Tuesday, 28 June 2011

Juvana Makin Best!

Semalam tgk cite JUVANA. Alar...yg kat tv3 kul 9 malam tuh.huhu...makin best plak aku tgk. Mula2 dulu mang tak minat sngt pun nak tgk sbb MACAM tak best jerk.:p Tp bila da tgk,nak tgk lagi...dan lagi...dan lagi...eheee, lama2 terus jadi peminat setia cerita nih.best wooo~ dalam banyak2 watak yg ade dlm cite tuh, selain Daim n Apek yg dari awal2 ag aku mang ske, sbb ape? sbb dorang baik lar...hahaha/wahaha Tapi2, skunk nie tambah ag 1 watak yg aku ske iaitu........
nie lar ayam pakcik google

Ayam!!! ayam? yeahhh!! right...AYAM! sbb ape? sbb dye pun baik sudah..ehehe,(sukew yg baik2 jek) ag 1 sbb dye caring~(dlm watak nie lar aku cite) caring kew? yela, walaupun dye wat salah sebab BUANG BAYI, tp time awek dye pregnant, dye take care gak kn...uhuhuhu,(ko nih cpt tacing lar iqa..bley cmtu plak erk?) /nobigdeal kebanyakan cite yg kite dengar skunk nih, bila da jadi gitu main tinggal jek awek tuh sorang2 kn? cessss~~ haaa...ape yg jadi? buang bayi lar jawabnya. Kat dlm semak, dlm tong sampah/omg ish3!! mcm2 tempat ag lar. Namo lar wat gitu.../pleasejgn tambah ag dosa yg da sedia ade. Cian baby tuh taw! dorang tak salah pun..Kalau tak nak, bagi lar kat sesape ke~ kat iqa kew~ eheee:D i shukew baby...hihihi

Eh2, amboi2...nie da lari 'TAJUK' nih Cik Iqa! Tadi cite 'JUVANA', nie da masuk tajuk 'BUANG BAYI' plak. ngeh ngeh ngeh...:D:D sowi2~ terlebih masukkan emosi pulak. So, sape disebalik watak-watak nie --->
Zahiril Adzim a.k.a Daim
Syazwan Zulkifly a.k.a Apek
Adam Shah a.k.a Ayam
Watak yg lain tgk sendiri lar eh.../wahaha nie watak yg aku sukew...korang aku tak taw lar kn.;) ape lagi, tgk lar cite tuh isnin nanti. Best!! ade pengajaran...agpun da nak abis kot cite tuh. Okeyhhh!!
Daaaa!!/bye


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Saturday, 25 June 2011

HaH???? Dah Mengandung?

gambar dari pakcik google
Sape2??? da tentu2 bkn aku./wahaha w0w!! ma cousin da mengandung? cousin yg ane? alor...yg aku pnh wat n3 pasal dye kwin ritu INI LOR rasanya masih dalam mood pengantin baru kot. Yela, baru dekat sebulan dorang kawin. Semalam aku dpt taw yg dye da mengandung.Tu pun ma mum yg bgtaw mase borak2 mlm td, borak punya borak terkeluar lar topik kawin.Aku ade ckp yg aku trget nak kwin dalam umo 23 or 24 nanti,ehehe~/blush terus ma mum ckp,


Ma : "Mira da ade 3 owg anak,hang baru nak kawin erk...."
then, ngan confidentnya aku ckp,
Aku : "alar..mira lmbat ag nak ade anak tuh"
Ma : "mane hang taw? owg tuh da mengandung da pun"
Aku : HAH????? yeke? /shock

WAH...aku smpai skunk ta caye2 ag...hihihi,over lar KAU...ntah lar,mase dye kawin ritu aku tak caye yg dye da kwin.Nie da mengandung pun aku tak caye gak.abis ape yg aku caye?hehehe,mane tak, sama2 masuk tadika~main masak2 pun sama2~skola rendah pun sama...tup2,da nak ada anak. Yang aku nih CALON pun tade ag.eheeee:D


Tapi...ape nak di'heran'kan, rezeki Tuhan bagi. Ade yg cpt dpt jodoh~ade yg lmbt~ade yg cpt dpt anak~ade yg 10 tahun kawin pun lum dpt ag kn? dye untung lar jodoh sampai awal.huhuhu, lupa plak nak tnya da bp minggu.Tp aku rase dlm 2 minggu lebey kot kandungan dye.HAHA...congrats mira & husband!!! aku doakan mama n baby kat dlm tuh sihat n selamat sentiasa.Aminnnnn.........


Pasni aku da naik pangkat jadi 'mak long'...uhuhuhu ('kakak' pun bley baby)
hihihihi....sonoknye~ aku da lar shukew sngt2 kat baby yg bwu lahir nih.ciap lar baby t ye kne muah2 ngn auntie.:p (jgn over excited ye cik iqa...anak owg tuh!!)
Daaaaaaa;)


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Friday, 24 June 2011

Hari Paling Rajin

Jumaat yg berbahagia nih tiba2 aku jadi sngt2 rajin!/shock slalu rajin gak tp rini lebih2 plak(konon) tiba2 jadi bersemangat nak buat keje dalam rumah.eheee....:D mimpi ape ntah smlm 
Bangun2 tido jek(lepas mandi dan makan) aku terus :-
basuh baju
sidai baju
sapu habuk2 yg ade kat celah2 almari,meja (ah,,sume tmpat lar sng cite)
menyapu dalam & luar rumah
mop lantai
masak (mcm2 ada taw)
lipat baju

Yang kat atas nih mmg tiap2 arie aku buat,EXTRA arie nie (yg jarang aku buat sbb...ehehehe):-
lap tingkap
bersihkan kipas
lap peti sejuk a.k.a refrigerator :p
sampai cawan2 ngan pinggan yg ade kat rak pun aku lap gak;)

Selalunya owg lain yg wat EXTRA tu, tp disebabkan aku sorang2 jek kat uma rini tibe2 jadi rajin lak nak buat semua.Kira ok lar tuh kn penyakit M da beransur pegi./wahaha Mesti dpt pujian dari ma mum pasnih./blush hoyeahhh!!! senang nak tido mlm nanti bila da penat.Kn3??


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Thursday, 23 June 2011

Kalau Ikutkan Atie

AWAS!!ENTRY GANAS DISINI./wahaha

/hihiPagi2 da mengadap laptop...ingtkan nak carik umah sewa.Cari punya cari,tibe2 teringat nak check mukabuku jap.Bkak2 jek nmpak muka dye kat news feed aku.haishhhhh~menggigil jap..tengah2 nak privatekn album gambar aku sebab lepas nih mybe aku da jrang on9,aku terperasan something!/shock OMG!!!!
nape aku komen pic aku sorang2 nie???

Rupa2nya 'KAWAN' yg komen skali tuh da padam komen2 dye!/XD Kalau ikutkan atie aku yg sakit nie da lme aku pegi bakar dye.huhuhu~ ganaz tak? owh...time syg bkn main lagi komen dye ye.Bila da jadi mcm nie~hah,padam2...padam sekali pic2 aku yg ade kat ko tuh.Jgn tinggal 1 pun.Benci sngt kn??aku pun tak taw lar ape salah yg aku wat kat dye.Tibe2 jek! da lar hilang mcm tuh jek.Ape kau ingt aku nie tunggul kat cnie?nak bla sngt kn? bla blahh!!

Ingat! aku TAK kan maafkan kau! 'bahagia' lar hidup kau.(doa kejam!!kn da guna 'aku' 'kau' jek)tunggu lar balasan dari Tuhan.huhuhu,sampai hati kau kn?kau sakitkn atie aku.Bukan setakat kau hancurkn jek,siap kau blender lumat2 ag eh?suka atie kau jek kan.Sekali dua bley lar aku bg chance.Tp bukan peluang ke3!! ade paham? SAKITnya atie aku!!!! tunjukkan sangat lar ketidakmatangan kau tu.

Hoyeah!!!/wahaha puas atie.Tak penah2 aku seGANAZ nie.Tapi biar lar,aku da penat menangis!(makin rabun aku) semua salah kau!(huhuhu~tak abis ag)
Waaaaaa!!!sedihnya aku.Ape salah aku nih???/please jahatnya kau~ MENCI MENCI MENCI!!!!!!

Bila kita baik...owg main2.Nak kena buat jahat ke agaknya?hihihi, haishhh~Astaghfirullahalazim.....
~harap maaf atas kekasaran bahasa~
(orang tengah marah mmg gini)peace!!
p/s:gurlz sentiasa doakan yg baik2 tuk someone yg mereka syg~tp bila hati mereka disakiti,kasi doa kejam punya.hihihi~
(lawak jek..tade lar kejam sngt):D


cite sama : http://zareliqaafiqa.blogspot.com/2011/06/selamat-tinggal-sayang.html


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Wednesday, 22 June 2011

Wanita Istimewa

Eh,yeke?...mesti lar~cuba dengar lagu nih,alangkah bagusnya klau ada lagi arjuna yg mcm nie kn.
Rawat hatinya
berinya cinta
jangan sekali-kali kau sakiti dia
kerna hatinya mudah kecewa
dengan cinta yang penuh berpura-pura
hey arjuna
sayangi dia
kerna wanita dicipta untuk dicinta
jangan cemarkan harga dirinya
kerna dia juga masih punya jiwa
dalam dirinya penuh air mata
jagalah ia dengan sepenuh jiwa
janganlah pernah kau dustai dia
wahai arjuna
sedarilah
kerna wanita berhak untuk bahagia
bukan dicipta untuk selalu derita
sayangi dia
cintakn dia
kerna wanita istimewa
wanita
sungguh dirimu istimewa
duhai arjuna
sayangi dia
kerna wanita istimewa


http://www.youtube.com/watch?v=Zp3ck9aH5cA&feature=player_detailpage
~click link atas nie tuk dgr lagunya~:)
sumber:youtube


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Monday, 20 June 2011

Selamat Tinggal Sayang

Mood : Sedih dan Kecewa /no
Tak taw mcm mana nak gmbarkn perasaan nih.Kalau luahkn kat cnie pun tak kan sama rasenye..tak guna ckp bnyk,just want to say 'gud bye'!
Kalian berdua antara insan yg sngt penting dalam hidup iqa.Mengenali kalian merupakn sesuatu yg sngt bermakna.Wlaupun cuma seketika.Terima kasih atas segala2nya.Iqa undur diri bukan sebab iqa tak sygkn kalian berdua,sumpah! syg sngt! tp bila rasa diri nih tak bermakna lagi dalam hidup kalian, lebih baik iqa undur diri. Lagipun kalian masing2 tengah bahagia dengan insan tersayang. Iqa tak kan kacau hak org. Walau ape pun 'awk' dan 'awk' tak kan paham ape yg iqa rase. Iqa tak kan pernah lupakn kalian berdua. Biar lar kalian yg lupakan iqa. Maaf sebab pernah ada perasaan pd kalian. Izinkan perasaan nih terus ada dalam diri iqa.....T.T

untuk  2 orang insan yg pernah iqa syg
A & F
~Selamat Tinggal Sayang~


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Sunday, 19 June 2011

Testing

/hihi saje nak testing emoticon nih.cute sangt!! /bye


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Sehari Melayan Kerenah Kanak2 Riang

Ahah! punye lar pnjng tajuk. eheee :) mata pun da mcm kena gam jek nih. Tp nak jugak menconteng sebelum pengsan tak sedarkan diri jap lagi. Tgk tajuk pun da taw ape aku buat arie nie kn. Waduh2...capek bangat nih! Pagi2 da kne bgn awal nak balik kampung. Aik~ ckp mcm tak penah bgn awl plak sblum nie. eheee :D, slalu mmg bgn awal..tp takde lar awal sngt mcm nie. Da lar tak cukup tido.huhuhu, tp sbb rindu yg amat mendalam kat udax mucuk nie aku bgn gak akhirnya. Sampai2 jek dye tgh tido ag. Bila dye bgun n tgk aku ade kat uma dye,ngn suare manjenya dye tnye, "eee...kak long bile smpai nih?" eleyh2...mengadenye suara dye~
nie lar cousin kesayangan aku~
hye! nme kite wawa.nme awk sape?

Udax nie mmg peramah giler. Sume bley jadi kwn dye...sngt petah berkata2. hah! sebijik mcm owg tua. Bila da mndi mula lar aktiviti dye, 'mengemas' plak! aduh~ habis dye keluarkn buku2,crayon,mainan, dan segala mcm khazanah yg ade dlm beg n bakul permainan. Walaupun dye blum skola ag tp buku mengalahkn owg nak amik spm. Wawa2...udax nie pndai gak posing. Dari kecik ag mmg ske ngn camera.

tgk2..nie baru ckit dye posing

Dah tu nak blaja tulis ABC plak. Belum sampai Z, da suh kak long dye nih lukis gmbar hantu plak. Disebabkn dye budak2 ag, aku pun lukis lar...asalkn ade rupe hantu sudah.1 family hantu dye sruh lukis. Dah siap dye sruh lukis kuda tengah demam plak. waaaaaa!! mcm mne nak lukis ni? daya imaginasi dye......perghhhhh,

Kejap tuh 2 pupu aku plak dtg nak main2 ngn dye. Bertambah gamat uma tuh jadinya. Kejap2 dyowg gaduh, kejap baik balik, kejap ag tuh gaduh alik. Suka atie korang lar. Jgn smpai btumbuk sudah ye.,


wawa n 2 pupu ktowg (adib).."wawa~ jgn duduk dlm bakul ibu tuh!"

muka tak puas atie! hihihi


Dan bila da penat bermain~~
tadaaa~ bley tinggal gitu jek?huhuhu,kak long gak yg kena kemaskan


Dah lesap?? ngeeeee.... bila Adib balik, Cik Wawa nih buli kak long dye ag... ajak main puzzle plak! tak penat ke udax nie erk? bnyk betul tenaga dye.

dan...aku jugak yg siapkan akhirnya!


Bila aku amik beg nak balik td, wawa da buat muka tak puas atie. Tak kasi aku balik. Kesian jugak tgk. Salam pun tak nak! protes lar tuh...hehe, bila aku ckp "t kak long dtg ag" bwu dye bnti nangis. Sngt2 manja ngn aku. alolololo~ Huarghhh~~mengantuk!! da lar, nak g belayar di alam mimpi dlu. heeee :)


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Tuesday, 14 June 2011

Takde Usaha Langsung

Kenapa? kenapa dtg balik dalam hidup saya? kenapa awk menyesal plak? bkn ke itu yg awk nak... masa awk wat keputusan tuh, ade awk fikir ape sy rase? takde kan....skunk awk dtg alik dan ckp awk da menyesal. Sy pun da tawar atie ngn awk! senang2 jek. Cmne awk nak tebus alik kesilapan awk tuh? cmne awk nak bayar alik air mata sy? ckp lar....


Ok, sbb sy still sygkn awk...sy  bley bg 1 ag peluang. 2 pun depends pd usaha awk sendiri. Sy cuma nak tgk sejauh mana awk berusaha tuk buktikn yg awk tol2 menyesal. Awk sendiri b'sungguh2 yakinkn sy. Bila jumpa awk akan buktikn!! ok, sy nak tgk.


Bila kita jumpa alik ritu, sy diam jek...sy tak bnyk ckp ngn awk. Sbnrny sy nak tgk ape yg awk nak buat. Sy tggu jugak bila awk nak ckp, at least awk mintak maaf~ face 2 face~ sy tak mintak pun ayat pnjang2. Muka awk biasa jek masa tuh. Mcm takde ape2 yg jd jek. Senangnya atie awk! awk tak perasan kn yg sy asyik tgk awk jek. 


Sebenarnya sy bnyk benda nak tanya awk. Tp sy tggu awk yg mulakn dulu. Sy tunggu...dan tunggu...dan tunggu....bulan tak timbul2.eheee~ sempat ag. okeyh, smpai kita nak balik awk still tak buat pape, tak ckp pape...dan bila sy turun dari kereta nk balik umah, awk cuma pesan jaga diri jek??? tuh sy pun taw awk. Law sy ta nak jaga diri, awk nak buat ape? nak jaga sy? tak kn?


U DO NOTHING DEAR !!!!!!

Sanat2 kecewa ngn u....! sebelum nih awk iye2 sngt nk buktikn. Bila dpn2 awk TAK buat ape2 pun. N skunk awk diamkan diri. Diam jela dear...( T.T ) sy tak taw ape yg awk nak sebenarnya.
Sonok kew uat sy cmnih?

uuwaaaaaaaa...sob~sob~


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Monday, 13 June 2011

Marahnya aku!!

Nie yg nak marah nie!! haishhh....memang aku marah! aku tak kacau kau pun kan? apasal plak yang kau nak kondem2 aku? kau tu dah bagus sngt ke? aku tgk kau tu lagi teruk taw tak? kalau iye pun kau nak puji kawan kau tu depan aku, tak payah lar nak bandingkan dia ngan aku. Kalau ye pun kawan kau tuh ag terer dari aku, so what? ade aku kisah ke? at least aku taw gak, bley gak, daripada kau tuh!! 1 pun kau tak taw kn. Yang kau taw makan jek! kawan kau tuh pun tak kecoh. Kau jek yg lebih2 nape?


Lagi,,,,Menyesal aku ada kawan mcm kau! Kau lar 'kwn yg makan kwn'..ape pun tak bley~ aku baik ngn kau, kau balas "tettt" kat aku eh? baik punya kwn kau nih!!!


Dan lagi,,,,Aku mang tak suka orang yg mulut longkang cam kau nih. Kau bajet kau sorang jek yg bgus,kau sorang jek yg taw, sampai orang lain sume kau kondem. Da lme aku perhati perangai kau nie! tak ubah2 ag erk! makin teruk ade lar. Aku sbo jek sebab kau kwn aku, aku backup kau lagi ble sume owg kutuk kau sbb aku tak nak mengaibkan kau. Walaupun sume tuh mmg betul pun. Sume rahsia kau aku diamkn jek, aku wat2 tak taw sbb aku xnk kau malu. Tp ble ngn aku2 skali kau kacau, ini sudah lebih beb!!!


Aku lum abis ag nih,,,,,Kau nak gaduh ke? wa anytime meyhhh~ sabar2 aku pun ade hadnya. Nampaknya ngn kau nih aku tak bley nak wat baik sngt. Lebih2 nmpak!! bila aku tegur kau wat muka. Jaga lar ckit perangai kau tuh. Wat malu kaum jek! Malu aku taw. Aku taw lar aku nie bkn baik sngt pun nak nasihat kau. Tp kau kwn aku..lepas nih lantak kau lar. Malas aku nak ade kwn mcm kau! aishhhhh! mcm2 lar pangai manusia nie.


Fuhhhh........puas atie aku dpt mrh2 kat cnie! kesian belog aku nih~ kn belog?? eheee...:) elok2 cik Iqa nie nak wat n3 yg comey2, yg baik2, terus hilang mood.huhuhu, da lar mang "RAJIN" sngt nak mengupdate.kuikuikui,



berhati2 lar ngn manusia mcm nih!!


TIADA KAITAN NGN ORG YG TIDAK BERKAITAN.(eh,betul ke ayat aku ni)
ehem2 : sebarang kekasaran bahasa amat lar dikesali.heee :D
berkenaan : sorang "KAWAN" (yg lain ok jek)yeeahhh!!!
PEACE!!! jgn gado2~~
sabo jela~


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Saturday, 4 June 2011

Permata Yang Dicari

Layan lagu nie! Beshh giler~~



Hadirnya tanpa kusedari

Menggamit kasih cinta bersemi
Hadir cinta insan padaku ini
Anugerah kurniaan Ilahi



Lembut tutur bicaranya 
Menarik hatiku untuk mendekatinya
Kesopanannya memikat di hati
Mendamaikan jiwaku yang resah ini

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu



Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu
Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu



Ya Allah
Engkaulah tempatku bergantung harapanku
Ku harap diriku sentiasa di bawah rahmatmu

tangan sape nie??


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Thursday, 2 June 2011

Kawin Lagi

Bila cuti skola sume orang nak kwin! ish,ish,ish...cik iqa nih kena lar jugak attend wedding tuh semua.Nama pun sedare kn?kalau tak tunjuk muka ape cite plak.huhuhu,actually bestt jugak g uma owg kwin nih.Ape yg best?bg aku lar,aku ske tgk baju2 dorang,pelamin,hantaran,sume lar yg ade kat pengantin tu.Pastu,berangan! hikhikhik....over lar tu~

28 mei 11 ritu, kawan a.k.a cousin aku plak kwin! iaitu Pn.Amirah Baharom.wahhh...puan sudah! takde cik2 ag okeyhh.Nie antara pic2 yg sempat aku snap.Maklum lar busy! jd owg kuat kat dapur.Heh!!! yela tuh,kuat berangan kot.Opsssss~ tade lar. Aku cover cun jek kot kat sbelah pengantin.^.^ perahsantan pnye udax!

Tadaa...malam berinai.Pengantin tido tuh!shhhhhh

amboiihhhh :)

saje aku amik time dye kelip mata.ngeee :D

pose!!

nie kat uma belah lelaki
tadaaa!!!!

Dan bile owg tnye cik iqa ble ag?? jawapan : lambat ag..lum ade jodoh..( antara ma fav ans)heee....:D 1 jwpn untuk sorang. Law lbey aku ulang lar balik. huhuhu,nak kwin ngn sape erk?pilih2...selonggok rm5!! hihihihi, mcm pilih buah kat pasar mlm plak. Kalau lar senang mcm tu~~hmmmmm.....
Babai!!! ;)


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

Wednesday, 1 June 2011

Dunia Baru cik Iqa

Hyep! disebabkan akaun pesbuk aku telah pn di''terminate'' aku duk cnie jela.My new world!!! Mengadap blog jd keje part time aku selain jd photo editing...ngehhh,ngehh,ngehhh. Blog nie pn bwu jek kot aku wat. Tu pn sbb aku nak ruang sndiri tuk conteng menconteng nie. Hasrat di hati na conteng dinding bilik tido~ tp takut plak pakcik usin mngamuk.hihihihi (peace ayah!) alaaa,ckp jela yg ko wat blog nie sbb....sbb...sbb...bowink!! (ayat cover disitu) Tgk sndiri pn taw kn amatur pnye blog...:D kire cam baby bwu lahir lar blog nih.alololo~~shomeyy meyhh!


lbey kurang cam gini shomeyy nye tu!

Pape pn aku kena blaja bnyk ag nih! huh! masuk nih da 5x aku tukar templete,background en sbagainya.Last2 jd mcm nie haa,apakah??? huhuhuh.....rilex2~ ane ade baby bwu lahir trus berjalan kn?kn? tp yg s0noknya, ble jmpe graphics yg bling2 lagi pink. Wat mata cik iqa  bergegar kejap! k lar, cik iqa nak g skodeng templete2 yg cun sambil minum hot choc di petang yg tak berapa hotz nie.nyumm~nyummm~~
Daaaaa!!!!


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ