Wednesday, 31 August 2011

Freebies : Doodle Raya Untuk Semua


(Entry ini telah dilekatkan gam gajah sampai raya.Untuk entry terbaru sila scroll bawah.)
FREEBIES BESAR-BESARAN!!
/hihi Tajuk nak gempak.haha~ Dekat nak raya ni macam-macam nak kena buat.Tak sempat nak update belog..yg sempat aku buat blogwalking jek.huhu-.- Ni aku nak bagi doodle lagi kat korang.Doodle raya! hihi..special taw untuk korang sume.Boleh pilih nak color apa..lelaki pmpuan boleh amik.Suka tak?? :D Apa lagi? pilih2!! 2 singgit..haha,kidding~ :p



Abang-abang doodle ni of course untuk lelaki kan..


Adik-adik doodle manis ni pulak mesti lar untuk gurlz..hihi :) nape doodle gurl 3 jek? sebab..sebab..aku da pening.hahaha :)) Nak yg lain boleh tempah kat aku.(ececehh~~)

Doodles ni aku da transparentkan..so boleh letak kat mana2 dalam belog korang.But make sure bagi credit yer.Tak pun drop komen jek ;) Hope korang suka^^
SELAMAT HARI RAYA!!
MAAF ZAHIR & BATIN^^


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Wednesday, 24 August 2011

Segmen Tambah Follower : Edisi Kuih Raya

/hihi Aku lagi kat cnie.haha..sementara ada masa baik aku join segmen ni sebelum cuti panjang raya nanti.Kali ni edisi kuih raya taw..nyumm~nyumm~ :D


Kuih raya kegemaran sepanjang zaman saya ialah Almond London! ehehe..
ni bukan aku buat.Makcik Google yg buat.

Sebab apa aku suka almond london ni? sebab...dia duk kat london./wahaha Takde lar,sebab kat dalam dia ada badam..ma fav.Lagi satu,sebab dia bersalut coklat!! uuahhaha,,,menggelupur aku bila nampak coklat.Obses! ;) Ni pun da terliur bila tengok gambar dia kat google tadi.
Okeyh,done!
Kata Jari : Raya nanti nak makan banyak-banyak!
Biar cepat gemuk.^^


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Doodle Jersi untuk max*bubble

/hihi Beberapa hari lepas max*bubble (tak taw nama betul..ehee) request doodle pakai jersi.Jersi yg mana 1 erk? huhu,aku agak yg warna kuning tu agaknya.Tanya pakcik Google dia pun tunjuk gambar tu jugak.mmm..betul lar tu (kot) :p Lagipun jersi tu yg orang duk sibuk pakai sekarang kan? So,aku try buat semalam..dan ni hasilnya.
jeng..jeng..jeng...(suspens)
/wahaha Doodle ni untuk max*bubble.Gurl,jersi,bertudung,n pakai sarung lengan (handsocks).Betul ke tidak ni max? Kalau betul dengan senang hati sila amik yer.Harap awak suka.Ada dua tuh,tukar seluar jep.eheehee :))


Go Malaysia!! hoyeahhh!


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Ummi 1st Lucky Draw


/hihi Jom join lucky draw ni nak? yg mana aku telah ditag oleh Kak Wina.Thanks kak^^ Erm..mana lar taw ada luck pulak kali ni.(yang selalunya takde 2) huhu,aku kecewa-.- Takpe2,bg support kat blogger lain.Mana taw bila sampai seru aku pulak nak buat segmen ke,giveaway ke,korang pulak bg support..kan2?

Ummi kata kena tag 2 followers baru,so nak tag :-
Gadis Comel 1 : Nur Afiqka
Gadis comel 2 : Princess Nusy
(ayat bodek.hihihi)

Dan SEMUA readers./wahaha
p/s: Ummi,ramai tak sy tag..ehee :D


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Sunday, 21 August 2011

Segmen : JOM JOIN GADIS BLOGGER


/hihi Diz time ditag oleh jiran aku,RYN.Ryn kata EVA buat segmen..aku pun apa lagi,join lar sekaki payung.hehe :))
Tag : Semua GADIS blogger
Ramai-ramai lar baru meriah.kan3^^


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Wednesday, 17 August 2011

Doodle Merdeka!!

/hihi Dua hari lepas Kak Wina request doodle pakai baju bendera Malaysia^^ So,aku try lar buat 1 semalam, lagipun aku asyik buat doodle raya jek.hihi,bersemangat! :)) . Sowi yer kak lambat cikit.Lupa nak publish semalam :p
Tadaaa~ hihi, hope Kak Wina suka yer..kompius jugak nak letak melintang ke menegak jalur ni.Akhirnya untuk baju aku letak melintang lar.Sebab nak bagi nampak bulan sabit ngn bintang tu.Okeyh..Kak Wina da boleh tepek doodle ni dlm blog yer.uhuuuhuu~/blush


Jom serbu blog Kak Wina reramai..hahaaa (ayat promosi) ;)
Daaa.../bye
Yeaayyy!! baju raya da siap jahit..tapi makcik tu lupa nak letak butang.huhu

kena jahit sendiri.


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Monday, 15 August 2011

Doodle Trade With AnaAnis

/hihi Doodle lagi..hikhikhik :)) Hari tu AnaAnis ajak trade dodol.Baru siapkan semalam.Sowi yep lambat~ lately ni busy pulak hidup./wahaha



Doodle kat atas ni khas untuk Cik Anis jep.Hopefully awak suka ngan doodle saya yg simple berbaju kurung ni yer.tehee^^
Sape yg nak jugak boleh amik yang kat SINI.Next time Iqa buat lagi :)
Kata Jari : Excited nak tengok baju raya yang da siap dijahit.

Cepat ler Makcik~hihi


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Sunday, 14 August 2011

SEGMEN : GUA KIDAL KE GUA KANAN KE, GUA PUNYER SUKA LAH!

Yeahhh!! aku menyibukkan diri lagi ;) Baru semalam adik aku mintak hadiah sempena Hari Kidal Sedunia.Ececehh~ mentang2 dia kidal..aku kena bagi hadiah kew? mengada lar kau./wahaha


Hari ni ternampak pulak segmen NI.Terus join..hihihi,tgk orang kidal ni mcm sweet jep.Bukan apa,macam unik pun ada..siap ada barang special ag tuk dorang.(jeles) hihi,aku suka tgk orang2 cmnie buat keje.Comey!! Macam adik aku ni..nak2 bila dia pegang pisau.ohohoo..aku gelakkan.Jahat! :p


Berbalik pada segmen,penganjur suruh letak header sendiri dalam entry.Neh,
Nak join tekan header aku yg ashemm tu! kan da bersin Aku? aku orang kanan!
Sekian~
Kadang-kadang aku pun nak kidal jugak :p
Orang kidal ni special pada mata aku^^
Selamat Hari Kidal Sedunia!


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Kad Raya + Duit Raya Fairus Ibrahim


/hihi Diri ini telah ditag oleh Kak Wina untuk sama-sama memeriahkan GA by Fairus Ibrahim.Thanks yer kak :)
Semua syarat-syarat da dipatuhi.Sekarang nak tag 3 rakan bloggers yg lain,iaitu..


Okeyh done!^^


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Friday, 12 August 2011

Mari-mari..!! doodle percuma!

/hihi Agak lama tak buat entry baru.hoho..kesian kau belog.Semua gara-gara aku menyibukkan diri menerjah belog orang lain.muahaha~ tapi ada jugak yang baik hati sudi singgah ke belog berhabuk ni.Siap bagi komen pulak tu.hihi,toce2!^^

Dan sebagai tanda penghargaan aku kat kawan-kawan followers semua,
Memandangkan demam dodol melanda diri aku sejak dua menjak ni,aku nak menghadiahkan sekor dodol (mana lar aku dpt ayat ni) kat korang sume.Haaa~ suka tak?? Jerit suka!! eheee :D Doodle ni aku buat khas untuk Jiran dan Followers aku taw.Dah lama aku berhajat nak bagi korang..so,sudi2kan lar amik doodle ni yer.

Pada followers aku yg lelaki,eheee /blush sowi sebab aku tak sempat,actually tak reti sngt nak buat doodle boy.TETAPI aku akan cuba eh.Next time aku kasi doodle boy pulak.Dah2,panjang betul cite aku ni kan..mcm gempak sngt pulak doodle yg aku buat ni.Nak tgk percubaan ke-3 aku berdoodle?

Tadaa!!!
Aku rasa yg ni much better kan dari yg INI.Kan3?? Cantik tak? tehee :p Sape yg bagi komen kat SINI,yg nak jugak tu boleh amik yg ni yer.Aku sempat buat 1 ni jer,nak buat lain2 tuk tiap sorang mau juling bijik mata aku./wahaha.So,semua boleh amik taw.Letak lar kat mana2 dlm blog korang. :)
KesianSekian..
p/s : Aku baru jep pasang Nuffnang dalam blog ni^^

Tekan2 lar eh :)


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Wednesday, 10 August 2011

Segment Nak Kumpul Link


/hihi Morning2!! hari ni baru berkesempatan nak join segmen ni.Last day kot.tehee :)
Okeyh2..takmo ckp banyak,sape yg belum join dan nak join jugak tekan header kat atas tu k./bye
Kata Jari : Busy sangat kebelakangan ni.huhu=.=
Macam nak pengsan jep^^


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Monday, 8 August 2011

Saya bermusuh dengan eyRyN beRceR!ta !

/hihi Finally! jumpa pun musuh aku. ehehe..apa tunggu lagi.Jom gaduh! ececehh..nak gaduh jek keje.Takmo gaduh2~

Gurauan semata-mata tu.Takde maknanya nak musuh-musuh ni.kan jiran? :) tajuk jer biar gempak.Tak begitu sergeant?? hihihi, ritu kan aku join segmen Jom cari musuh by sergeant keroro ni.Sekarang da dapat lar musuhnya a.k.a JIRAN okeyh!
Jangan buang masa,memperkenalkan...jiran mizz Iqa~jeng..jeng..jeng..

eyRyN beRceR!ta !

Tajuk pun dekat nak sama.So,moh ler kite same2 bercerita ye Eyryn.ngeh3..:)) erm..umo Eyryn ni 17 tahun.huhu..soo sweet lar diq.Duduk mana aku tak taw lar.ehee/blush.Belum sempat interview lagi.Tapi tgk header mcm kat melaka.Eh,yeke? alahai..aku ni.Men hentam jek.Tunggu apa lagi,jom kita g melawat jiran baru Cik Iqa ni.Klik header adik manis kat atas tu ye.
Daa!
Nota Jari : Ada yang nak berjiran lagi??


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Sunday, 7 August 2011

Uhuu!! bosan! dodol oh dodol...

Hyep2!!
Bosan pulak ptg2 yang mendung ni.Kalau da petang pun mendung,makanya mood aku pun ke sungai ler jawabnya.Nak buat dodol asyik keras jep.haishh,,keras-keras pun da siap dua kau.hahaha/wahaha gelak jahat


Nak kasi korang tengok..tp malu! auuww~/blush.Tunjuk kat adik,dia boleh kata,"ape bende ni??" ngeee..ahh,tak kira.Nak jugak suruh korang tengok.Jap eh..sila jangan gelak taw.ehee :D tadaaa!!
!
!
!
!
!
!
!
Dodol aku yang pertama^^
keras dan kaku

Nak gelak leteww..kan2? huhu..tacing karang.Aku tak mesra photoshop,jadi aku buat guna photoscape.hoho..ni pun juling2 bijik mata aku membuatnya.Selalunya kalau aku lukis 'orang' mesti jadi 'orang' lidi.Nak tengok lagi tak dodol aku yg ke-2? jeng..jeng..jeng......


Memperkenalkan! dodol aku yg ke-2!^^


Hah,yang ni konon2 nak buat 'dia' duduk.Tapi 'dia' pun terkejut sampai tak nak duduk.teheeheee :p
Aku nak bagi korang dodol2 ni,tp ada ke yg nak?huhu-.- perasan jek aku.Tapi kalau nak,amik lar eh.Jangan memalu...kalau tak nak biar jek 'dorang' tu berhabuk kat cnie.-.-(ayat redha)


Ni jela yang aku mampu buat setakat ni.Tak reti guna photoshop! uhuuu...hangin jugak aku bila buat ni tadi.Nak jek aku buat guna AutoCAD ke,NX 4 ke,tentu arah jadi 3D terus.haha..eh! ok jugak tu kan.pikir jap..erm,nanti aku cuba.


Jangan lupa bawak doodle aku tu balik skali taw. :)
Nanti aku cuba buat yang lebih cantik,aku bagi lagi.
tapi kena puji yang ni dulu.^^
Gurau~


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Friday, 5 August 2011

Firdaus Life : Seminggu 100 Follower Kembali

Preview

/hihi Ni kali ke-3 kot aku join segmen dari Firdaus Life.haha..
Jangan marah...ehee^^
Aku nak cepat ni! lambat2 kang segmen ditutup pulak.-.-
Sape yg berminat jugak boleh lar tekan header aku yg buruk tu.Nanti dia bawak korang g segmen ni taw.
Daaaa!! ;)

Kata Jari : Arie ni nak berbuka ape erk?haha..


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Thursday, 4 August 2011

Jom Cari Musuh


Terkejut tak tgk tajuk kat atas tu? huhu,
da bosan ptg2 ni! aku nak pegi cari musuh pulak.
Sesape yg nak cari musuh jugak boleh cari dekat SINI atau tekan header atas tu.
/wahaha
Jari kata : Takmo gaduh-gaduh eh..^^


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Wednesday, 3 August 2011

Aku,Kanak-kanak,& Ramadhan..

/hihi Bulan2 pose nie teringat pulak pengalaman aku berpuasa masa kecik2 dulu.Rasa mcm ngek pun ada..nak gelak pun ada.Da nama pun budak2 kn.Nakal tu memang ada lar.Tipu takde..Tapi takde lar sampai pegi bakar umah./wahaha melampau kau! Agak2 ler..


Ingat lagi dalam sebulan pose,first day badan aku memang lembik giler.Lutut nie menggeletar semacam.Balik skola masa tu terus membuta.Da tu nak mkn tak boleh..pose! Ptg baru aku bgn agak2 da nak berbuka.hihi..arwah nenek yg kejut aku masa tu.Nenek kata,"along..bgn.Da nak buka ni".Aku ape lagi,menggelupur nak g mandi.Punya tak sabar nak mkn.hahaha..tibe2 nak berdiri tu tak boleh.Apa lagi nak jalan.Aku ckp kat arwah nenek,"np kite tak boleh jalan ni?" terus nenek papah aku g bilik air.hehehe~ Arie pertama jela.Ke-2..ke-3..dan seterusnya da ok.


Lagi 1,part yg nakalnya..eheee/blush benda peberet yg budak2 suka buat dalam bilik air time pose.Eleyh..konpem taw kan.Mandi2..telan ckit air tu.:)) hihihi..ingatkan boleh hilang haus.Sebab kite tgk cite dlm tv..budak2 tu telan air masa mandi.Aku pun try lar.Ciss..takde ape2 effect pun.Lapo jugak.Pastu tobat tak buat ag da.huhu-.-
Gambar takde kena mengena.Mintak kat pokcik goo

Tu lar ceghita aku, & ramadhan masa kanak2.Umur aku masa tu lebih kurang 7,8 tahun kot.huhu..baru nak blaja pose penuh.Nak2 lagi pakcik-pakcik aku ada kasi upah.Kalau pose penuh sebulan, dpt 30 hengget + duit raya. Lagi bersemangat aku.Kira banyak giler lar bg budak2 kecik mcm aku time tu.Belum campur lagi dari mak ayah..nenek..pakcik..abg..kakak..makcik..sedara yg lain.Waaahaha!! aku kayo! berangan nak beli pensil color bnyak2. Tp dpt beli 1 kotak jek.-.- duit lain kena simpan dlm tabung.kuang kuang kuang..


Huh! Nakal tak aku dulu? nakal kan..huhu, alar..kite kecik ag mase tu. Tak matured ag.Da beso nie tak buat da.Da boleh bezakan mana baik,mana tak.Sistem upah2 pun da dilupuskan.Pose biar ikhlas.kan2..^^
Agak-agak aku boleh dapat duit raya lagi tak tahun ni?? tapi..Bukan aku ke yg patut bagi duit raya kat kanak-kanak.ngeee :D


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

RIZQINSHOPPE GIVEAWAY 2O11


Assalamualaikum!! hello2.. camat pagi~ :D
Pagi yg indah ni i nak join satu giveaway setelah di tag oleh Syunathegadis.Thanks darl^^

Giveaway nie datangnya dari : RIZQINSHOPPE
Macam2 barang ada kat sini taw.Murah2 lagi u.hihi..2 yg suka kan :)
Jom join skali..klik banner kat atas tu yea,
I tag semua orang yg baca entry ni k.


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Tuesday, 2 August 2011

segmen : cari kawan sama bulan lahir islam sempena ramadhan


Saya telah dijemput untuk sama2 memeriahkan segmen ni.eheee :D
yeay~ suka2!! dapat kawan lagi.
Nie syarat2 dia taw,

Senang kan? saya tag semua yg baca entry nie. Jom join sama2..tekan banner kat atas tu taw.

Tarikh lahir saya : 7 November 1990 bersamaan,Mengikut bulan islam : Rabu 19 Rabiul Akhir 1411 H


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Monday, 1 August 2011

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan

Selamat berpuasa!! camne arie pertama ni? harap2 ok lar erk.Takde yg nak berbuka sebab gastrik kan?ngeh3~ aku sangat bersemangat bangun sahur pagi tadi. Excited bebeno nak puasa.tehee :D Aku sukakan suasana ramadhan, terutamanya bila petang dan malam.


Bukan lar sebab tak sabar nak berbuka..ish3..tp sebab suasana malam dia lain sangat berbanding dengan bulan2 yg lain.Aman damai je aku rasa,tenang jiwa nie bila amik angin kat luar umah lepas balik solat tarawih.Syok sangat..hilang semua masalah.Kalau tak caye,cuba korang duduk kat luar umah malam2..pastu tarik nafas dalam2..lepas pelan2.Korang kena feel betul2 taw,baru dapat rasa.hihi :)


Bulan yg mulia nie jugak kita kena banyakkan bersabar.Peringatan untuk aku jugak ni.Jgn lar bila perut rasa lapar, asyik nak marah jek kejenya. Sume orang taw kau pose, tp jgn marah2 erk.Aku nie pun kadang2 panas baran jugak.So,aku tak kacau orang,jgn lar kacau aku.Aku pun tak suka marah2./wahaha


Nak ucap selamat berpuasa..tp terpanjang pulak aku punya mukadimah.teheee :p


Selamat Berpuasa & banyakkan amalan.

Kata Jari : Tak dapat nak reply ucapan dari kengkawan..sebab da lama tak topup.So i wish kat cnie je k.


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ