Friday, 14 October 2011

Teringin Update Guna Handphone

Assalammualaikum dan selamat pagi dunia! selamat hari jumaat. :D

Eceh bukan main lagi pepagi ni.Rasa bersemangat sangat pulak sampai nak g kejut semua orang supaya tengok sengihan aku neh.heeee..Nasi lemak sampai 2 pinggan aku bedal.hikhik~ tak senonoh.Camne nak gemuk ni? ishh~ musykil betul lar.Jadi 1 keje lak aku nak memikirkan dikala otak nih belum dipanaskan enjinnya lagi.


Bila dah busy kalah PM (pembantu manager :p) neh rasa geram sangat pulak kalau tak dapat dating lama-lama dengan Cik Belog.Ishh! ada jek yang datang kacau.Ai tak shukew taw!*ayat gedik*muahahaa..Kalau kena berjauhan dengan lappy ni lagi tak shukew! langsung tak boleh hapdet.-.-


Teringin jugak nak hapdet guna henpon tapi tak reti.Susah lar..Hari tu aku godek-godek henpon ni jumpa lak menda alah tu.(suka atie jek panggil menda alah).Dengan riaknya aku berkata dalam hati,"wahh! henpon aku ni boleh bukak belog lar.Pasni boleh lar hapdet guna henpon". Kau tengok betapa jakunnya.hahaha~ orang lain da lama taw.


Haku rembat henpon Incik Google.har har har

Esoknya dengan kembang hidung aku nak menghapdet buat kali pertama guna henpon tetiba tak jumpa kat mana tempatnya.Aduhh! aku tekan tang mana semalam.Apasal tak jumpa pulak neh.Eeee..mana aku pegi semalam.Dan sampai sekarang aku masih tak jumpa.huahahaha.Baru nak cuba tapi hampa.wuwuwuuu


Ada yang kata hapdet guna henpon neh susah.Betul ker? ada yang tak jumpa,lambat lar,ada yang tulis entry tapi bila tengok balik kosong.Takde pun entry tu.Ada jugak yang tak suka sebab penat-penat menekan bajet dah panjang ler entry dia.Bila tengok rupanya pendek je pun.hihi..macam-macam.Finally jadi macam aku ni.Hapdet jela guna lappy.Habis cerita.


Tapi kan..aku nak jugak! nak jugak! grrrrr


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

23 komen jejari cumil:

Thania said...

heheh...
sama lah..teringin nak update guna nset..
tpi tak reti n x boleh
da try..
huhu
sdh,.. nak pkai bb x dpt ag.. haha

zareliqa afiqa said...

@ Thania : Yeahh! ada kawan.Ingat kita sorang jek yg tak reti.huhuhu..malu~ mmg susah kot.^^

♥ Wina ♥ said...

mcm xde feel je nak update guna hp sbb screen kecik kan? ngeeeeee

pakai pc/laptop baru puas!

zareliqa afiqa said...

@ Wina : Betul.Silap2 juling bijik mata.hahaha :D

Ezad Skytech said...

hee..nak jugak update guna fon kan..kat mana2 je boleh update..hee~

Piweet said...

sekali sekala best jgak taw...try la...huhu

aizamia3 said...

tak susah nak update guna hp.. tapi ai dah lama tak hapdet guna hp sebab bila masuk blog terus hang hp.. tapi bukak yang lain ok je..

zareliqa afiqa said...

@ Ezad Skytech : Hehe..nak jugak.Saje nak try best ke tidak.heee :D

@ Piweet : Yeke? tak taw~ camne nak try.huhu

@ aizamia3 : Macam tu pulak ker.Nampaknya guna lappy jela sng.haha^^

Acik said...

belum ada peluang nak update pakai phone ... :(

Bui Junaidi said...

zareliqa..
utk iklan large rectangle tu awak cari kod yang ada word ni dulu
(make sure tick expand widget)

post-footer-line post-footer-line-3

letak kod nuffnang bawah kod2 ini
(kod2 nuffnang utk unit iklan LR tu)

kalau tak faham jugak refer dekat nuffnang cara2 pasang iklan

zareliqa afiqa said...

@ Acik : Sama lar.Tak reti :D

@ Kak Bui : Okeii.Mekasih Kak Bui^^

yen(toka ziizokukuto) said...

huhuh tertekan la,,bila baca entry ni,,hahaha

zareliqa afiqa said...

@ yen : tertekan? apakah?

eyryn said...

hehe..if update gune henpon, ade lembap sikit laa :)
then, gambar sangat kecik..hehe..kene zoom giler2 !
better gune lappy :)

zareliqa afiqa said...

@ eyryn : Tu lar pasal.Senang cite guna jela lappy.hehe

CikHoneyBee said...

btol btol. lptop agy better. susah nk updte gne fon ni. screen pun tk besar. lau gne lptop, puas ati. hehe

NA said...

Cari sampai jumpa benda alah tu.

P.S: Eh dah letak. Haha tapi bawah sangat. Kak Wina letak Iqa punya blog bawah arkib ok?

-wina1979-

norsharmila said...

xnk guna henpon sbb kedekut ;p xnk bayar cas tenet. hik3

Hanif said...

Updated blog pakai h/phone penting gak... bila tetiba ada idea..hehe
Saya suggest pakai e-mail blog for blogspot.senang taip pakai h/phone punya aplikasi.

diana said...

enpon canggih...
rugi la tak gunakan kelebihan yang ada..enpon akak cikai ja..blh main game ja..yang lain tak buleh..
hahhha

Cik Nurul said...

update gune hp memang susah.. xpuas taw.. huhu

[sutera kasih] said...

penah update guna enfon, x best sbb kecik hehe

Eira The Smurfy ^_^ said...

lau dpat update pky fone pn bgus gak an . ^_^ gudluck