Sunday, 11 December 2011

Bulu Hidung Awak Terkeluar Lar!


Hikhikhik.. aipp! asal gelak? glupp=.= Nie daku nak tanya korang, apa yang korang akan buat bila kawan korang punya.... bulu hidung terkeluar??? Bukan sehelai dua, semua! Kalau tengok dari tepi memang ketara dan senang nak cantas dari tepi tu. errrr.. tak payah lar daku cerita lagi detail yer. Takmo ingat lagi.huhu

pendek sikit dari dalam pic yang aku google neh. T.T

Daku pernah berada dalam situasi ni. Kawan daku, of course lelaki kan.. * kalau pempuan...ngeee* Macam biasa kita orang dok story morry ngan kengkawan lain. Aku nie pulak duk sebelah dia. Biasanya kalau bercakap ngan orang tu kita mesti lar pandang muka dia kan? Tak kan pandang lantai. awwww! saya pemalu bang.. :p

Bila aku tengok dari tepi ada 'sesuatu' yang mengganggu pandangan membuatkan aku asyik nak tengok lagi dan lagi. uuuwaaaa! bulu hidung dia lar! errr.. nak tegur ke tak nak? dilemma daku masa tu. "errr..awak. Bulu hidung awak terkeluar lar.." Aku cuma dapat cakap dalam atie jep. huuu~ takut. Kalau tegur, mesti dia malu. Nak2 lagi gugurl yang tegur. Kalau tak, kesian pulak.

* Just Google *

Apa aku nak buat neh? Lerr, tak kan dia tak perasan langsung? tak kan tak tengok cermin kot. Aduyai.. orang-orang yang rapat dengan dia tak kan tak nampak. Tak tegur ker. Sedang daku berkira-kira kitaorang pun blah. Sampai sekarang ni aku pun dah lost contact dengan dia. Tapi bila ingat balik memang buat aku serba salah masa tu. Kalau korang, nak cakap apa??

Kata Jari : Arie ni arie terakhir untuk join segmen Followers & Readers daku. Nak join klik SINI :)


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

24 komen jejari cumil:

afzalsukasuki said...

tu fesyen namanya.leh buat sanggul :)

shaliza khairi said...

haha. mst dalam dilema yg amat sangat. hehe.

AmirFX said...

Hahahahaaaaaa.... Bagi gunting mungkin dia boleh perasan kot... hahaaa...

LydSunshine said...

Hahaha.. Kalau saya..buat tak tau je la. Tak pun tanya dia "bulu hidung sya terkeluar tak?" sambil tenung bulu hidung dia.

Khalilah said...

ayoyo @_@

IntaNBerliaN said...

huhuu xtau nak komen pe... segan plak.. hihi

ciK LyndaWawa said...

saya suka rambut pendek..kiut..=]

mR.aSLaN said...

hahah bulu idung terbaekk..

tp kan, kalau borak2 dgn kawan ...jadi masalah gak pasal taik idung..hahahha... nak tegur, segan .. tak sampai ati... tp klu tak tegur, member lain tgk pon rasa sayup je hati.hahahha

shida'R said...

hehhe..lawak la pula, tegur la dia..kalo segan..sms xpun bg surat atau pun perli haha...jahat2..:P

Hanif Idrus Blog said...

buat tak tahu ajer...hehege

emy zulaiha said...

hehe bg die cermin lah kot.bia die tgk sendiri.hahaha

aRa ❤ aFiq™ said...

haha.. style tsendiri kot dear..

Ezad Skytech said...

nak tegur pun kena fikir banyak kali kan...hee~

Beckhrooy said...

hehe, paling tak tahan tengok gmbar pompuan tu.

naiemah_ramli said...

hihihi...bt2 lalukn cermin dpan dia..kalo dia x prsan jga..bt bnyk kali smpai dia prasan..hihi

fathiyyahISMAIL said...

suruh beliau ke tandas. mungkin beliau akan terpandang cermin T_T

diana said...

ada je orang yanga macam tu..
dia sedar sebenarnya tapi dia anggap tu biasa saja..

kalau kita cakap pun esok terkeluar jugak..
kalau nak cakap jugak
baik suruh je dia potong bulu idung dia..
hehehe..

kalau cakap bulu idung terkeluar je mesti dia tak tahu nak buat apa..

❀ ERAH ❀ said...

kalau sya jumpa mcm tu..sya tegur terus...sblm org lain ketawa kan dia...so...baik cakap terus...p cakap slow2 la...biar yg dgr..kita2 je...hhhehh...

(sebenarnya...pernah tegur someone yg terkeluar mcm tu...bila baca tadi...teringat kejap...grrr...kisah lama...lalalala)

Ct Mawa said...

haha..wat x taw jew..jgn tegur..malu dye nnt..huhu

cik wanie Lovela (CWL) said...

aiyoyo pitam

zareliqa afiqa said...

@ afzalsukasuki : ehehe..dah bosan buat tocang buat sanggul pulak eh? hikhik :))

@ shaliza khairi : Memang pun dear.hahaha

@ AmirFX : Hahaha..tu pun kalau dia perasan.law tak cmne?^^

@ LydSunshine : eheee :D Pening ooo kalau tenung lama2.hihi

@ Khalilah : ngeee =.=

@ IntanBerlian : erkk,malu~~-.-

@ cik LyndaWawa : heee :D

@ mr.Aslan : ahaha..rasa sayup jek atie eh? heee :D Ayat terbaikk!^^

@ Shida'R : hihi,siap nak bagi surat neh. :D

@ Hanif : Tapi tak sanggup plak pandang lelama :p

@ emy zulaiha : hihi,kalau dia tak perasan lagi? :)

@ AraAfiQ : owhh..tak taw pulak.hikhik :D

@ Ezad Skytech : Tu lar pasal.Tak memasal dia malu nanti.huhu

@ Beckhrooy : haha..siap tocang erk? :))

@ naiemah : Kalau agak2 dia tak perasan jugak tu cakap direct jep ngan dia eh?hihi :D

@ fathiyyahIsmail : Paksa dia pandang cermin.hihi

@ Diana : Bagi gunting sekali ea kak..weeee^^

@ Erah : Yeke? abis apa reaksi orang tu?huhu=.= Maluuu~

@ Ct Mawa : ahaha..okeyh2.Buat tak taw jek. :p

@ CWL : Pengsan kejap.hee :D

AciDFlynNWraitH said...

Bulu misai saya selalu menganggu lubang idung saya hahaha, tetapi tiap2 minggu kena trim bulu idung. cabut je. lalalalala

zareliqa afiqa said...

@ AcidFlynNWraitH : Misai takpe.Jgn bulu hidung mengganggu bibir sudah!hakhak :))

MaYa MustWany said...

hahaha minx afiqa tolong guntig kan kut.hahaha