Thursday, 24 November 2011

Menang Dipuji Kalah Dikeji


Selamat petang readers! Walaupun lambat sikit, nak jugak buat ulasan pasal bola sepak semalam. Semua dah taw Malaysia tewas kepada Syria kan? So what? Tak perlu lar nak kutuk-kutuk dorang. Kenapa bila menang bagi pujian bagai nak rak, tapi bila kalah nak kondem sana sini?

Bagi aku, aku tetap berbangga dengan semangat yang dorang tunjukkan masa game semalam. Walaupun muka masing-masing nampak letih tapi semangat juang dorang tinggi apa. Kesian aku tengok. Penat lawan Indonesia pun tak hilang lagi dah kena turun padang. Kalau aku pun tak boleh nak fokus! *ecehh..ayat macam penah main bola pulak :p*

sumber : Google

Kalah pun takpe lar. Aku tetap sokong Mesia! weeeee!^^ Lagipun kan dorang dah hadiahkan Malaysia dengan pingat emas masa perlawanan akhir sukan SEA 2011 haritu. Yeahhh! aku tetap bangga dengan Harimau Muda kita neh. CAya lah! heee..

Sapa yang belum join segmen tu boleh KLIK SINI
Kata Jari : Tak baik jadi LALANG. Jadi lar rakyat yang TETAP PENDIRIAN. Go0o MALAYSIA!! :D


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

18 komen jejari cumil:

ARYANI NUR said...

kita pi tgk perlawanan semalam kat stadium..actually mang ada manusia camtuh..tapi kan fes time tgk kat stadium smlam..kita kagum ngan rakyat malaysia..walaupun kalah masih ramai yg menjerit malaysia boleh n bla bla..sampai semua pemain tepu tangan mintak maaf keliling padang..walaupun kalah..kita xrasa rugi pun sebab tgk pasukan harimau muda mang buat yg terbaik semalam..apa yg u kata salah 1 sebab kita boleh kalah..lagi 1 maybe dr sebab factor fizikal kot.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

diorg letih tu..tak cukup rehat..apapun mereka memang terbaek..^_^

zareliqa afiqa said...

@ ARYANI NUR : Yup.Segelintir jek yang kurang asam.hee :D
Betul2.Pemain kita kan comey2 jek fizikalnya. :D

zareliqa afiqa said...

@ Lily : Yeahh! terbaik lar :)

Gen2Merah said...

yeaahhh.. kalah dan menang janji Harimau malaya tetap d hati...

Hanif said...

betul2222..
sukan ini ada kala menang dan adakala kalah...
biasalah..janji main mesti cantik

aRa ❤ aFiq™ said...

malaysia d hati ku.. kalah skunk bukan bererti kalah selama2nye.. mlaysia bole.. hehe

Encik Markmiez said...

ape2 pon..kite mesti sapot harimau muda...hell yeah...

afzalsukasuki said...

tu la pasal..sikap manusia kan.nak yang besh2 je.yang tak besh tak leh terima.hmm

Chikova_Araishii said...

tul2.. byk gk rkyat malaysia cmni. nk menyokong tyme menang jee. tyme kalah nk bg dorongan.. org2 mcm ni mmg bahaye kalau nk tonggk negare. lalang! fuhh emo plak, hihihhh

IntaNBerliaN said...

xkisah kalah sbb pmain kita dh terbaik.. tetap sokong mlysia.. :-)

zareliqa afiqa said...

@ Gen2Merah : Yup,betoi!^^

@ Hanif : heee :D

@ Ara Afiq : Yeah! mesia bole :D

@ Encik Markmiez : Setuju^^

@ afzalsukasuki : Manusia2.. +___+

@ Chicova Araishi : Ehee..ntah.Suka jadi lalang.Sabo2~ :)

@ IntanBerlian : Betul tu kak :)

Acik said...

go go Malaysia! :)

Ezad Skytech said...

mereka masih belum cukup rehat tu...masih kepenatan...kita paham...apa2 pun..tetap sokong Malaysia..!! :)

MaYa MustWany said...

aah,jangan la kan.suppose pikir gak.mereka da sedaya upaya usaha.mungkin tak de rezeki.tak semua nasib baik gak

harimau malaya masih kenyang..hihi

EmpayarUtama said...

Blom sampai seru nak minat bola ntah bila agaknya :)

naiemah_ramli said...

kcian diorg kn..letih pon x hbs ag..huhu..xleh slahkn diorg gak kn...

zareliqa afiqa said...

@ Acik : heee :D

@ Ezad Skytech : Weeee! betul tu.Mesia bole!^^

@ Maya MustWany : A'ah lar.Harimau kita ni masih kenyang lagi baham indonesia ritu.heee :D

@ EmpayarUtama : Yeke? sy pun bkn minat sangat.Tapi mesia yang lawan mesti tengok. hee :D

@ naiemah ramli : Yup.Jangan lar marah dorang.huuu=.=