Saturday, 30 July 2011

Tak Payah Nak Peluk2 Boleh Dak?

This is how the story begins......ecehh ;))

Hari tu aku ngan family singgah pasar malam lepas anta adik balik asrama.Tapi aku bukan nak cite apa aku beli.Nak cite ragam manusia yg ada kat citu.Biasa lar,nama pun pasar mlm kn..so mcm2 jenis orang lar yg ada.Kebanyakan dtg ngan family,kawan,couple2 yg hangat bercinta pun tak ketinggalan.Ramai jugak yg amik kesempatan nak ber'dating' kat citu.2 tak kisah lar..hak dorang.Tak kan nak suruh balik pulak kn.ngeh3~

Tapi ade beberapa gelagat pasangan yg menarik perhatian membuatkan aku terdiam kat citu sambil ternganga mulut nih.(cikit jek kot)huhu~ antaranya :-

Pasangan 1 : Tengah jalan2 si awek nmpak belon ala-ala bentuk hati gitu.Mesti lar nak kan..yg si pakwe pulak ngn gentleman belikan.Kalau tak t muncung sedepa pulak.hihi..yg buat aku senyum sorang2,si awek ni pgg kejap jek belon tu.Pastu ngan muka malu2,dia suruh si pakwe pggkan.Maluu kunun sume orang pndang dia.hihihi...taw pun malu.Yg pegi mintak belon tu buat hape.Mintak lar benda lain.Baju ke..hape ke..tak phm lar.Romantik ler kununnya tuu. Nie tak kisah lar.

Aku nak highlight pasangan ke 2 ni.Dgr eh,

Pasangan 2 : Aku tak taw lar malam tu sejuk sangt ke sampai dorang nih berpeluk bagai sambil berjalan.Yg si awek peluk balaknya sambil buat gaya manja ( alaa..yg kepala landing kat bahu tu).Yg balaknya pulak peluk bahu awek dia.Korang paham tak nih?aku pun tak taw nak explain cmne.Tapi tak ke susah nak jalan cmtu? /hmm Siap bercanda,bergelak bagai sambil jalan.Macam kat situ ada dorang berdua jek gamaknya.Semua orang pandang taw! tak malu kew?

Agak2 lar weyh! Tu kan tempat awam.Tiba2 ada sorang mamat jerit kat pasangan nih."hekEleyyhh..buat nama jek pakai tudung.Tapi jalan peluk2!" yeahh..si awek pkai tudung! Korang nmpak tak?
Mamat yg agak nakal tu pun taw.Tapi dorang ni wat tak dgr jek sindiran dari si mamat.Mana dorang letak perasaan malu pun aku tak taw.Bila cmnie nak marah sape? si awek kew? si arjuna dia? ke buat tak taw jek..(alaa~da slalu tgk.Tak pelik pun~)

Tak payah nak peluk sngt lar weyh! Tak pham lar aku./blur Best sngt kew agaknya.Aku tak taw nak kata apa.Korang judge sendiri lar.Kang kalau aku ckp,kata mcm lar baik sangat.Kubur lain2 meyh..ermm,baik aku diam.

Aku buat entry nie bukan berniat nak menyentapkan sesape,apatah lagi nak cari gaduh.Hanya nak share cerita dan sebagai peringatan tuk diri sendiri.Mintak2 kita tak buat perangai cmtu.Kan? ;)

p/s : Leka tgk orang sampai lupa nak beli apa.Nasib baik ma mum & dad da belikan.ngeh3..:D


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

12 komen jejari cumil:

Dzarief Zuhdi said...

senang jer nak stop gejala pelok memelok nie.. pegi join diorang berpeluk..haha.. konferm depa pelik dan terus stop..haha

norsharmila said...

dah kawin kot..hee. positif2 ;p

K I E R A said...

sekarang ni mcm2 perangai -.-'

zareliqa afiqa said...

@ Dzarief Zuhdi : haha..cmtu pulak erk? tak kuasa mak nab nak g join skali.huhu~

zareliqa afiqa said...

@ norsharmila : Wallahualam..tak taw pulak kalau da kawin.Tapi muka budak2 lagi~ skola ag kot :)

zareliqa afiqa said...

@ KIERA : huhu~ taw takpe..pelik2.Tgkkan jela^^

SoLy SoLicious said...

bangga sangat la tuh kan duk peluk2..haisshhh..esok dah ramadhan...

iMBobo said...

haha tension bila jalan belakang dorg..kt pasar mlm punye ramai org dorg nk bermanja2 plak ek eleh...hehe

zareliqa afiqa said...

@ Soly Solicious : 2 lar pasal..muka nak bangga jek.Jgn bulan pose ade yg cmtu ag sudah..^^

zareliqa afiqa said...

@ iMBobo : Kan2..tension jek.Da lar jalan lambat,huhu

NMH said...

dunia sekang mahcam2 dah lupa dosa pahala bila nafsu dah full dalam diri..cuma kita beringat kat diri kita jgn terikut ngan trend skang je kan

zareliqa afiqa said...

yup..betul tu.Beringat untuk diri sendiri supaya tak terikut2 ngn trend skunk, :)