Friday, 6 January 2012

Tutorial : Cara daftar Churp Churp



Sorang kawan kat facebook tanya macam mana nak daftar Churp Churp ni. Okeyh, meh Iqa ajarkan. Act, semua boleh join Churp Churp walaupun takde blog. Best kan. Sambil-sambil korang berfacebook, bertwitter,berYM pun boleh dapat duit. Wow! sape tak nak kan. Excited..! excited..!

Mula-mula kena lar ada akaun facebook atau twitter.. 
Facebook mesti dah ada kan? Kalau takde jugak, boleh buat kat >SINI<
Sape takde Twitter lagi tu boleh buat kat >SINI< kejap. Actually kalau dah ada salah 1 dari laman sosial ni pun dah boleh daftar. Kalau ada dua-dua lagi bagus. heee

Dah ada kan? Let's start bebeh! >.< 
Klik >SINI< pulak untuk pegi ke laman rumah ChurpChurp yer sygs. Lepas tu ikut langkah-langkah kat bawah. Kalau tak paham tengok gambar yang Iqa dah printscreen tu :) Klik gambar untuk tumbesaran yang berganda.weee


Sign in guna facebook
1. Klik 'Sign in with Facebook' yang Iqa dah bulatkan color merah tu.
2. Isi jek email dan password facebook korang. Log in.



3. Then kalau jumpa camnie, log in -> Allow atau Access. *dah lupa ayat* +_+

Sign in guna Twitter
1. Klik 'Sign in with Twitter' macam dalam kotak kuning gambar pertama -> Isi email/username dan password twitter macam dalam gambar -> Tunggu kejap.



Sekarang, uolls akan jumpa macam ni pulak, isi jela apa yang dia nak..teheee :D


Kalau takde twitter just skip step 2 dalam gambar tu. Skip step 1 kalau tak nak 'connect' dengan facebook. Terus ke step 3 -> Setup.

Dah habis nanti korang akan jumpa macam dalam gambar kat bawah nuu. Dalam kotak merah tu kira dashboard lar. Nak share iklan atau tengok earning boleh tekan "REWARDS" macam yang dalam bulatan kuning. Lain-lain boleh explore sendiri.weeee


Nak tekankan kat sini, PENTING!! Masa setup tu isi betul-betul. Apekebendanya tu??
Pegi kat settings -> profile.



Kat sini isi betul-betul yer..jangan isi maklumat tipu-tipu pulak! Karang penat-penat kumpul earning, nak cash out, duit tak sampai. Tak tau! tak tau! iqa dah cakap awal-awal.hekhek :p

Tu jek! bole lar start share iklan.. Done!! Tak faham bole tanya. jangan memalu.. awwwww!
Tunggu apa lagi tu?? Cepat lar,

Tekan SINI untuk daftar!


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

18 komen jejari cumil:

naiemah_ramli said...

baiklah cikgu..heee...

*rajin la iqa ni =)

Unknown said...

nice tuto dear.. aida dah daftar tapi tak aktif lagi. huhu.. aduiyai rugi kan.

nazirah said...

tanx for sharing dear ;)

Unknown said...

abg blom ada churp2 ni lagi

GincoMerahJambu said...

woahh! really love this,,berguna sangat taw..tenkiu

aSLaN said...

zareliqa punya churp2 da byk x?
naiemah plak?
heee..

GojesYoja said...

wah..cm best nye..tQ sharing

aamalinaazman said...

hehehehee
bagus tol die buat tuto ni kan

maseh taw :)

khairul akmal bin azman said...

masyuk gak kalau main churp2 ni..

IntaNBerliaN said...

akak dah daftar dah sblm ni.. :-)

Hanif said...

Kawan yang baik!!
Detailed penerangan nya..

khalila ishak said...

dah ade dah churp2 ni. tp x la expert sgt. bese2 je. huhu

Kotak Mancis said...

perhhh... lepas nie leh wat duit la... hehehehheee

Cikrosecute said...

akak pun dah daftar jugak hihihi

Sarah Mnasir said...

nice tuto dear.. rjin tol bertuto.. :)

btw , da disable eh profile view ?

NorFarahin@aien said...

inshaAllah lw ajen ain dftar...leh r jd jutawan ek..heee

Ainism_ said...

macam mana kita nak letak iklan churp2 macam awak kat atas tu yerk..boleh letak banyak iklan..ade tuto x?memang tengah cari cara nak letak iklan tuh...hope awk boleh membantu...=)

Empayar Utama said...

Cam senang je. Nak daftarlah nnt