Thursday, 13 October 2011

Sesuatu Di Traffic Light

Bila dekat jalan raya kita boleh tengok macam-macam perangai manusia ni.Tak kira lar pemandu atau penunggang.Ada yang buat kita nak gelak,ada jugak yang annoying.Tapi apa yang orang selalu buat bila berhenti kat lampu isyarat atau omputehnya traffic light.Meh aku kongsi apa yang aku pernah nampak.



  • Lampu Merah

Lampu merah tapi orang buat-buat tak nampak lampu tu color apa.Main jalan jek asalkan takde kereta dan takde polis disitu.Kalau ada polis memang carik pasal lar kan.



  • Berangan

Mentang-mentang lampu merah,dia boleh pakat berangan pulak kat dalam kereta atau atas moto tu.Dan bila lampu hijau pun dia masih diawang-awangan.Syok sangat nampak.Sampai kenderaan belakang hon baru terkial-kial nak jalan.ishhh..da lar hijaunya sekejap je.=.=



  • Bergurau Senda

Hamboi-hamboi..sempat lagi nak bergurau senda yer dalam kereta tu.Kalau iye pun pegi lar cari tempat yang selamat sikit nak bertepuk-tampar dan cuit-mencuit.Bajet orang sebelah tak nampak ke.heheee..aku nampak.*buat muka keji*



  • Ber'sms'

Ada jugak yang amik peluang ber'sms'.Pastu gelak sorang-sorang dalam kereta tu.Hmmm..suka atie lar nak.hihii



  • Korek Hidung

Adoiii..banyak sangat ke 'hasil' tu.Kat rumah tak sempat ke nak pungut hasil.Siap buat muka syokk lagi.Aduhhh~ gelinya aku tengok.Bila dia nampak kita tengok,terus buat muka tak salah.heeeee..gelak guling-guling. :))



  • Mengurat

Wahh..mentang-mentang sebelah aweks yang berhenti.Sempat lagi meng'usha' yer.Kenapa ko tak tulis terus nombor tipon kat cermin tingkap tu.hahaaaha^^


Ni antara perkara-perkara yang aku pernah tengok bila berhenti kat traffic light.Yang penting aku tak buat sume tu.Saya budak baik! ahaahaa statement.*dush* Korang ada nak tambah ape-ape yang aku tak senaraikan kat cnie? ke korang ada buat benda ni?hehee.Okbai.


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

24 komen jejari cumil:

myezatul aQma said...

wah....kajian yg bagus ni..
hehehe

zareliqa afiqa said...

@ myezatul aqma : da banyak sangat masa tu yg sampai buat kajian.ahaha :D

N U R A L Y N said...

eh..betul la..betul..

zareliqa afiqa said...

@ NURALYN : hehehe..

sis92 said...

lempang je mereka laju2 haha

EyqaLuvender said...

yg mengorat tu plg taleyh blah..nk lempang je rase...

ILA SYAMILA ♥♥ said...

paling betul. buat macam jalan tu dia sorang je yang pakai huh

zareliqa afiqa said...

@ sis92 : ahaha~ tak pasal2 kita yg kena lik nanti. :D

@ EyqaLuvender : hihi~ lempang jek.^^

@ ILA SYAMILA : 2 lar pasal.huhu

Eera Shera said...

semua pernah tgk kecuali yg korek idung tu. sungguh x senonoh la..haha..

zareliqa afiqa said...

@ Eera Shera : hahaha..iqa penah tgk.huhu~ mmg tak senonoh. :D

Ini Kisah Tia said...

hahaaa .. macam2 karenah di tengah jalan ..

[sutera kasih] said...

tertinggal satu dear, MAKAN hehehe

Anisa said...

Betul tu. Kadang-kadang bila drive, suka tengok kiri kanan.. Macam-macam perangai =)

|| a - j . E . E || said...

akak pernah tertidor masa kat traffic light.. letih sangat balik keje malam2.. adehhh kene hon pon boleh tak sedar. lepas tu malu terus laju2 tekan minyak.. hehehe

Ezad Skytech said...

sy tak suka tunggu di lampu isyarat merah...kalau da kuning tu bersedia untuk pecut...haha~

Chikova_Araishii said...

tambah lagi,
bersolek : sebab xsempat nak cpt g keje kan..

makan:
tambah2 lagi law ado kaya ball kan memang mengunyah je kojo ehh..

memaki:
maki sebab traffic lite lame sgt then rase traffic lite tu xadil sbb mcm lagi lame hijau kt tmpt org len..

mengurat care baru:
hembus nafas kt cermin kalau ade mamat hensem, then tulis nombor maybe sbb laki tu pkai pewangi axe kot (okay ni den xponah torai), kehkeh

MissCt a.k.a MuqDeq said...

Menyanyi sekuat ati.. Da la mase bnti.. Klu mse nga jln tu, xpe lg sbb myb org x prsn.. Ni mase bnti, da komfom2 org sebelah2 akn jenguk kite.. Tekanan sgt gayenye nyanyi sekuat ati tu.. Hihihi

ekin.. said...

lenguh2 picit tengkuk..:)

NasZ said...

kajian tempatan. hehe. mesti fiqa dah tengok ramai korek hidung ek? hehe.

MOHD NASER.com

NA said...

Berangan tu memang la selalu dibuat oleh Kak Wina. Haha. Tu malas nak memandu. Kang dah khayal lepas tu bawa kereta mesti tersesat. Padahal selalu je pergi tempat tu.

-wina1979-

shida'R said...

hehe lawaklah..sume kene mgena.hehee..nice entri :)

.: pn yazlynn :. said...

btul2 akak setuju... tp klu merah akak akan bhenti. pikir pnjang nk langgar. nnt kt lak kena saman. tp biasanya dlm kete akak suka bfikir.. thinking bout my life.. bkn berangan tau

zareliqa afiqa said...

@ Ini Kisah Tia : heheehe :D

@ sutera kasih : A'ah yela.Lupa~ hihi

@ Anisa : Betul.Kdg2 boleh gelak sorang2 bila tgk^^

@ ajEE : Itu betul punya mengantuk tu kak.kat traffic light pun boleh tertido.hehe :D

@ Ezad Skytech : Owh,awk lar salah sorang tu yer.Lampu kuning lagi dia pecut.hehe :p

@ Chikova Araishii : Uahh.Thanks yer tambah.hehe..yg bersolek tu mesti terlambat bgn tido.heee :D Ngurat versi confident tu.haha

@ MissCT : ahaha..malu2.Tiba2 hujan.heee :D

@ ekin : Yeahh!^^

@ NasZ : Ada lar beberapa kali.Tu yg senaraikan sekali tu.haha :))

@ Kak Wina : Bahaya tu.Berangan sampai sesat.hehe.comel lar kak wina ni.^^

@ shida'R : hehe..thanks^^

@ pn yazlynn : Memang.Kdg2 nak langgar pun mcm takut jek klau2 ada org tgk.hihi

aizamia3 said...

setakat ni ok lagi bila time kat t.light.. tapi biasalah ada jugak yang terlambat nak masuk gear bila lampu dah bertukar color.. nak pulak tempat tu memang jenis lampu lambat bertukar warna..