Sunday, 27 November 2011

Widget Followers Dimansuhkan? Ohh No!


Semalam bukak blog macam biasa kekonon nak baca cerita. Tetiba mata aku memb0olat bila baca tajuk entry blogger2 yang rata-rata buat cite widget followers yang ada skunk akan dimansuhkan! what the hal neh? kalau hilang kejap takpe lagi. Nie nak mansuhkan pulak dan diganti dengan Google+. Lagi aku pening! Google+ tu mende ape pulak??

Ohh no!! Kemon lar pakcik eh eh.. ABANG Google.. tak best lar cmnie. Sedeyy oo.. penat jek kumpul followers tau! Dah kena mula dari awai semula. Ishh, rugi2.. ngape tak tukar masa aku baru buat blog ni dulu? Mogok kang! *konon berani leteww* Takyah ler mansuh.. eh? eh? kita guna dua2 sekali okeyh? heee ^.- *macam si google tu dengar pulak gamaknya*


Ohh, Daku terkeciwa! :(( Sudah!! Google+ Google+.. nak g buat revision ape mende Google+ nie. Camne nak buat.. sok nak pekse.ngeeee.. rasa nak piuh jek telinga depa! Nak cari kayu.. nak cari kayu.. lalalala. OKBAI!

Kata Jari : Penat! Bukan apa.. penat nak mula dari awal balik. Kalau daku yang followers secoit ni pun rasa nak nanes, camne gamaknya orang yang followers beriban tu rasa. Nanes guling2 KAH? Salam Maal Hijrah! =)
Sape belum join segmen Followers & Readers daku boleh klik SINI untuk join.


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

19 komen jejari cumil:

ARYANI NUR said...

kiter terperasan gak semalam..tapi xamik port pun..tapi siyes lah menyusahkan org kan...hu3..bukan senang nak dapatkan folower bg yg baru macam kiter ni..pe pun..harap2 xjadik ler (^.^) kalo jadik..harus la bertegursape by bloglist kita..

❀ ERAH ❀ said...

sedihkan..
letih2 je kumpul...
mogok jom...\berani la sangat/
hehehheh

Paris Lipton said...

kalau ade google p;us tu, follow la kite...hikk

MaYa MustWany said...

mas mula tahu dari blog puanbee.lepas dok pakat2 tanya member blogger lain kat fb,pun ramai gak tak tahu hal ni.yang bagi mas paling penting bloglist mas,kalau de effect hilang,memang leceh la nak kesan.

Ezad Skytech said...

harap2 tak jadi la macam tu...huuhh...

zareliqa afiqa said...

@ ARYANI NUR : huhu,mmg menyusahkan jep.=.=

@ ERAH : Jom2 kita mogok sama2.hee :D

@ Paris Lipton : Orait! t kite polo. :)

@ Maya MustWany : Tu lar.Tertanya2 gak,kalau followers kita ilang,blog2 yang kita folo pun ilang gak ker,huuu=.=

zareliqa afiqa said...

@ Ezad Skytech : Yup,harap2 tak jadi.huuu=.=

feza said...

erk..mahsuhkan.. mesti pakcik google ni tak pikir masak2..

salam maal hijrah.

mR.aSLaN said...

hahaha good2 la tu .. kira kena la dgn contest anda buat .. follower vs reader .. dan skarang ni follower kalah la :-))

ieyza afieyna said...

Tu la.. ade dgr citer gak.. sedih la mcm ni... google + pun ieyza xtau ape bnde la tu..huhu

ieyza afieyna said...

Tu la.. ade dgr citer gak.. sedih la mcm ni... google + pun ieyza xtau ape bnde la tu..huhu

Beckhrooy said...

Bosan gak xde bnda nie

IntaNBerliaN said...

haa yeke.. akak xtau pulak pasal ni..

ibnuismaini said...

Bermula 1 Mac 2012, akan ditamatkan servis tersebut bagi laman bukan Blogger. Laman bukan Blogger.

"We're retiring the service for all non-Blogger sites on March 1, 2012"

So, blogspot tak terlibatlah kan?

aRa ❤ aFiq™ said...

arap jgn mansuh kan.. mmg ngah heboh sal ni kt blog.. jum uat mogok.. hehe

Wm FaryantiE said...

waaaaaaa..;(
jum mogok ramai-ramai..
harap-harap xjadi la yer..

Hanif said...

folower ni bagus..tapi Google sekzrang ni kan nak cari gaduh ngan facebook buat Google +.
Pening kepala...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tu lah..terkejut jugak..sayanglah kalau dimansuhkan..harap2 tak lah..

zareliqa afiqa said...

@ feza : A'ah lar kan.salam maal hijrah jugak^^heee

@ Mr.Aslan : heee :D

@ ieyza afieyna : sama lar.tak bape nak paham=.=

@ Beckhrooy : Memang bosan-.-

@ IntanBerlian : Iqa pun baru taw kak..

@ ibnuismaini : Owh yeke? sy lagi lar tak taw.huhu

@ araAfiq : Jom2~ heee :D

@ Wm Faryantie : Meh ler sama2 kita mogok.Kalau sorang2 takut! hehe

@ Hanif : Yela kan.Sebijik mcm fb=.=

@ Lily : Hopefully kan kak :)