Thursday, 27 September 2012

Freebies : Background Blog


Semalam tiba-tiba gatal pulak tangan nie nak buat background blog ! hahaha, al-maklum lar aku kan masih dalam mood merajuk sebab segala bagai mak nenek photoshop abis hilang masa format lappy aku yang rosak ritu. Tu pasal doodle, tutorial, ahh.. pape jela yang sewaktu dengannya aku dah malas nak buat. Sowi yer kengkawan... (-_<)v

Bila aku buat satu, ehh.. naik syok pulak. So aku buat lagi satu.. dan lagi... dan lagi.... dan lagi...... dah banyak-banyak cenggini aku pun kompius nak pilih yang mana. Lastly aku decide nak buat freebies jela. haaa.. da lama jugak aku tak buat freebies kan ? So korang yang nak amik tu amik jela yer, jangan memalu. Free jek nehhh.. (^_^)




Lepas nie mungkin aku tak dapat update selalu.. *ehh! bajet macam tiap-tiap arie pulak dye update* hewhew.. bila ada masa free nanti aku balas jejak korang yep. Daaa~~


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Tuesday, 25 September 2012

Kek Batik VS Kek Coklat Moist

Alkisahnya, cuti haritu datang pulak mood ‘rajin kuasa dua’ aku nak buat kek. Haha.. kalau korang nak tau dari dulu lagi aku memang minat buat kek. Ntah, aku tengok kek-kek nie cantik jek… comeyy jek… tu yang lagi semangat nak buat. Cuba ko suruh aku buat nasi goreng, mahu nyer aku bantai pakai serbuk yang dah siap tu jer.. :P

So haritu dengan muka ala-ala chef wan two aku pun keluarkan lar semua bahan-bahan yang aku dah beli siap-siap. Mula-mula aku buat kek batik, alah.. kek yang sangat simple dalam dunia tu. Tapi makan hari jugak nak buat, sebabnyer “MALAS” dan suka “BERTANGGUH” ! *elakkan sikap nie yer puan2* HeH HeH

Dah siap kek batik tu kena simpan dulu dalam peti sejuk. Kasi dia sejuk dulu dalam 6 jam gitu. Alar.. ingat dah boleh makan tadi. Sementara tunggu kek batik sejuk, aku start buat kek coklat moist yang dah lama aku mengidam nak buat sendiri. Selalu main beli jer. T__T

Nie lar ghope kek-kek yang aku buat tu. Kek batik & kek coklat moist.. tengok ghope kek coklat moist tu macam terlebih moist jek. Weehehe~~ nama pun hantu coklat, harus lar aku curah banyak-banyak coklat kan :P

 kek batik yang nyummyy ! syok makan time sejuk.. milo yang dah campur dengan susu jadi sticky macam karamel gitu. Sedap oii ! *puji diri sendiri*

nie namanya kek coklat moist hujan pelangi... sangat over aku dok tabur 'pelangi' tu. Nama pun hujan kan.. kena lar lebat! Ahaks~~ 

Lepas nie nak cuba buat Blueberry Cheese cake pulak. Sape ada resepi ?? share lar sikit... *wink! wink!* (^_-)v


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Tuesday, 18 September 2012

Susahnya Nak Cari Hadiah...


Kalau kita nak beli hadiah untuk perempuan, memang banyak pilihan kan ? Apa-apa pun boleh sebab perempuan nie tak kisah. Hadiah tu mahal ker, murah ker, dia tetap terima jugak. Contohnya paling cikai pun ko bagi dia bunga masa birthday dia. Nak2 lagi bunga petik kat tepi jalan.. Dia tetap senyum lebar walaupun tau bunga tu akan layu lagi 2,3 arie. T__T
kredit : Google

Tapi hadiah untuk lelaki nie yang pening sikit nak carik.. am i rite? ker aku sorang jek rase macam tu. uhuuuu~ So ada idea tak nak hadiahkan apa pada yang bergelar lelaki niey ?? Cadangan plzzzzz >.<


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

GiveAway Blogger Bertuah by JiwarOsak Dot Com



Hehe... adakah saya blogger bertuah yang dicari ??
ecEhhh !
Tengok hadiah pun dah terbabas iqa menaip, kalau ada luck menang agak2nya guling-guling kot ? ahaH~~

Kesemua hadiah nie ada tuan sponsornyer ! Jangan buat-buat blur pulak. huhu,
Jom terjah para sponsor :--

AbgferOz - 
Mia Liana - 
BlogFyna -
Myravea -
Cik Pjaz -
Dkna Abza -
Luna Lee -
MahaMahu -

Diwajibkan terjah satu persatu yer. Amik berkat kata orang.. ehh?
So nak tag ;
Dela, Liya, Ratu, miss qea, nana

Oleh kerana nak bagi semangat korang berkobar-kobar supaya join sekaki, meh nak tunjuk hadiah dia :---

1. Domain .COM / 1tahun
2. Cash RM50 
3. 3 header percuma
4. 4 aplikasi fanpage
5. Topup rm10
6. Pendrive kingstone 8gb x1 dan bag case HP x2
7. Sevonir dari oversea 3x
8. Topup rm10 3x
9. Review blog 3x + Topup rm15
10. Topup rm50
11. Bedak arab 2x
12. Mug changing colour n design
13. Top rm5 2x
14. 3D Sticker Room Decor 3x
15. Lens 2x
16. Cenderahati 5x
17. Topup Rm10
18. 2 helai cotton shawl
19. Bag sophie paris 1x
20. 1 set gelang, 1 tudung bwal, 1 shawl, 3 inner scarf
21. Produk Haruman Muslim 2x
22. Sevinour 6x
23. Topup Rm10 3x
Seronok ? Apa-apa pun klik banner GA kat atas atau SINI untuk info lanjut. weeeee >.<


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Sunday, 9 September 2012

Thank You Garnier


Hari nie baru rasa bersemangat sikit nak update blog. Kalau tak tu sibuk memanjang sampaikan blog nie memang diabaikan terus. hehe, cuti-cuti hujung minggu nie kalau duduk rumah baru lar terhegeh-hegeh nak tanya khabar blog kan.. ehh! ^__+

Bila takde keje, duduk pulak sorang2 dalam bilik.. ape lagi,, iqa memang suka bukak almari baju, laci2 almari solek, bukan buat ape pun. Dok mengemas, buang harta karun yang dah tak guna lagi. Sambil2 tu dok cuba baju2 yang ada dalam almari. Tiba-tiba terjumpa pulak hadiah yang Garnier bagi ritu. Nak tengok apa yang iqa dapat?? >.<

Tadaa !! 

Mula-mula dapat parcel dari posmen ritu terkejut jugak sebab tak memasal Garnier nak bagi hadiah nie kan.. bila masa pulak iqa masuk cabutan bertuah ? hihi, bila baca surat dia sekali baru lar ingat rupa-rupanya iqa ada mendaftar dalam program " Sinar Cahayaku ". Alarr, program yang kita jadi kakak angkat pada anak-anak yatim tu. Rupa-rupanya peserta 200 terawal akan dapat hadiah gini. Thank u~ thank u~~ ^__^


Iqa masuk program nie pun sebab berminat nak jadi kakak angkat pada anak-anak yatim nie. Teringin nak ada adik perempuan. eheeee~ So pada wanita-wanita Malaysia yang teringin nak jadi "kakak angkat" boleh klik > Garnier < untuk keterangan lanjut. Atau > SINI < untuk info program Sinar Cahayaku. Bersama kita meluangkan masa dan berkongsi pengetahuan dengan adik-adik yang kurang bernasib baik nie dalam menempuh alam gadis mereka. 

"Take Care"  ^_^


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Saturday, 4 August 2012

Sape Ada Jual Gitar Untuk Orang Kidal ???


Al kisah.........ekkk !?
Oke,, straight to the point tak nak belok-belok. Tajuk pun dah jelas dan nyata kan ?? heee,
Sape ada jual atau tau kat mana saia boleh dapatkan gitar untuk orang KIDAL ?? Alarr.. omputih cakap left-handed ! haaaa.... KaH Kah

contoh memegang gitar kiri dan kanan
Gambar kredit : SINI

Apasal susah sangat nak carik menda alah niey hah ?? tension aku ! Tulun~ tulun~~ Sape yang tau tu meh share dengan aku plz ?? *kelip-kelip mata*

Korang jangan suggest gitar letrik ker hape pulak. Kopak duit weyhh.. korang suggest gitar yang macam dalam gambar nie pun hokeyh. Aq carik yang macam niey lar. Kalau takde yang untuk orang kidal pun takpe.. korang bagitau jek dulu, akan daku pertimbangkan.. ecehh!

Contact kat > Facebook < atau komen jek kat entry nie =)

Jangan salah paham.. bukan aku mengidam nak makan gitar niey dibulan pose mahupun teringin mengikut jejak tapak kaki najwa latip. Act, gitar niey aku carikkan untuk adik aku jep. Ehh.. takde keje pulak aku nak main gitar. Sumbangggg ko tau !

Adalah lebih baik aku main konda-kondi ker, congkak ker.. auwww! barulah tradisional beb ! *cakap jela ko tak reti* DAAAA (^__^)v


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Wednesday, 1 August 2012

Gempak Giveaway Hari Raya by Amercorner.Com


Hoittt ! Bosan~ Bosan~ Baru ada kesempatan nak bukak blog rini. heeeee :D Mula2 sekali terasa nak join GA AmerCorner neh..


Klik banner atau SINI untuk join !

Hadiah tak mau cakap lar... memang best giler wooo ! Tak caye klik banner.. Daaaa~

Nak tag : Fatin,  Diana, Aisyah


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Sunday, 29 July 2012

New Design !!! RM15 RM15 RM15


Pinnn~ Pinnnnnnn~
Saia datang nak promosi NEW DESIGN contact lens niey... meh2 tengok. Memang unik wa cakap !
Gugurl yang nak mata dia comei2 Hari Raya nanti boleh lar order dengan saia. Murah jep ! saia bagi harga PROMOSI kat uolls.
Jom tengok dulu design dia :-


Nak tengok lebih jelas dan nyata, *eceh* klik gambar atau drag ke new tab yer?

Lens yang atas tu nama dia HELLO KITTY (18.5mm)
Lens yang bawah tu nama dia YIWA EYE (18.2mm)

Cer uolls tengok diameter dia. Besar kan ? sebab tu yang ramai orang minat.. bila pakai mata jadi besar. Bak kata customers saia, "ala2 korean look bila pakai." hewhew

Harga : RM15 Sahaja !
Postage : Semenanjung RM6 ,, Sabah/Sarawak RM9

Hokeyh, kalau nak order boleh terus inbox saia kat fb yer..

> FACEBOOK <

Order ! Jangan tak order.... Buat stock untuk raya nanti. Confirm tak cukup sekali orang pandang uolls. Mesti nak pandang lagi. heeeeee :D


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Wednesday, 13 June 2012

Bila Jejari Bercherita in Majalah REMAJA Edisi Jun


Hye uolls !
Opss.. rasanya tak terlewat lagi nak buat entry niey. Tak kira,, nak jugak ! HeH HeH
Act, awal bulan ritu ada beberapa rakan blogger iqa nie dok bagitau kat shoutbox, kat fanpage yang blog BJB nie masuk majalah Remaja ! *dalam atie : aaaaaaaa! tol ker ?? owh sonok tu*
Ingatkan dorang memain. Mana tau ada yang nak ajak iqa bergurau senda tengah2 malam tu. +__+

So, esoknya tengok kat shoutbox pun ada lagi orang dok bagitau benda sama..


Apa lagik ?? Excited lar nak pi beli kan.. masa sekolah dulu memang tak pernah miss beli. Skunk jek errkkk ??? =')
Tapi.... tapi......... banyak lar pulak halangannya. Seminggu lepas tu baru dapat beli ! wuwuwuw T_T

Kat kedai memang da abis lar kan, then try cari dekat shopping complex, walaupun memang lambat sangat2 masa tu nasib baik ada lagi. heeee :D Tu pun tinggal dua !

Dapat jek cecepat cari ruangan blogspot pilihan. Tak pandang kiri kanan dah. hahaha.. poyo lar kaw ! 1st time kan, memang over. Maafkan saia~~ >,<

Nie lar ghopenye blog saia dalam majalah Remaja tu. Uwuuuw.. malu~ malu ! =.=


Ape ape pon syukran2 team Remaja. hihihi, dapat jugak tengok blog kesayangan mucuk2 iqa nie dalam majalah kesayangan. Sume lar i sygs ! awww :P
OKBAI


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Sunday, 10 June 2012

Lomo Camera !! Harga Berbaloi-Baloi ~


Lomo Wave~~ Lomo Wave~~

Haipp uolls ! Sekarang nie mana-mana pun kita blogwalking mesti jumpa orang buat GA or contest yang jadikan Waterproof Lomo Aquapix Camera atau nama manjanya lomo camera sebagai hadiah kan ??
 
Maka, berlumba-lumba lar orang dok join ! Iqa pun tak terkecuali. harhar.. tapi kebanyakannya kalau nak menang kena jadi top referral. Ada yang kata, "Ishh, tu yang sikit liat nak buat tu." Bukan apa, kalau kita dok goyang kaki jek depan lappy mungkin lar senang. Bole promote sana sini. Kalau orang busy takde chance lar nak MENANG ??

Jadi, pada mereka yang jadi kipas susah mati lomo camera niey jangan bersedih, jangan bermuram durja kalau tak menang. Mai beli kat iqa sini.. iqa jual murah-murah jep kat uolls tau ! (^_^)v

Camera SAHAJA = RM45 (FREE POSTAGE)
Camera + Film = RM48 (FREE POSTAGE)

See,, MURAH kan ?? tak sampai pun RM50 uolls dah boleh dapat LOMO CAMERA idaman uolls !

Pilih jer nak color apa, design macam mana.. semua comel-comel belaka ! Siyes ! Tak tipu.. Tak percaya ?? meh tengok pilihan yang ada nie :















Amacam ?? Cun ?? Jom lar order sekarang ! Jangan tunggu lama-lama.. nanti melepas tak tau ! weeee (^_~)

Contact iqa kat cnie kalau nak order ya !

>INBOX FB<
>INBOX PAGE<



Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Thursday, 7 June 2012

Contest : Berapa Harga Lauk Ni Kak?


Nak main teka-teka pulak ! hihi..


Kitew rasa dalam RM5.60 kot tok ! sebab hint tok tu macam tak pueh atie yo. heee =)

Korang rasa berapa harga menu tok kat atas ??
Cepat teka.. contest nie tak lama. Tamat rini jugak ! HeH HeH HeH
Nak join tekan makanan yang buat perut rasa lapo tuh.. OKBAi

Eh lupa ! sape teka dengan nilai harga yang terhampir akan jadi pemenang. Nak tengok adiah ? nie haa~~


OKBAiii


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

GA AmerCorner Free Domain and Aquapic Lomo



Ketepi.... Ketepi....
Join selaju yang mungkin sebab hari nie last date. hekhek~
Sowie Amer join last minit.. syarat2 dah dipatuhi dan memang dah lama jadi follower blog Amer & like pages AmerCorner ye. (^.^)v

Nak tengok hadiah yang disediakan ?? memang ohsem ! heee.. rugi tak join.

1. Aquapix Lomo atau domain 1 year atau RM50.00 (pilih satu)
  
atau
 
atau

2.Aquapix Lomo atau domain 1 year (pilih satu)

Saguhati :
3x orang : Pilihan mana satu barang disini. Heartbeat.my (Pilihan Bawah RM20) 

Nampak tak ?? best kan ! hopefully dapat lar menang hadiah utama tu kan. huhu.. tapi kalau saguhati macam yang bawah nie pun takpe. :D


Okeyh ! Nak tag : Raz, Comel, Nana


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Tuesday, 5 June 2012

1st Giveaway By Iena Eliena



Jumpa giveaway beshhh nie kat blog blogger lain. Terus bookmark saja ! hehe.. da lupa sapa tag kitew lar. Maafkan saia~ maafkan saia~ :D

So, jom reramai join giveaway nie. Hadiah memang beshh ooo !
Klik banner ohsem tu je hokeyh.
Tarikh tutup : 7 jun 2012
Dah follow syarat.. & nak tag :
mira, nara, fara


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ