Friday, 16 December 2011

Lagi Cerita Google+...


Ada ramai yang tak paham pasal google+ ni. Okeyh, kat sini daku nak tekankan yang entry semalam >SINI< adalah BUKAN entry tutorial ataupun info lengkap tentang google+ yer. Entry tu daku buat semata-mata nak mempromosikan google+ daku. Nak ajak korang bergoogle+ SAHAJA! Sama macam berpesbuk jugak.

Pada yang siap baca dua kali tapi masih tak paham, part mana yang awak tak paham? sebab daku cuma cakap ada sikit persamaan antara google+ DAN pesbuk. Google plus (google+) & Facebook. Bukan Google + Facebook. Jangan salah paham yer dear. :)



Tengok.. ada persamaan kan? cuma ayat jek yang ditukar. Fungsi google+ ni sama jek macam laman sosial yang lain. Dengar cite benda ni lar yang akan ganti widget followers kita tu. Tapi ada yang kata, pengguna blogspot tak termasuk. Wallahua'lam! Tengok jela nanti.

Pada sesape yang nak buat google+ page sendiri boleh buat kat >SINI<

Ada lagi yang tak paham?? daku suggest korang buat dulu.. Nak tutorial boleh tengok video kat youtube ni....>SINI< atau rujuk tutorial PuanBee.. >SINI< Nak senang paham godek-godek sendiri. Benda ni tak meletup pun. teheee :D Jangan takut salah.. dan jangan malu bertanya. Daku dulu pun blur blur jugak. Tanya orang tu, tanya orang ni. Last-last daku blaja sendiri. Okeyh, sikit penerangan pasal entry semalam. 

Kata Jari : Sory pada yang tak dapat tekan +1 daku tu. Ada kesilapan coding sikit.weee~


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

10 komen jejari cumil:

Balqis Azhar said...

best ke google plus ni ?

btw jom dtg baca entri baru saya..:)

zareliqa afiqa said...

@ Balqis Azhar : Best ker tak kena cuba lar dulu.hehe

IntaNBerliaN said...

stakat yg iqa guna ni apa yg bestnya g+ ni?

zareliqa afiqa said...

@ IntanBerlian : Setakat ni iqa takde lar guna sangat.Just ping entry at situ jek.heee :D Belum ramai kawan lagi.Senang cite sebiji mcm fb benda ni.Tak sempat godek lebih2 lagi..

Paris Lipton said...

google+ xde warna la...kurg meriahnye...hehe

NA said...

Google Plus sama dengan FB? Menarik tu :)

-wina1979-

Bro Ahmad said...

baru nampak g+ hmm..dah masukkan banner awak

http://broahmad.blogspot.com/2011/12/blog-banner-terbaik.html

zareliqa afiqa said...

@ Paris Lipton : Warna yang mana yer?huhu

@ Kak Wina : A'ah kak.Lebih kurang jek ngan fb~ huhu

@ Bro Ahmad : Semalam ada kesilapan coding.heee :D Thanks bro^^

Nisa Greennnpanda said...

owh..silap coding eh semlm..igtkn internet wat hal, hehe.. ok, dh add iqa.. ^_^

zareliqa afiqa said...

@ Nisa Greennpanda : A'ahh,mula2 oke..pastu dia hilang pulak :) Thanks :)