Thursday, 29 September 2011

Nuffnang! Adakah Benar?

Dear Incik Nuffnang,


     Adakah benar segala khabar angin yang menyapa gegendang telingaku ini mengatakan bahawa dikau seorang yang KEDEKUT? Adakah ia benar? katakanlah! katakanlah!! ohhh..sungguh tidak ku sangka-sangka. :p Memang.Memang ada juga yang memujimu mengatakan dikau seorang yang murah hati.Tetapi..Ahhhh.Aku menjadi runsing.Siapa yang perlu aku percaya.Adakah aku juga perlu berpaling tadah seperti kekasih-kekasihmu dulu?


     Jika khabar angin ini tidak benar sama sekali mengapa dikau mendiamkan diri?emmm..mengapa? berutus-utus surat telah ku kirimkan kepadamu.*oke.aku tipu.Hanya beberapa utus sahaja.Tapi,aku ada juga meng'SMS'mu.'Poke' di mukasuratbuku,dan 'BUZZ!' di yahoo!yahoo! Mas Angel.Tapi dikau begitu sombong gamaknya.Yeahh..benar.Benar,dikau ada membalas warkahku.Hanya ini yang kutatap,kubaca setiap hari.




     Mengapa? mengapa dikau mengatakan perkara yang sama setiap kali membalas warkah-warkah ku? Mengapa dikau tidak mengajakku untuk sama-sama menonton wayang kulit.Atau sama-sama melihat matahari terbenam sambil makan kuaci,atau atau,bersiar-siar di pekan Rantau.Di sini daku ingin mengatakan bahawa,"Daku nak melajuk!" jangan pujuk daku. wuwuwuuu..sob sob sob. :(


Ada ubi ada batas,
Ada lori ada bas,
Ada bas naik lar.
kang lambat pulak.haishhh! :p

Dari : Yang..yang terluka :(
Kata Jari : Aku nak melajuk nan Incik Nuffnang.
Mogok hapdet! weeee..^^


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Wednesday, 28 September 2011

Jom tambah follower


Join lagi segmen ni^^
Nak join klik header or SINI.
Done!


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Betul Ke Tak Payah Bayar Cukai Ni?

Ooyeahh! awal bulan hari tu sibuk kecoh-kecoh pasal cite INI kan.Bila orang ramai mogok tak mau topup,*eh,ada ker? memandai jek aku. :D tak setuju gamaknya, si Hotlink ni pun tunda lar tarikh tuk kenakan cukai ni yang bak kata dia tak taw lagi nak kenakan bila.yippee!^^ Ni mesej dia bagi,
Pelanggan yang dihargai,pelaksanaan cukai perkhidmatan sebanyak 6% ke atas pembelian tambah nilai prabayar & pek permulaan telah ditunda.Sila layari Hotlink.
Sonok leteeww! hehe,tapi hari ni dia bagi 1 lagi mesej taw.Asyik bagi mesej kat aku jek.Haishh,malas nak layan.Tapi bila aku da baca,"eh2..betul ke ni?".Nak taw dia kata apa?
Pelanggan yang dihargai,Hotlink tidak mengenakan cukai perkhidmatan ke atas tambah nilai prabayar & pek permulaan.Jika anda dicaj,sila hubungi 1300 820 120.
Weee~ betul ke ni? aku baru taw.Korang da taw ker? ke da lama taw.Dan aku orang yang terakhir taw nih.huhu..kesian aku.=.=


Jadi kalau ada yang kenakan caj lelebih konon cukai tu,korang boleh mengadu kat Incik Hotlink taw.Call nombor tipon dia tu.Tapi jangan lar g ajak dia dinner ke,tengok wayang ke.Nanti dia perabih duit korang aku tak taw.hihihi..ops! sorry yep Incik Hotlink. :p


Kata Jari : Betul ke tidak ni???


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Sebab Apa Ada Lelaki Suka Jadi Perempuan

Kadang-kadang korang ada terfikir tak kenapa ada lelaki suka jadi perempuan.Ops2,sebelum tu ini sekadar untuk suka suki jek.Jangan serius sangat.Selalu nampak kan fenomena *iklan:rasa mcm tulis karangan pulak* lelaki tulen yang tukar personaliti jadi perempuan.Ini mungkin sebab-sebabnya...

  • Kalau keluar makan biasanya lelaki yang bayar.So,bila jadi perempuan kan senang.Tinggal makan jek.eheee
  • Bila keluar tengok wayang selalunya lelaki yang belikan tiket.Tak kira lar sapa yang ajak pun.hahaaa
  • Boleh nangis tanpa was-was.Cuba kalau lelaki yang tetiba nangis..ekeleyh..
  • Takde sesape pelik kalau minat Seth Tan.kan3..ada tak lelaki yang fanatik nak suami macam Seth Tan tu?
  • Ni yang paling popular kot.Nak mekapkan muka takde hal punya.Biru..hijo..pepel..semua boleh.ngeee

Secara seriusnya mungkin naluri dorang lebih pada keperempuanan.Ataupun dorang nie terpengaruh dengan keadaan.Jadi pada aku,tak perlu beza-bezakan atau pandang pelik kot kat mereka2 ni coz dorang pun manusia biasa.Kalau boleh kita tolong kembalikan mereka pada kejadian asal.ececehh~


Tapi kalau sampai nak tukar-tukar*tettt da kira masalah jugak kan? wallahualam


See full size image
Cantik kan si Taylor Swift ni.
*google..takde kena mengena pun gambar ni.^^


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Tuesday, 27 September 2011

Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !

Jom! jom! jom! uahh..tgk kat shoutbox tadi JIRAN aku nih ajak join segmen dia.Aku memang da lama nampak da.Tapi musykil jugak.hurmmm...boleh join ke tak nih.hihihi..yela,dia kan memang da lama promo Cik Belog aku ni.Mana lar taw ada pengecualian pulak.Alang-alang da dijemput apa lagi.Terus aku join sekaki payung.Bagi support kat jiran.Dah lar,cakap banyak pulak.


Klik header or SINI
Mana taw terpilih dalam 10 blog yang ryn minat ke..huhu=.= tak minat takpe.hehe*ayat pasrah.Okeyh,nak tag 2 rakan blogger baru : 


Done!^^


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Terima Kasih Detective Conan

Barangsiapa yang ada baca entry INI, ni kisah selanjutnya.Dah taw kenapa kan? okeyh,disebabkan aku rasa bengang giler masa tu,aku telah mengupah Detective Conan untuk menyiasat apa sebenarnya yang berlaku.Mengapa aku diserang dengan tidak semena-mena?


Meh KLIK SINI dan ikuti laporan beliau.muahaha..da lar.Aku nak gelak dengan ayat-ayat aku yang tak boleh blah ni.Okeyh.Aku tipu jek.Takde upah sesapa pun.Terima kasih kat BLOGGER ni sebab tolong siasat apa yang jadi sebenarnya.Ada cam detective conan tak?
Ma fav cartoon yaww!


awak lar pembunuhnya!^^
*abaikan2.

Jadinya kalau nak gaduh gi jauh-jauh.Jangan gaduh kat cnie.Tak memasal aku terbabit sama.grrr =.=
CASE CLOSED!
Kata Jari : Nanti kalau ada kes lagi boleh panggil detective conan ni.eheee
memandai aku jek. :p


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Monday, 26 September 2011

Wardah Alisya: Pencarian bermula!

Tengah takde mood.:(
Tapi nak join 1 segmen ni sebab belog tuan punya segmen sangat comel.Suka sangat-sangat!
Klik SINI atau banner kalau nak jugak.
Done!


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Kau Dan Belog Kau Tu Cantik Sangat Ke?

Aduh! aku pun tak taw lar apa masalah manusia ni tiba-tiba datang nak kutuk orang.Aku da lar tengah kusut dengan masalah keje lagi.Ada pulak yang menambah.Apa masalahnya ni? ni nak habaq mai,tadi aku tgk shoutbox macam biasa.Ada pulak 1 manusia bagi mesej kat aku camni.




Agak-agak lar kalau iye pun nak bergurau.Tak kelakar okeyh! Dan paling pandainya siap tinggalkan link blog dia pulak tu.Bila aku tgk balik.Ekeleyh..ingatkan da best sangat blog dia sampai nak kutuk-kutuk orang.Bukan ada pape pun.Syok sendiri.Korang nak tgk?aku boleh bagi link.Takde hal lar.Alang-alang orang da cari pasal kan.Memang hilang da kesabaran aku ni.Aku tak usik kau pun kan? blog kau yang bajet cun tu pun aku tak penah singgah.eeeeeee!!!! tolong lar!


Kalau korang nak taw lagi,bukan aku jek kena.Ramai kot.Aku cuba tengok kat shoutbox dia.Sebab aku ada lar 'balas jejak' dia kan.Orang berbudi kita berbahasa~rata-rata semua tak puas hati ngan ayat dia.Ni antaranya..


Korang bagi besar cikit supaya senang nak baca.Boleh paham kan apa jadi kat mereka2 yang senasib ngan aku ni.Suka cari pasal erk budak ni.Tak paham aku.


Eh,kau tu sape? jangan bajet bagus boleh tak.Aku diam-diam,jangan lar kacau.Aku tak usik kau kan.Kalau tak suka buleh blah! aku pun tak hadap kau datang sini.Mencacatkan shoutbox aku tu jek.Sila BLAH!! dan aku rasa hidung kau takde kot sebab tu kau tak berani letak muka kau kan? ataupun kau tak letak muka sebab senang kau nak cari pasal ngan orang lain.Apa yang kau tak puas hati hah?


Huh! Aku mintak maaf sangat-sangat kalau korang rasa ayat aku kasar.Tapi aku memang tak suka lar kalau aku tak kacau orang,orang nak cari pasal ngan aku ni.Aku cuma nak berblog dengan aman jek.Tak boleh ke kalau tak gaduh-gaduh ni?Tak reti lar.Jadi jangan ajar aku.Aku sangat baik dengan orang yang buat baik ngan aku.Jadi paham-paham yer.


Hurmm..apa lar aku cakap ni.=.= Bila kena macam ni aku rasa hilang mood nak berblog lagi.Ada jek yang nak carik pasal.gggrrrrrr.............


Aku cari gambar orang gila kat google tak jumpa.


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Saturday, 24 September 2011

Header Baru!^^

Perasan tak ada perubahan kat cik belog aku ni? hihi, yeah! aku memang cepat bosan.Jadi aku tukar header,background belog,background sidebar.Semua lar.Semua tu aku design sendiri sebab aku tak berkenan kalau sama dengan orang lain.Walaupun tak cantik tapi aku puas atie sebab aku yang buat sendiri.Jadinya takde lar bila aku blogwalking jumpa background yang sama.ngeh.ngeh.ngeh~^^


Nie antara background yang aku buat.Yang kat bawah ni pulak header yang baru.Dah lama mengidam nak letak rerumput tuh.hihihi,finally! :)


Korang toksah heran yer dengan watermark aku yang menggila kat gambar-gambar ni.Abaikan..teheee :D 
-Sekian-
Aku nak tido puas-puas! :p


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

SEGMEN JOM KENAL BLOGGER MALAYSIA

Klik SINI
Da habis buat segmen aku pegi join segmen orang pulak kan.hahaha~ join sementara ada masa.Karang da melambak2 keje tak dapat join pulak.Klik2 kat gambar kalau nak join.
Done!


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

UPDATE!! Senarai Blogger Peramah

Hye2! pertama sekali terima kasih kepada mereka yang sudi join segmen pertama aku ni.Owwhh~ tacing! =.= sayang korang.muahaha..*poyo
Okeyh kat bawah ni senarai mereka yang sangat2 peramah.Ada tambahan 3 orang yer.Jadi boleh lar kita beramah mesra,tambah kawan,dll.Jangan gaduh sudah.eheee :D Meh kita kenal2 sesama jiran Bloglist Blogger Peramah ni.
23 BLOGGER PERAMAH
http://me-soul-searching.blogspot.com/2011/09/segmen-zareliqa-mencari-blogger-pemarah.html
http://miraakim.blogspot.com/2011/09/jom-join-segmen-zareliqa-mencari.html
http://mydairipinkk.blogspot.com/2011/09/segmen-zareliqa-mencari-blogger-pemarah.html
http://mywithoutreasonii.blogspot.com/2011/09/segmen-zareliqa-mencari-blogger-pemarah.html
http://sayasayangcucuq.blogspot.com/2011/09/segmenzareliqa-mencari-blogger-pemarah.html
http://mama-atiyyahumairah.blogspot.com/2011/09/segmen-zareliqa-mencari-blogger-pemarah.html
http://pinkyzladies.blogspot.com/2011/09/segmen-zareliqa-mencari-blogger-pemarah.html
http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/09/segmenzareliqa-mencari-blogger-pemarah.html
http://akuceritakualkisahku.blogspot.com/2011/09/segmenzareliqa-mencari-blogger-pemarah.html
http://cikpuantecik.blogspot.com/2011/09/segmen-zareliqa-mencari-blogger-pemarah.html
http://sedap.myetech9.com/2011/09/sedap-exam-4.html
http://gurlgemini.blogspot.com/2011/09/segmen-zareliqa-mencari-blogger-pemarah.html
http://supersapienstory.blogspot.com/2011/09/segmen-zareliqa-mencari-blogger-pemarah.html
http://areinncahaya.blogspot.com/2011/09/segmen-zareliqa-mencari-blogger-pemarah.html
http://fahuna.blogspot.com/2011/09/segmen-zareliqa-mencari-blogger-pemarah.html
http://fatin-95.blogspot.com/2011/09/segmen-zareliqa-mencari-blogger-pemarah.html
http://jairinly82.blogspot.com/2011/09/segmen-zareliqa-mencari-blogger-peramah.html
http://adeq-yoe.blogspot.com/2011/09/segmen-zareliqa-mencari-blogger-pemarah.html
http://enazblog.blogspot.com/2011/09/segmen-zareliqa-mencari-blogger-pemarah.html
http://piweeteacher.blogspot.com/2011/09/segmen-zareliqa-mencari-blogger-pemarah.html
http://fatenizzatie.blogspot.com/2011/09/segmen-zareliqa-mencari-blogger-pemarah.html
http://hnyycha.blogspot.com/2011/09/segmen-zareliqa-mencari-blogger-pemarah.html
http://duniakushida.blogspot.com/2011/09/segmen-zareliqa-mencari-blogger-pemarah.html

Terjah! terjah! tambahan lagi dua blogger baik ni : 
http://apeponbolehhh.blogspot.com/
http://suterakasihyann.blogspot.com/

Kenapa? sebab mereka ni awal-awal lagi da letak aku dalam bloglist dorang.Orang berbudi,kita berbahasa.Jadinya dalam bloglist BLOGGER PERAMAH kita ada 25 orang.Ada apa-apa bantahan? jadi dengan ini segmen ditutup secara rasmi.Terima kasih kerana bagi sokongan!^^


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Thursday, 22 September 2011

SEGMEN : ZARELIQA MENCARI BLOGGER PEMARAH

Hai! hai! hai! ATTENTION please~ ting..ting..ting..errr~ malu pulak nak cakap.=.= *okeyh abaikan.
Sebelum ni aku asyik join segmen ngan GA orang jek kan.Jadi hari ni aku nak buat 1 segmen untuk belog ni pulak.Sebelum aku mengarut lebih panjang..


Tujuan : Aku nak buat 1 bloglist memandangkan dalam belog ni takde bloglist lagi.*aku lambat :p
Aku mencari 20 blogger PERAMAH bukan PEMARAH *sila abaikan tajuk di atas.Saje nak bagi suspen.wahaha :)) ,untuk memudahkan aku blogwalking dan beramah mesra.20 blogger terawal ni aku akan masukkan dalam bloglist "BLOGGER PERAMAH".


SYARAT SUPER SIMPLE :



1. Perlulah peramah.Bukan pemarah.Kalau tak berapa peramah a.k.a pemalu,pun boleh.pun boleh.
2. Mestilah dari kalangan Followers Ciut Miut aku tu.
3. Buat entry bertajuk " SEGMEN : ZARELIQA MENCARI BLOGGER PEMARAH "letak banner dan linkkan ke entry ini.
4. Dah siap tinggalkan link entry tersebut di ruang komen.


TARIKH TUTUP :
BILA CUKUP 20 ORANG
UPDATE!! SEGMEN DITUTUP

KATA JARI : HARAP ADA YANG JOIN.

JANGAN MARAH AKU YER^^


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Tuesday, 20 September 2011

bloglist-gangster masuk u!


Hiii! agak2 sempat lagi tak ni nak join? sebab asamasin nak 30 blog jer untuk dimasukkan dalam bloglist beliau.huhu, mula2 nak join jugak.Tapi bila baca tajuk macam untuk budak U jek.*aku blur kejap (kata : aku da abis study,boleh join ke tak ni?) 
Bila tanya balik kat shoutbox beliau,beliau kata "boleh aje", bergegas aku buat entry ni.huhu..harap2 sempat lar yer :D
Kalau sempat korang pun boley join.Tekan banner asamasin kat atas tu yer. =)

Okeyh.done!! :) 
p/s : da lama follow belog kamu.weeee^^

IKLAN!


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Sunday, 18 September 2011

Comeback Doodle!!

Assalammualaikum dan selamat petang!!

Penat memerah otak nak fikirkan idea untuk tulis entry hari ni.Tetap jugak takde.huh! kenapa lar dengan otak aku ni. Adakah dia nak bercuti lagi? dan bermalas-malasan di hujung minggu ni? Bila da tak taw nak tulis apa, aku buat sesuatu yang boleh melekakan sampai lupa nak makan.hahaha :))

Tadaaaa!! Comeback doodle. Agak lama jugak tak melukis. *blur sekejap*

Doodle ni ajak aku pegi rumah terbuka dia. Dah2. Aku malas! hahaha..jadi dia ajak korang.Pergi lar. Kesian dia. Da siapkan makanan tuk korang lagi tu. Tapi............................
versi 'doodle' jugak lar. huh! tu yang aku malas nak pegi tu.teheeee :D

Kata Jari : Korang layankan jela aku merepek ni.muahahaa~
Nak doodle versi raya boleh amik kat SINI
p/s : Sesape yang masih dalam mood raya lagi lar ^.-


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Saturday, 17 September 2011

1 GA Cik Najihah - Meriah Yaw

Salam semua! :D hihi..Giveaway ni dianjurkan oleh Cik Najihah.Excited u nak join 1st GA beliau.Jom ler kita memeriahkan skali GA ni..Syarat-syarat dia super simple! tak rugi dan tak payah susah-susah.Klik header kat atas tu atau sini.Cepat kawan-kawan.Tarikh tutup : 


23 SEPTEMBER ( 12 MALAM )
Done!^^


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Friday, 16 September 2011

Jom Blogwalking

Selamat pagi semua! pepagi ni terasa nak join segmen pulak.Aku pun da lama tak blogwalking.Jom2,segmen ni by Lulu Caldina.

Nak join,klik banner beliau tu ye. :) Okeiii! nak g sarapan dulu. ;) Daaaa!

Kata Jari : Harap-harap lar mood blogwalking datang balik^^

weeeee~


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Thursday, 15 September 2011

Tutorial 1 : Cara Letak Signature Bawah Entry & Cara Dapatkan URL Gambar

Salam..selamat petang semua! :)
Cara Letak Signature Bawah Entry

Arie ni aku nak share tutorial pulak macam mana nak letak signature kat bawah entry ye.Tuto ni direquest oleh Ekin dekat pesbuk.Sapa yang da taw tu,buat2 lar tak taw ye.Yang tak taw pulak,kena amik taw.:))

Owh.yang mcm ni yer ;)

Oleh kerana aku tak dpt buat sendiri tutorial ni disebabkan kesibukan dan masa berblog yang terhad,meh aku share link je eh.Sape yang nak buat boleh rujuk link INI.Tuto ni simple jek dan senang paham.
Kredit:Unwanted
Cara Dapatkan URL Gambar

1. Mula-mula pegi Dashboard-new post-insert image

2. Upload-choose file-*amik lar gambar yg korang nak


3. Pastu korang dapat macam ni kan...klik Edit HTML macam dalam gambar kat bawah

4. Da klik,korang akan dapat mcm ni
5. Amik URL gambar korang macam yang aku gariskan tu.*copy paste

Nak lagi senang? dah sampai step 3,tak payah klik Edit HTML.Right click pada gambar-copy image URL.Macam ni,
Da dapat kan? so boleh lar try tuto yang kebanyakannya suruh masukkan URL gambar.Nah,masukkan jek.Senang sangat macam makan ABC kan? sebab aku guna banyak gambar kat cnie.
Ini 1st tutorial dari aku.Tu pun sebab ada orang request.Kalau rajin aku buat lagi okeii :D
Agak-agak korang lar..
aku boleh jadi cikgu tak?muahahaha~


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Wednesday, 14 September 2011

SEGMEN XX-TRA FOLLOWERS


Salam~ takde idea pulak nak update belog.Daripada dibiarkan berhabuk belog ni,adalah lebih baik aku join segmen.Kali ni by Aimie Diyanna.Nak join klik banner beliau tu yer.
Tag :
Done!


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Friday, 9 September 2011

Nak Topup Pun Kena Cukai

Hot2!! Sekarang ni semua tengah cerita pasal harga topup da naik.Bukak je mana2 blog.Semua cerita pasal tu.Tak kurang jugak ada yg bagi tips.Baru semalam aku dapat mesej dari Hotlink.Dia kata,
Hotlink : Pelanggan yang dihargai, mulai 15/9/11, pembelian tambah nilai prabayar & pek permulaan akan dikenakan cukai perkhidmatan sebanyak 6%. Sila layari Hotlink
Ingatkan dia nak bagi duit ke..rupanya dia nak peghabihkan duit aku lagi adalah.Dengar kata jugak,bukan Hotlink jek.Yang lain2 pun sama.yeke? haha! 'bagus sangat' tu.Aku dah ler guna 2 nombor.1 Maxis, 1 Celcom.Kopak duit weyh-.-


harga lepas dikenakan tax

Dan yang aku bulatkan tu semestinya harga yang aku kena bayar lepas nih.huhu,kena kurangkan topup ni. :p (eleh..ayat mcm tiap2 hari pulak dia topup) muahahahaa....

Jadi kawan2..yg agak2 nak nangis dengar berita ni,aku nak bagi tips sikit :
~ kurangkan topup.
~ nak chat,guna lappy jek..semua ada.
~ Nak calling2 jugak? guna lar public phone.ehehee..senang.Guna syiling jep.
~ Takpun guna tipon umah.

Kalau aku? aku duk bertapa kat belog ni jek.Tak payah topup.Senang.hihihi :))
Lepas ni apa lagi agaknya yang nak dikenakan cukai??


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Thursday, 8 September 2011

Salah Ke Kalau Kurus??

Hah! aku nak tanya ni.Salah ke kalau kurus? berdosa ke? apa masalahnya? eeiii..tolong lar.Rimas taw tak.Jumpa orang ni dia cakap kurus,jumpa orang tu dia cakap aku kurus jugak.Kalau guna perkataan 'kurus' jek,aku tak kisah sangat.Ni ayat buat aku sentap.Lebih lar tuh.Aku ni da ler cepat tacing.huhu,selalunya kawan2 aku lar yg buat aku sentap.cisss~ tak fikir perasaan orang langsung!

Aku da lar frust tak dapat nak naikkan berat badan.Lagi dorang sibuk2 nak cakap aku kurus.Abis,aku nak buat macam mana? da mmg badan aku susah nak naik.Bukannya aku gatal2 g diet.Eeee..sori lar.Diet pun aku tak taw hape..hakhak :)) 

Cakap jek apa lagi yg aku tak buat nak gemukkan badan.Semua aku da buat..makan banyak? owhh,aku makan mcm orang 10 arie tak makan.Ok.Aku tipu.Aku makan sepinggan jela tiap kali waktu makan.Tapi kalau aku rasa nak makan 2 pinggan,aku mkn.

Orang cakap makan coklat boleh gemuk? hantu coklat mcm aku ni,tak sah lar kalau takde coklat kan.Siang mlm sibuk ngn coklat.Pantang nmpak coklat,boleh menggelupur.ehehe..obses! Tp tak gemuk pun.

Apa lagi..apa lagi..minum susu yg boleh tmbah berat bdn mcm dalam iklan tuh? aku da beli.Minum 2 kali jek.Pastu da tak minum ag.Sebab aku alergik ngn benda alah tu.Habis bdn aku jadi bintik2 merah.Nak beli jenama lain? aku takut effect dia sama jek.Kan membazir tuh.So,apa lagi yg aku kena buat? korang..any suggestion??

Ada kawan aku tu,sibuk berdiet sebab nak kurus.Siap tanya tips lagi kat aku cmne nak kurus.eh eh..mana lar aku taw.Aku pun tak buat pape.Dah mmg semulajadi aku kecik.Tp pada aku, bersyukurlah dengan apa yg kita ada.Janji sihat kan.Dan jangan kutuk orang lain! orang tu gemuk lar,orang ni kurus lar.Awak tu da perfect sangat ker?muahahaaa............:))


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Tuesday, 6 September 2011

Aku kembali!!

/hihi I'm back!! actually aku malas nak tulis entry.huhu..ni pun aku sedang memaksa diri dan jari untuk menaip.Kalau nak diikutkan kemalasan aku, memang bersawang lar jawabnya belog ku ini. :))

Bohsan! tak taw nak ceghite apa.Cerita raya? huh,da basi.Korang da buat cite lain aku baru nak cite raya erk? kiukiu, malas lar. Ok,cikit pasal raya.Serius. Semangat raya aku ke laut china selatan tahun ni.Tak taw lar apa masalahnya. Dan antara sebab mood raya aku hilang,makcik tukang jahit salah buat baju raya aku! berkecai mood nak raya kau.Nangis guling-guling aku 1 arie 1 malam.

camni lar lebih kurang

Selainnya..aku malas dan penat.Nak g uma sedara mara pun mcm tak bersemangat.Tapi yg bestnya masa dpt duit raya lar kan./wahaha yeahh! aku masih dapat duit raya lagi beb! Maybe pakcik makcik aku tu konpius kot.Ingat aku budak skola agaknya.hikhik.Malu aku taw nak amik duit raya tu.huhu=.= 

Da lar..td cakap nak cite ckit jek.Ni mcm banyak pulak.huhu,jari ni mmg taw,biasa dia.Okeyh,aku nak g blogpecut.Nak ikut? kita kena pecut lar.Sebab aku da lambat.Seminggu aku tinggalkan dunia belog ni.Banyak blog yg aku kena pantau.ciss,ayat membajet disitu.Sila abaikan.hahahaa :D Babai!

Kata Jari : Kengkawan skola nak dtg malam ni.
Kenapa mesti malam kawanku? huhu


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ