Friday, 9 September 2011

Nak Topup Pun Kena Cukai

Hot2!! Sekarang ni semua tengah cerita pasal harga topup da naik.Bukak je mana2 blog.Semua cerita pasal tu.Tak kurang jugak ada yg bagi tips.Baru semalam aku dapat mesej dari Hotlink.Dia kata,
Hotlink : Pelanggan yang dihargai, mulai 15/9/11, pembelian tambah nilai prabayar & pek permulaan akan dikenakan cukai perkhidmatan sebanyak 6%. Sila layari Hotlink
Ingatkan dia nak bagi duit ke..rupanya dia nak peghabihkan duit aku lagi adalah.Dengar kata jugak,bukan Hotlink jek.Yang lain2 pun sama.yeke? haha! 'bagus sangat' tu.Aku dah ler guna 2 nombor.1 Maxis, 1 Celcom.Kopak duit weyh-.-


harga lepas dikenakan tax

Dan yang aku bulatkan tu semestinya harga yang aku kena bayar lepas nih.huhu,kena kurangkan topup ni. :p (eleh..ayat mcm tiap2 hari pulak dia topup) muahahahaa....

Jadi kawan2..yg agak2 nak nangis dengar berita ni,aku nak bagi tips sikit :
~ kurangkan topup.
~ nak chat,guna lappy jek..semua ada.
~ Nak calling2 jugak? guna lar public phone.ehehee..senang.Guna syiling jep.
~ Takpun guna tipon umah.

Kalau aku? aku duk bertapa kat belog ni jek.Tak payah topup.Senang.hihihi :))
Lepas ni apa lagi agaknya yang nak dikenakan cukai??


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

32 komen jejari cumil:

NA said...

Memang tengah panas topik ni. Tengok tv tadi ada nak buat piket. Ada pertikaikan kenapa syarikat komunikasi taknak tanggung padahal untung berbillion.

Hehe, senang berhubung melalui internet je, ada skype. Nak calling, buka jer skype takpun ada ym.

-wina1979-

Miss Kagimoto said...

mmg pokai la pas ni
huhuuh.. :(

zareliqa afiqa said...

@ Kak Wina : Yeahh..betul tu.Senang cite tak pyh topup ag.huhu,mogok :))
Kita duk kat belog jek^^

zareliqa afiqa said...

@ Miss Kagimoto : haha..pasni owg duk sibuk cari duit syiling pulak nak wat bayar tax.hikhik :D

Lily said...

Entah apa2, menyusahkan org je T.T

Aku Si Pujangga said...

tak suke men nek2 kan.. byk lak 2.. huhu..

Nazhirah Mazlan said...

topup pon nek hage..ngtkan rokok saje..=,=''

Ahmad Ismi said...

sama lah...follow u...skarang pun dah kena charge 11 ringgit...pas ni ntah...

Garang tp Cute said...

kurangkan topup dan gunakan skype ^^

sis minx share info boleh? hehe

zareliqa afiqa said...

@ Lily : Ntah..menyusahkan jek.huhu

zareliqa afiqa said...

@ Aku Si Pujangga : mmg2..tak suka!! huhu

p/s : emosi jap :p

zareliqa afiqa said...

@ Nazhirah Mazlan : taun dpn tak taw apa ag yg nak naik,huhu =.=

zareliqa afiqa said...

@ Ahmad Ismi : Betul2..thanks :D

zareliqa afiqa said...

@ Garang tp Cute : Yeahh..betul tu.kita mogok topup..harharhar :))

p/s : Boleh aje.sila lar :)

Farah Azurah said...

ni bukn kopak lagi,cekik darah daa..
hehhehehe..mahal laa gile ni semua :)

zareliqa afiqa said...

@ Farah Azurah : 2 lar pasai..tercekik leher.haha :)

khairul akmal bin azman said...

pasni kene jimat msg n call la..
suh org jela call..
kay wat miss call jela..hehe

zareliqa afiqa said...

hahaha..betul.bila dpt miscol tu paham2 lar.hihi :D

Freaky said...

huhu kena berjimat untuk topup la jawabnya

Ezad Skytech said...

kena pandai berjimat la lepas ni..heee~

Fara E's said...

aku gne public , haha

CIK MAY said...

dear?tak penah dpt b.e lagi ke dari incek nuffnang?follower lagi ramai dari aii ni...

zareliqa afiqa said...

@ Freaky : 2 lar yg terbaik.haha

zareliqa afiqa said...

@ Ezad Skytech : yup..betoi2 :D

zareliqa afiqa said...

@ Fara E's : haha~ bagus2 :)

zareliqa afiqa said...

@ CIK MAY : tak penah~ huhu=.=
mybe ai baru jek pasang iklan ni kot.

pCL [p@kcikLie] said...

salam singgah ...

rasanya cm nak dibatalkan je cukai 6% tu..

zareliqa afiqa said...

@ pCL : kalau batal terus pun okeyh jugak~ hihi :))

thanks yep singgah cnie^^

CIK MAY said...

takpe..slow2 ye...=)rajin2 la ikut tips yg ade kat entry aii.. =)

zareliqa afiqa said...

okeii~ thanks^^

CIK MAY said...

hai..dear..kene rajin htr tiket kat nuffnang..so,dorg tau blog kite masih benapas.. =)

zareliqa afiqa said...

Thanks 4 da tips ya! :D