Tuesday, 4 October 2011

Bila Ex Boyfriend Panggil Korang 'Kakak'!

Arghhh! tak taw mana nak mula.Macam-macam yang buat aku bengang 2,3 arie ni.Google buat hal.Aku tak boleh guna Google! demnn! dia majuk ngan aku ke? apasal ntah tiba-tiba jek dia buat hal.Aku buat entry ni pun guna Explorer.Adehh..sangat janggal.Terpaksa lar aku tunda aktiviti blogwalking.Nanti bila dah boleh pujuk Incik Google ni aku terjah blog korang semula. :D

Berbalik pada tajuk kat atas tu.Girl~Apa perasaan korang bila ex boipren panggil korang 'kakak'?perghh! menggigil meyh lutut aku ni.Rasa nak sepak-sepak jek.Situasinya macam ni.Clash konon parents dia tak restu.Oke fine.Lepas tu dia datang balik kononnya lagi,mintak 2nd chance.Aku tak bagi kata putus lagi,dia terus ghaib sampai la ni.Dalam masa yang sama aku taw dia ada orang lain.Oke aku diam.Aku simpan jek.Dalam hati Tuhan jela yang tau.Tak cakap pun mesti korang boleh paham.kan2?Then,semalam tiba-tiba dia muncul kat fb aku dengan ayat,
Assalamualaikum kakak...adeq mintak maaf..kak masih marah kat saya lagi ker?

Weeyhh! dia buat macam takde pape jek yang jadi eh.Perlu ke guna ayat macam tu? memang lar sebelum ni dia adeq angkat aku.Bila bercinta marah pulak kalau kita panggil dia adeq.wekkk~Menyesal tau! Salah aku jugak.Dulu kemain gelakkan kengkawan bercinta ngan lelaki yang lagi muda a.k.a tak matang! Dan..dan..aku pun tersangkut sekali.

Geram sungguh dengan ayat tak bersalah dia tu.Korang rasa apa aku patut cakap kat dia?ikutkan atie nak aje aku basuh dia guna berus dawai.Biar dia rasa.Aku tak taw nak cakap apa.Geram sampai tak ley berkata-kata.huhu=.=Apa pandangan korang?ececehh..cik-cik penasihat?
Kata Jari : Dan aku taw yang dia dah clash dengan gf dia.hahaha~
Balasan Tuhan.


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

27 komen jejari cumil:

roha said...

i hate my ex

naiemah_ramli said...

huhuhu...asa cam nk lanyak2 je an..lalala

shida'R said...

hehee..tetibe je pgil kakak..bwah umo ke pon huhu..

ex? mls nk layan dah!

zareliqa afiqa said...

@ roha : me too=.=

@ naiemah ramli : memang2~ huhu

@ shida'R : bawah umo.hahaha :)grrr~

Gen2Merah said...

ahahaha... saya pun pun lelaki.. tak tau nak komen macam mana.. ehehe..

buat kaum pempuan.. sabar je lah yaa.. moga dipertemukan dengan lelaki yang baik2 macam saya.. hihihihi

Green Apple said...

tanya dia..ko ni demam ke aper...

Chikova_Araishii said...

bolayan je ex tu, semak otak!

nazirah said...

oyeke.. kte pn de pnglmn brcnte dgn yg lagi muda tp lps pts tkde lak die pgl akak .. mgkn msg2 pnye attitude kot

jehanfrhin said...

basuh pakai clorox.. hahaha =P

akuekah said...

tendang lajulaju ja oqg cemgini... :D

~naddy~ said...

lelaki mmg suke wt cam xde pape....bengang tol/ huhuhu

Ezad Skytech said...

mungkin dia demam kot masa tu..heee~
ke salah anta ke..mana la tahu kan..huhu~

zareliqa afiqa said...

@ Gen2Merah : ahaha..AMIN. :)

@ Green Apple : kalau tak demam mungkin ting tong kot.haha.panas2!=.=

@ Chikova : Betul.Memang semak! :D

@ Nazirah : Tak taw apa mslh dia.grrr

@ Jehanfrhin : ehehe..kasi bersih sikit yer dak. :D

@ akuekah : Memang.Tumbuk kasi lumat pun oke.kan2. :)

@ naddy : Setuju.Tu yg rasa nak lempang2 jek tu.huhu

@ Ezad Skytech : haha..nak cari pasal agaknya.ngeee~

eyryn said...

hamboii ! time suke, tak bagi..
dah clash baru nak panggil akak..
cube tanye dye, "bile mase aq jadik akak kau.. mak laen, ayah pown laen"
hahaha :)

eyryn said...

hamboii ! time suke, tak bagi..
dah clash baru nak panggil akak..
cube tanye dye, "bile mase aq jadik akak kau.. mak laen, ayah pown laen"
hahaha :)

Cik Ice said...

Humban dia masuk parit boley x.. :P

zareliqa afiqa said...

@ eyryn : 2 lar pasal.bengang jek rasa.tak pun tanya dia,"bila masa aku kawin ngn abg kau."ahaha~ boleh dop? :D

@ Cik Ice : hihi..boleh jek.My pleasure^^

hira said...

wahhhh.. kemain dia panggil kita kakak. hahaha. sadis sungguh. dulu saya pernah juga bercinta dengan lelaki yang muda sikit dari saya. tapi buat tak kisah je la dengan mereka tu ye. banyakkan bersabar~ :)

zareliqa afiqa said...

@ hira : arghh! geram! =.=
da lama sabar ni.ehee :D
thanks^^

♥ norlida ramli ♥ said...

erkk..pesal dia 2?nasihat sy jgn layan dh ex ni..mnyusahkna je..muahaha

NA said...

Amboi-amboi masa bercinta takde panggil kakak. Dah putus masih nak sakitkan hati orang.
Nasihat dia saya tak maafkan awak kalau tak insaf.

-wina1979-

zareliqa afiqa said...

@ norlida ramli : ntah lar.ting tong agaknya.ehehe :D
Betul2.Memang menyusahkan~thanks untuk nasihat tu^^

zareliqa afiqa said...

@ kak Wina : tu lar pasal.sakit atie jek ngan dia tu.Memang susah rasany nak maafkan dia.=.=

Kasih Kita said...

Pada akak, kalau bercinta better kita cari boyfren yang mempunyai ciri-ciri ayah yang baik pada anak kita.


salam kenal. Dari segmen Lulu. Dah jadi follower :)

aimie amalina said...

erk
apakah itu
ssh pulak nk jawab
huhuhuhu
aiyoooo
kalo nak kwn dgn die
kene hati2 balik nih

.: pn yazlynn :. said...

sebelum ni bf pun muda gak... mujur la dapat suami sebaya.. xde la berani nk panggil cmtu kan

zareliqa afiqa said...

@ Kasih Kita : Betul tu kak.Tapi zaman skrg ni susah ckit nak cari yg cmtu.huhu=.=

@ mimi : Rasa mcm tak nak kwn da.ehehe :D

@ pn yazlynn : hehe..nasib baik lar.mmg yg muda2 ni tak matang.kan..