli said...

heee..serius cakap..naiemah tak pandai join GA..ada la 1 naiemah join..huhu..org tag pon bkn tak nak join..tp tak pandai nak mnjoinkan diri..heee :(

emy zulaiha said...

iqa pernah eh mengalami hadiah tak sampai bagai ye?hhehe yeah! same2 support blogger kan :)

IntaNBerliaN said...

akak pun sk join tp skrg ni terbatas sikit sbb mood dh kelaut..hihii

Ezad Skytech said...

hee...kalau takde idea nk update...mmg akan join je semua tu kan...hee!

Selendang Merah said...

sm setuju...yg bab support rakan blogger lain...masa nie kita tolong dia...esok dia tolong kita kn..:D

aziah muhammad said...

x penah lagi join mana2 contest..nnt try join la....:)

faiz fakhirin said...

betul tu...kalau dulu cara tarik trafic ngn buat isu panas..skng ni, dh kalah pada twitter n facebook..so blogger buat alternatif bru..yg penting, only da blogger knowing da best of tag...hahahhaa..sampai ak pn terjebak..hahahha

beckhrooy said...

mmg susah nak tulis klau takde idea, buat apa2 pun jd lah, lbh bgs support kwn2

MaYa MustWany said...

mas join klu ada msa nk wat & simple.kalau2 susah,jrg mas join.hahaha.coz part xde idea,mas still bnyk draft..tuh kdg2 xjoin.

Hanif said...

Aku pulak reason no satu..tak ada idea dan tambah sibuk..hemm join segmen.

shark said...

salam kenal dari saya :)

CekbOlat-bOlat said...

Ohh.. rpat ukhwah! hehe

Zahirah Dzulkifli said...

First thing saya join, hadiah. Hahaha. Tapi tengok mood jugalah. Selalunya join bila kena tag je

Nyue said...

ahahahah...nyue pon rs cm 2..huhu...sokong entry nie...ulasan yg detail n baik..he3

=)

[sutera kasih] said...

betul2 hehe..dulupun rjin gak join..

Ct Mawa said...

huhu..setuju dgn smua sbb2 ni

EmpayarUtama said...

ooo camtu. Tp untuk yg ada masa lah. Kalau jenis part time blogger cam aku nih, bila kena tag kelam kabut juga jadinya kan...

Aku menulis bila nak berkongsi apa yang aku rasa perlu dikongsikan jadi susah nak fikirkan sangat pasal trafik cuma buat yang terbaik untuk yang ikut aku dan baca belog aku ^_^