Thursday, 17 November 2011

I'm Back!! Cuti-Cuti 1 Malaysia


Ehem ehem.. selamat petang! wahh! dah bape tahun tak hapdet neh. kikiki.. dekat seminggu kot.heee, rasa janggal pun ada. I'm back kengkawan. Suka tak, suka tak? ngggee..perasan! Awwwww!! +_____+

pinjam Google

Dalam 4, 5 arie lepas daku g bercuti. Of course dalam mesia jugak. Ai kan orang mesia.weeee! *orang taw lar* Tu kat Langkawi nuu.. Act, memang seronok giler. Orang-orang kat sana pun totally peramah. Shukeww!^^ Rasa tak mau balik dah. Bila dok sana lupa segala masalah yang melanda.kekeke *aku over lagi* 

Jumaat petang daku bertolak ke KTM Gemas. Naik train dari sana. Ngape tak naik kereta atau flight jek? Act, daku g ngan family dan family makcik-makcik. Bila dah reramai tu semua nak naik train especially bebudak kecik yang tak penah naik train ag. Bila bawak, seronok lar depa.

Pinjam Google lagi :P

Tapi banyak masa dihabiskan dalam train jela. 1 arie suntuk kot. Sampai Kuala Perlis kena naik feri pulak. Daku pun dah pening2 lalat tapi kanak-kanak rebina ni tetap aktif jugak. Perghh! kagum aku tengok. 

Sampai jek kat Langkawi dalam tengahari arie sabtu. Check-in, mandi-mandi, pastu jalan-jalan carik makan. Then tempat pertama yang dituju of course Makam Mahsuri kan. Daku share sekeping dua pic kat cnie yer,

 ngan kanak-kanak rebina a.k.a ma kuzen kat rumah Mahsuri 

Next day kami pergi Underwater World, shopping coklat and others, * awwwww! iloike! * Unfortunately, tak dapat naik cable car.huhu, sedeyy! =.= 

pic pinjam Google lagi dan lagi

Pagi Isnin berangkat balik. Bye-bye Langkawi. sob sob sob.. waaaaa! tak nak balik. Tak habis merayap lagi. Takpe lar, next time ai datang lagik. :p

Kata Jari : Pic yang lain tak dapat share sebab bluetooth lappy nie giler.grrrr


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

13 komen jejari cumil:

.: iEyLa :. said...

wahh..g holiday xajak..hikhik

cIKhA said...

seronoknya berjalan-jalan hilang masalah sekejap kan kan kan

eyryn said...

amboii ! bercuti..
x ajak pown :)

zareliqa afiqa said...

@ IEYLA : hehehe..opsss!

@ cikha : yup.betul tu dear^^

@ eyryn : hehe..ryn tak ley cuti skunk.kena hadap spm.next time k dear,heeee :D

Yan said...

salam kenal..

akak ke langkawi awal tahun ni.. seronok tapi hanya dapat cover 2 3 tpt je. tak sempat..

acheeqa farhana said...

wahhh!seronoknyeeee,,,,

MaYa MustWany said...

waaaaaaa bestnya..mas next year..hihihi

Cik Nurul said...

uwwweeeeeeeiiiii..... rendu nak pegi langkawi! sobs3 =(

~syioknye dear holiday eyh... ^^

zareliqa afiqa said...

@ Yan : salam kenal jugak^^
tu lar pasal.tak puas kan.heee :)

@ acheeqa farhana : sangat seronok dear :D

@ Maya MustWany : wahh! nak it0t sekali boley? hee :D

@ Cik Nurul : syok giler kot.hehhe :)

tyra uyura said...

tringat time tyra pergi bcuti dgn family kat sana. dah duduk seminggu pun rasa tak puas berjalan lagi.. hehehe

zareliqa afiqa said...

@ tyra uyura : Betul2.Nie kan pulak duk 2,3 arie jek.Lagi tak puas.huhu

aimie amalina said...

weee
mimi pon sedg nak ke arah olidey
hehehe
lame beno dh x pi langkawi
wuwuwu

zareliqa afiqa said...

@ aimie amalina : huhu..hujung2 tahun nie best bila dpt g holiday.kan3..selamat bercuti yer nanti^^