Wednesday, 28 December 2011

Google Christmas


Entry tertinggal keretapi! malu~ malu~ =.=

Amboih! sakan incik Google ni sambut christmas haritu. Yer dak?? siap letak salji bagai lagi. Beku sekejap lappy daku ni. teheee :D Ramai yang jumpa salji-salji tu kan? seronok ker? jadi lar kan daripada takde. Belum ada rezeki lagi nak tengok yang real punya. Lebih-lebih pun pegi kat i-City Shah Alam tu. *totally different* huhu, "kalau lar mesia ada salji.." weee~ berangan! something wrong pulak kalau mesia bersalji. Takmo~ takmo~

Kira salji kat google ni aku tak heran lagi. Tapi ada 1 benda yang menarik minat, sekaligus *ecece ayat* buat daku berperangai macam bebudak rebina yang ternampak 'merry go round' (alar,kuda yang pusing-pusing tu) ialahhhhh....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tada!!!!


Kehkehkeh! siyes perangai kebudak-budakan timbul time tu jugak! Suka bebeno daku tekan-tekan menda alah ni. Mula-mula dia tunjuk 'Google' jek. Bila tekan kotak-kotak yang ada color tu dia tukar benda lain pulak. Tekan satu-satu sampai habis, nanti dia keluar lagu. Pastu bintang-bintang, awan-awan kat atas tu pun berkelip-kelip lar. hehehe.. aip! jangan gelakkan. malu~~ >.<

Itu namanya orang takde keje! Cari lar keje sampingan kan. hakhak.. Lagipun cuti masa tu.. duk umah jela. lalalala~ Alar, 2,3 kali jek pun aku dok ulang-ulang main menda tuh. Lepas tu.... BOOHSANNN! :p

Kepada google : Request letak ketupat kat page google bila raya nanti erk?? hekhek


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

18 komen jejari cumil:

naiemah_ramli said...

naiemah tak da pon.. :(
heee...tgk kat blog org je,bla buat takda pon :(

zareliqa afiqa said...

@ naiemah : Skunk ni mmg dah takde.Sebelum dan semasa christmas jek.Tadi iqa g tgk dah takde.hihi

Eera Shera said...

ala x sempat nak terai mende tu haha..teringin nak pegang salji

TwIstiEs*meSti Mau* said...

haha....budak noty..hmm,
budak macam ni x boleh dibawa majlis ni..rosak nnti majlis...hahaha

siti suraya said...

hehehe . best kan ? sy pon suke main2 sampai rumate kate , apehal lahh kau ni ? :)

emy zulaiha said...

la...yeke////emy tak tau pon boleh tekan2.haha klau tau nak jugak buat! :p

Ezad Skytech said...

hee...main2 salji kat skrin laptop tu mmg best..haha~

AmirFX said...

Haha.. Dalam Youtube dierang letak button untuk buat salji bila tengok video...

aleen aiden said...

aik!!!alaaa alin xdan main tekan2..xdapatlah dengar lagu skali...hu3

aimie amalina said...

kikiki
sesameee la kitee
seronok plak dok main kan
sebb comei :)

NA said...

Tak berpeluang nak mencuba :(
-Wina1979-

MaYa MustWany said...

betul tuh,sokong dengan request tuh

zareliqa afiqa said...

@ eera shera : Kejap jek menda tu ada dear..sama lar.Nak pgg salji betul2~ huuhu

@ Twisties : errr~ noty ker??

@ siti suraya : Tol2! nasib baik time sy main2 benda tu takde sape nampak.hehe

@ emy zulaiha : hehe,takpe2.tggu tahun dpn. :)

@ ezad skytech : Tol2..tu baru kay lappy jek.Kalau betul2~ :p

@ AmirFX : Owh yeke? alar,jarang pulak bukak youtube,huhu

@ aleen aiden : Tak perasan ea dear? huhu, next time google buat lagi kot.heee :D

@ aimie amalina : Yeay! ada kawan^^ Sangat comel benda tu..hehe

@ Kak Wina : It's oke kak.Tahun depan ada kot.kikiki^^

@ Maya musyWany : Kan2~ tak kan christmas jek buat benda mcm tu.Raya kita pun buat lar sekali.hehehe,

duan said...

google saje nak buat kelainan, tak nak bagi orang bosan..

EmpayarUtama said...

Sempat tekan satu gambar je tak boleh layan sangat hehe

jelah said...

pakcik google xmkn ketupat la...tpi die mkn lemang...so kne letak gmbr lemang...hahaha

iMBobo said...

eh rasanye dlu masa raya ade lemang and ketupat hehe

syimi_sliss said...

ececeh , cam bebudak je maen banyak kali .
sekali cukop , huhu~