Saturday, 30 July 2011

Tak Payah Nak Peluk2 Boleh Dak?

This is how the story begins......ecehh ;))

Hari tu aku ngan family singgah pasar malam lepas anta adik balik asrama.Tapi aku bukan nak cite apa aku beli.Nak cite ragam manusia yg ada kat citu.Biasa lar,nama pun pasar mlm kn..so mcm2 jenis orang lar yg ada.Kebanyakan dtg ngan family,kawan,couple2 yg hangat bercinta pun tak ketinggalan.Ramai jugak yg amik kesempatan nak ber'dating' kat citu.2 tak kisah lar..hak dorang.Tak kan nak suruh balik pulak kn.ngeh3~

Tapi ade beberapa gelagat pasangan yg menarik perhatian membuatkan aku terdiam kat citu sambil ternganga mulut nih.(cikit jek kot)huhu~ antaranya :-

Pasangan 1 : Tengah jalan2 si awek nmpak belon ala-ala bentuk hati gitu.Mesti lar nak kan..yg si pakwe pulak ngn gentleman belikan.Kalau tak t muncung sedepa pulak.hihi..yg buat aku senyum sorang2,si awek ni pgg kejap jek belon tu.Pastu ngan muka malu2,dia suruh si pakwe pggkan.Maluu kunun sume orang pndang dia.hihihi...taw pun malu.Yg pegi mintak belon tu buat hape.Mintak lar benda lain.Baju ke..hape ke..tak phm lar.Romantik ler kununnya tuu. Nie tak kisah lar.

Aku nak highlight pasangan ke 2 ni.Dgr eh,

Pasangan 2 : Aku tak taw lar malam tu sejuk sangt ke sampai dorang nih berpeluk bagai sambil berjalan.Yg si awek peluk balaknya sambil buat gaya manja ( alaa..yg kepala landing kat bahu tu).Yg balaknya pulak peluk bahu awek dia.Korang paham tak nih?aku pun tak taw nak explain cmne.Tapi tak ke susah nak jalan cmtu? /hmm Siap bercanda,bergelak bagai sambil jalan.Macam kat situ ada dorang berdua jek gamaknya.Semua orang pandang taw! tak malu kew?

Agak2 lar weyh! Tu kan tempat awam.Tiba2 ada sorang mamat jerit kat pasangan nih."hekEleyyhh..buat nama jek pakai tudung.Tapi jalan peluk2!" yeahh..si awek pkai tudung! Korang nmpak tak?
Mamat yg agak nakal tu pun taw.Tapi dorang ni wat tak dgr jek sindiran dari si mamat.Mana dorang letak perasaan malu pun aku tak taw.Bila cmnie nak marah sape? si awek kew? si arjuna dia? ke buat tak taw jek..(alaa~da slalu tgk.Tak pelik pun~)

Tak payah nak peluk sngt lar weyh! Tak pham lar aku./blur Best sngt kew agaknya.Aku tak taw nak kata apa.Korang judge sendiri lar.Kang kalau aku ckp,kata mcm lar baik sangat.Kubur lain2 meyh..ermm,baik aku diam.

Aku buat entry nie bukan berniat nak menyentapkan sesape,apatah lagi nak cari gaduh.Hanya nak share cerita dan sebagai peringatan tuk diri sendiri.Mintak2 kita tak buat perangai cmtu.Kan? ;)

p/s : Leka tgk orang sampai lupa nak beli apa.Nasib baik ma mum & dad da belikan.ngeh3..:D


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Friday, 29 July 2011

SEGMEN MENAMBAH FOLLOWER: Saya Blogger Wanita


Entry sebelum tido..ehee :p
First time join segmen dari Luna Lanun. Klik header untuk join jugak.
Done!


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Tuesday, 26 July 2011

Aku Telah di Skodeng!

Aku telah di skodeng tadi! huhu,..Sape yg skodeng aku nih? tp best jugak sekali sekala kena skodeng kan./wahaha Tgk...kena skodeng pun suka. ;)


Nak taw sape yg bertanggungjawab gi skodeng aku ni? <NIAlor2, jgn lar salah faham dulu. Maybe ada yg da taw,tp yg tak taw jgn lar g fikir yg bukan2 eh. ;) Ni skodeng baik punya.! Sebenarnya aku join segmen kat belog beliau.hahaha~ Jom kita g skodeng beliau pulak. :))


skodeng kat pakcik google

Terkejut mak Senah! Bila tengok tiba2 banyak pulak komen kat cik belog ni. Rupa2nya Abang Stalker da skodeng belog ni. Waaaa!/shock memang lebat komen-komen dari beliau. Macam ujan.huhu~ 2 yg shukew sngt. :p Sampaikan entry Giveaway ngan segmen2 yg aku join pun beliau bagi komen jugak. Rajin & bersemangat sungguh lar Abg Stalker ni kan. 

Kesian jugak kat beliau, tak sihat pun tetap gigih menyekodeng belog2 yg dah join segmen beliau. Caya lar! Meh kita doakan semoga Abg Stalker ni cepat sembuh dan sihat walafiat slalu. Thank you soo much Abg Stalker.hihihi :D

p/s : Malu bila entry lama yg ntah ape2 tu dikomen skali./blush


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Monday, 25 July 2011

Segmen : Mari Cari Kembar Blogger


Join lagi! mari kita bersegmen ngan Cik Najihah pulak. Best segmen nih. Mana lar taw dpt jumpa kembar Iqa ke.huhuhu~ suka ada kembar. Okeyh,

Tarikh lahir Iqa : 7 November 1990

Jom join sekali..klik header di atas k, da siap!


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

GA CEKODOK ENSEM


Wahh....lepas satu, satu aku join. Nie lar keje aku bila tak boleh tido. Kan semua aku nak join. Semua salah mata nih. Bukan salah aku.hihi.. Hah, tgk2..da merapu lagi. Kali ni nak join GA dari Incik Cekodok ni.Sape nak join sila lar klik laju2 header kat atas tu.Okeyh! ;)


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

SAYA ADALAH BLOGGER GIRL TERMALU

klik header yg pemalu nie yea!
Korang taw tak Iqa nie sangat2 pemalu..?ehee, oleh sebab itu lar Iqa nak join segmen nih.Da sesuai sngt lar tu kan..uhuuu~ tp kn...malu lar~ uhuuu/blush tp2..nak join jugak! Malu tp mahu orang kata.kuikuikui :D
Sesape nak join cpt2 klik header kat atas tu k? 
Done!


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Sunday, 24 July 2011

Hari Ni 24 July!

Taw tak rini 24 July?? eh2, orang taw lar rini 24 July..kn2? ape yg kecoh2 sngt ngan 24 July nie? nak kwin ke? nak tunang ke? ke nak bersalin nie...eheee, karut2 :p 24 July nie yg buat aku sampai makan tak kenyang,mandi tak basah,tido tak lena,asyik tgk kalendar jep.cisss~ ayat nak best. Ahaks~ :D takde lar, 24 July birthday sorang kwn aku.Aku tak wish pun tak dye walaupun tiap2 arie ingt ngn 24 July ni. Sebab? ermm..situasi tersangat lar 'rumit' antara kami.Ada salah faham kot. Dia ada call td,tapi malangnya aku tak angkat dan part tak boleh blah, boleh pulak aku tak bwak hnphone.Adesss.../hmm

Never mind, aku wish kat cik belog nie jela. Agak2 sempat ag tak. Aishh, hentam jela. Happy Birthday Incik Iz!!
Semoga panjang umoq, murah rezeki, moga cita2 iz nak jadi jutawan yg berjaya termakbul.( pastu boleh kawin 4 katanya) cesss gatai noh! Iqa doakan eh..Amin. Opss..terlebih suda.Abis lar aku kalau dia bace n3 nih.eheee..sowi yea Incik!

Nah hadiah : 
Pinjam jek taw.Pastu pulang balik kat Makcik Youtube, :p

Kek betul2 tak sempat nak buat...hikhikhik~boleh lar tu kan dari takde./wahaha
Cuba baca nie pulak...
Matahariku..
Setiap hembusan nafasmu,
Adalah nyawaku,
Setiap bicaramu,
Adalah jiwaku,
Setiap kejayaanmu,
Adalah keyakinanku,
Setiap titisan air matamu,
Adalah kelukaanku,
dan persahabatanmu,
Adalah bukan milikku.
credit : Adehh..da lupa lar.
Wahhh...tacing bagai aku nih.K,tu jela..Bubye!


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Friday, 22 July 2011

SEGMEN: Aku ingin diSkodeng Abg Stalker


/hihi Nak join segmen dari Abg Stalker nie pulak. Sudilah kiranya tuan hamba menyekodeng belog hamba ini./please eheee....:D malu pulak rasanya~ /blush 
G menyorok dulu lar cmnie..hikhikhik,
Done n Daaa! ;)


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Thursday, 21 July 2011

Main Terjah-terjah Pulak

Hye hye!! Arie neh aku dalam mood terjah menerjah. Semalam kan dah join segmen dari Firdaus Life. So tadi aku pergi lar jalan-jalan cari pasal eh,bukan2 cari kengkawan yg join sekaki ler.eheee :p Keutamaan dah diberi kepada ahli kumpulan yg sama. Naik syok pulak, aku g lar terjah kumpulan lain skali./wahaha


Suka betul aku g belog2 dorang nih. Bace entry, bg komen.huhuhu..Ade sesape lagi tak yg nak aku g terjah belog dye? aku ngah rajin nie. Tak lupe gak lar nak balas kunjungan mereka2 yg dtg singgah n follow Cik Belog aku nie. For sure aku g terjah balik. Melainkan dye tak tinggalkan jejak tapak sulaiman. Itu aku tak boleh nak watpe. Cmne nak carik balik? huwaaaaa~ jgn lar buat aku rase bersalah. Nie nak habaq mai, aku lagi tambah bersemangat nak jejak orang yg bg kumen kat enrty.


Dah lar, nak g sambung buat lawatan dari belog ke belog. Ade sesape nak ikut dak?/blush uhuuu~ malu. Tp kita pegi jalan kaki lar.kuikuikui :D
Daaaa.......


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Wednesday, 20 July 2011

Firdaus Life : Berkawan Dalam Kumpulan

/hihi Iqa join lagi nie.Mana lar taw dapat kenal lagi ramai kawan.kan3..nak join klik header kat atas taw.Okeyh...
"Mari Kita Sama-sama Berkawan"
Daaa!


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Tuesday, 19 July 2011

Sorry To Say lar Incik Kekasih

INI ENTRY 'BERANGIN' (kalau tak suke jgn bace.Nie aku bgtaw awal2.N3 tuk Incik kekasih.Yg lain i tak marah ok);)

Lagi cite pasal AA.AA tuh ape?sape? tgk n3 aku yg lame.Semalam atie nie tergerak nak tgk wall AA yg memang aku sengaja x remove dye dari friend list fb aku.Nak taw gak ape cer dye senyap jek skunk,kat news feed aku pun takde kuar muka dye.Slalunya asyik add orang jek kejenya.Nak taw ape aku jumpa kat wall dye yg buat aku rase tertipu!, bodoh giler!, rase nak g cabut2 jek rambut dye??/shock "tingl mingu niy je syg aq kt cini...isnin dpn da xde..smbung blaja kt kuantan...wndu ny...A_A_...ayg sentiase ingt abg...abg je sowg yg ad dlm atie ayg..:)" (ayat dari sorang awek skola tuk dye)


Apakah?/XDkau mintak aku bg 2nd chance kat kau,at the same time kau boleh pulak bercouple ngn owg lain?what the tuttt? kau rase da bagus sngt ke? patut lar aku rase berat atie jek nak bg kau peluang.Aishhh..menyesalnya aku sebab ingat kau dah matang,baik,alim,innocent bagai.(biase lar,law da syg yg bad2 nie sume da x nmpak) Sume tuh wayang jela.Nie sebenarnya pangai ko eh? Perghh~ butanya aku! patut lar diam jek.Da ada awek lain rupanya.Wahh~sesuai sngt lar ANDA berdua.How suwwittt!/hmm
kata pakcik google

Hah! aku tak kisah lar.Bak kata kwn aku yg memang tak suka aku baik balik ngn kau,"biaukan jela dia tuh.Membazir jek layan"hahaha..biau eh?owg melaka lar katakan.Aku chill jek nih.huhuhu,Takde lar aku nak menangis bagai lagi da.Cukup sekali! skunk nie aku nak gelak boleh.Sedih ke,marah ke, aku nak gelak jek./wahaha membazir seyhh air mata aku.Aku akan hidup lebih baik lagi bila kau takde! Ohhh...TERIMA KASIH TUHAN sebab jauhkan 'dia' dari aku.Sekarang aku taw yg 'dia' BUKAN yg terbaik untuk aku.


SOrry to say Incik Kekasih,

Aku tak kan maafkan kau sebab atie aku sakit.
Kau main2kan atie owg,1 arie nanti kau pulak yg akan kena.
Da lupa agaknya kan ngn balasan Tuhan?
Bejuta sesalan aku! ngeh3!!
Pinjam dari YouTube

Moral of the story :-
  • Jangan menilai orang dari luaran.Mybe luar nmpk baik,tapi dalam belum tentu.
  • Jangan ber'kaple' ngan lelaki yg lebih muda,sesungguhnya ada                                                                         ketidakmatangan disitu./wahaha (kes aku nih,da kena baru nak caye)
  • Jangan lar fikir semua orang tuh baik sampai kita betul2 kenal dan pasti yg orang tuh mmg baik.
Ape lar yg aku tulis nih.Macam ganas lar pulak,ngeeee~ :D takpela ganas skali sekala. jnji aku puas! lega! nasib ade cik belog nie^^ kiukuikui

Cheer up!!!


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Diari Comel Saya First Give Away

/hihi Bulan nih aku begitu bersemangat nak join menjoin.Tak kisah lar GA ke,segmen ke,sume aku bedal.hihihi,:D alor...join yg simple2 jela.Senang kn? sngt2 shukew! okeyh2,kali nie aku nak join GA dari gadis cumil nih.
Nak join? sila tekan gmbar gadis di atas k. Hadiah? surprise!! kalau nak taw kena tunggu dan join sekali. Cepat2, tarikh tutup 24 July 2011. Okeyh done!


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Sunday, 17 July 2011

Saya Blogger Dari Selatan


Nak join sekali tak? kalau nak sila tekan awan kat atas tuh ea...hihihi,header CHEGU ZUBIR tu lar. Okeyh chegu...
Saya Blogger Dari Melaka!
Done!


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Thursday, 14 July 2011

"SEGMEN JOM KENAL DAN TAMBAH RAKAN BLOGGER"


Rajin pulak nak join GA ngan Segmen arie nih.eheee /blush
Segmen nie dari Incik Ezad. Tarikh tutup : Malam nie yer!
Okeyh, serba sikit tentang Cik Iqa ------>

Nama panggilan Blogger : Zareliqa.Iqa or nana pun boleh..pape jela asal nama tuh nama aku.Jgn panggil 'ngek' sudah./wahaha
Tarikh mula berblog : 9 May 2011
Rakan blogger terkini : 110
Target tambah rakan blogger : Lagi ramai lagi bagus..eheee,(law takde,7 orang pun da kire bagus)

Okeyh done!!
Selamat Berkenalan :)


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Giveaway Dari Korea @fasihah.com


/hihi Another GA...GA nie simple jek.Tak pyh tag2 orang.eheee:p
Nak join? Klik gambar pokok kat atas tuh.
Done!


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Wednesday, 13 July 2011

Followers yang ke 100


/hihi Dalam 2,3 arie nih kotak followers hilang...waaaaaa~ cmne aku nak follow balik.Aishh! geram betul.Tapi2...skunk dye da ade balik.hihihi...shukew~baru lar dpt follow.
Rupa2nya da 100 lbey followers aku./wahaha Bukan lar nak kecoh mahupun gediks,(taw lar korang punya da beribu2 kn) tp aku sngt2 lar menghargai mereka2 yang sudi follow blog tak seberapanya neh. Thanks u all..!! Yang aku bulatkan tuh adalah followers aku yg ke 100.Siapakah gerangannya? Tadaaaa~~
Nie lar dye...ape lagi.Jom lar kita g terjah blog keen nie.Btw thanks 2 all my followers dan teruskan berbloging!! hoyeahhh!


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Tuesday, 12 July 2011

Sling Denim Bag Giveaway

Join lagi..dan lagi dan lagi /wahaha
Nak join jugak?
klik banner kat atas eh.
Done!! /bye


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Saturday, 9 July 2011

Mega Giveaway by Yana & Cik Putih


/hihi Kali nie nak join giveaway Cik Yana & Cik Putih!! Jom lar ringankan jari join sama2 ngan Iqa :D

Senarai Sponsor :
  1. Scarf Sweethoney
  2. Wirda Azurainie.  
  3. Droplet House
  4. Lens Mania
  5. Ayu-Raudhah Shawlstore
  6. Nora Nabella
  7. Applepinkbow
  8. Syafeika Edora
  9. pixel mania
  10. Wan Hazel 
  11. Momo Chan Collection 
  12. NHL Colloection
  13. Kei Seinchi
  14. Sya Razali 
  15. Aimi Craft 
  16. Habibi Hamid
  17. Shawl Az 
  18. Imann Abdul
  19. Aan Boutique
  20. KZ Nabihah Boutique
  21. Ciktiqz Adamaya
  22. Tri Fa
  23. Kittyshawls
Tu dia!! Ramai kan yg sponsor. So, macam biasa lar...
Sape nak join skali boleh klik banner or nama Cik Yana & Cik Putih kat atas tu k.
Daaaa!! ;)


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Wednesday, 6 July 2011

Jom Join Giveaway Gadis Desa

/sweat Petang yg panas! malas nak g mana2..so duduk jela depan lappy nie, join GA lagi best.eheee :D
Nak join GA dari Gadis Desa nie pulak /wahaha


So i tag mereka ------>

Done!!!
Sape nak join gak boleh klik banner kat atas eh ;)


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

SAYA NAK JOIN BLOGLIST NADIA!



Kali nie nak join segmen Cik Nadia pulak!! eheee :) sngt2 shukew lar... :p suka terjah belog beliau yg kemas tuh. Cun!!
Iqa tag mereka ----->
Syuha
Ummi
Done!!!


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Tuesday, 5 July 2011

1st Give Away Lucky Draw d'Sweetchoc


/omg COKLAT!!
Kalau 'antu' coklat da jumpa coklat.../wahaha
Mesti lar nak  join GA nie jugak...kn3??

Tag kawan nie----->

Yeahhh! da siap.
Sesape ag yg nak join boleh klik banner kat atas nie eh ;)


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Friday, 1 July 2011

Seminggu 100 Follower Kembali

/hihi Aku pun nak join jugak....


Sape2 lagi yg nak join bley klik gambar kat atas okeyh!! jom join sama2..hoyeahh /wahaha


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ