Thursday, 8 December 2011

Burung Biru Aku Baru Menetas


Saya ada burung! burung saya warna biru! bunyi dia twettt tweetttt tweeeettt! Jangan curi ye.. Whoaa!! aku taw aku skema. Tetiba nak guna ayat masa membaca kat tadika kemas dolu-dolu. ngeh ngeh ngeh =)

Siyes! burung biru daku ni baru menetas minggu lepas. Dulu ada bela sekor, tapi dah mati sebab aku lupa password sangkar dia. Jadi tak bole bagi makan. KEH KEH KEH.. 

Act, aku baru buat Twitter. heee.. Orang dah berzaman ada ko baru nak buat ker? adoiyai.. nampak sangat baru terjaga dari mimpi. uhuhuhu.. eh, aku pun ada lar dulu. Act aku orang terawal yang buat twitter. Tapi disebabkan tak tau polo memolo ni dan tak tau nak polo sape daku biarkan jela. Bila dah terjebak dalam dunia blog ni baru terhegeh-hegeh nak cari balik. Tapi jangankan password, email dulu pun dah tak hengat. +____+
*Google jek*

Motif, daku buat untuk kengkawan blog jek. Nak cecite pasal blog ker, hape ker, kita bole berjimba-jimba kat sana eh? Lagi 1 burung tweet2 aku ni, aku nak kasi dia kawan2 ngan burung ChurpChurp. Hehe.. senang. Setempat jek nak bagi makan nanti. KEKKEKE Pesbuk tu lain cerita. Kalau nak add pon bole jek. Bagitaw korang kawan blog daku. Confirm approve punya! weeee^^

Jom lar kita polo memolo dan bertweet2 kat sana eh kengkawan. Bole tekan gambar burung biru aku kat tepi belah kanan blog ni. Nanti jumpa ler daku. Macehhh^^

Nak daftar ChurpChurp tekan >SINI<

Kata Jari : Masih tercari-cari apa specialnya twitter neh. hurmmmm +_+


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

23 komen jejari cumil:

naiemah_ramli said...

ok t naiemah folo..hihi *koya je kn naiemah ni*..pdhal dh ha..t kita tweet2 dua ek..lalala

faizal mohd said...

yg tak bestnya twitter ada had perkataan. takleh tulis panjang-panjang. hehe

Cik Ziera said...

twitter best, tapi yg tak best nye bawak sgt timeline lagi2 kalau kawan ramai. hehe

diana said...

dah lama ada twitter tapi tak aktif je....tak dan la..:)

❀ ERAH ❀ said...

ada jugak twitter ni...2 lagi..p kawan tak ramai...lepas tu pulak...tak dapat nak taip pnjg2...tak mcm fb...tu yg tak berapa nak seronok tu...huhuh

zareliqa afiqa said...

@ Naiemah : A'ah lar.Naiemah orang pertama yg jadi kawan iqa kat twitter kan.heee :D
Okeyh2,t kita tweet dua2 ^.-

@ faizal mohd : A'ah~ kena lar tulis sesingkat yg bole,hihi :)

@ Cik Ziera : Betul2! Pening tgk banyak2 timeline neh =.=

@ diana : owh,iqa dulu lupa password.hee :p

@ Erah : Owhh,Iqa punya twitter lagi lar.3 owg jek kot kwn.hahaha :D

idea semulajadi said...

best ke twitter? xpenah terpkir nk de twitter~ fb pun jrg aktif~

mR.aSLaN said...

aler kite pon ada burung lah ..
tapi takmo letak kat blog je
pastu, kite pon ada twitter laaaa
tapi kite taknak tweet dgn sape² ..
meh la add saya
tite tawan² ..

add MohdAslanAlias

:-)

Hanif said...

wah!!! dah seriu sberkecimpung dalam bidang social network ini...
dahsyat...
twitter memang mesra blogging.
Nak ramai follower ada satu laman percuma namanya twiend..( bukan tipu punya)
baca laman ini..
Twiend"

Beckhrooy said...

twitter utk short message je,,hehe

LydSunshine said...

Ingatkan betul2 burung biru. Saspen je awk ni.

Citra NaniZam said...

wah dah de twitter ye bole la akak follow nanti.. TQ ye dear add G+ akak nanti dah buat badge G+ kt blog bgtau akak ye akak dtg add lg..

IntaNBerliaN said...

akak xda twitter.. hahhah

p/s : akak klik2 churp2 ika.. :-)

Ct Mawa said...

ouh..bru wat ke??huhu

MaYa MustWany said...

huhuhu,nape la sampai sekarang mas masih tak tergerak nak join twit ni..hihihi

emy zulaiha said...

haha emy tak de lagi. tak tau mcm mane ntah nak gune. belom smpi mase emy lagi kot kan :)

jom bace aku tetap aku

shida'R said...

twitter nih shida ada bzaman dah tp xpnah aktif..tah sape la yg add haha..boring kot huhu ..xreti gune juga sbnar nyer.. ^_^

L said...

layan eh churp2.. huhu

jom baca kejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/12/aku-sayang-parent-aku-korang.html

ciK LyndaWawa said...

sy pun de twitter..wink..wink...tp xaktif pun...

ieyza afieyna said...

ieyza ade gak twitter.. dh lame buat.. tapi bru active.. hehe

Ezad Skytech said...

ada twitter tapi tak aktif pun...hee...

aRa ❤ aFiq™ said...

twitter2.. folo u at twitter dear :)

zareliqa afiqa said...

@ idea semulajadi : Ntah lar.Saya pun baru jek buat.heee :D

@ Mr.Aslan : hehe..titew add nanti yer :)

@ Hanif : Memang betul2 serius ni.hehe,thanks untuk info^^

@ Beckhrooy : Yeke?

@ LydShunshine : ehehe..burung biru betul2 dah terlepas :D

@ Citra Nanizam : Orait kak.Thanks ya!^^

@ IntanBerlian : Thanks kak :)

@ Ct Mawa : A'ah.Baru buat.hihi

@ Maya MustWany : hee :D Iqa pun baru tergerak.Tu pun sebab churp2 :D

@ emy zulaiha : hihi,Iqa pun baru blaja ni. :)

@ Shida'R : Iqa punya dulu dah terlupa password :))

@ L : Mesti layannnn :p

@ Cik LyndaWawa : Heee :D

@ eiyza afieyna : Sama lar^^

@ Ezad skytech : Bosan eh twitter? ^^

@ AraAfiq : Thanks :D