Wednesday, 25 May 2011

Lelaki Mesti Tahu!

Ada perkara yg gadis ta smpat na beritahu lelaki...musti ramai gurlz yg setuju kn! Pada kaum Adam yg bace entry nie harap renung2kan lar (dan selamat beramal)...:D


Bila seorang gadis menyatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan air mata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya. (T.T)


Bila dia tidak menghiraukan korang selepas korang menyakiti hatinya, lebih baik korang beri  dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum korang menegur dengan ucapan maaf.


Gadis sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang, sebab tu lar ramai gadis yg patah hati bila hubungan terputus di tengah jalan. (it's true!! ble da syg yg bad2 nih sume da ta nmpak ^.^)

Sekiranya seorg gadis jatuh cinta dengan seorg lelaki, lelaki tuh akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar ngn laki lain. (sebab gurlz nih setia pd yg 1...law da syg 1 tuh,all about him!)

Bila lelaki yg dia suka n cinta merenung tajam ke dlm matanya, dia akan cair seperti aiskrim! nyumm2~~

Gadis mmg sukakan pujian tp selalu tak tahu mcm mana untuk menerima pujian. :D

Klau korang tak suka ngn gadis yg sukakan korang separuh mati, tolak cintanya dengan lembut! jgn berkasar sebab ada 1 semangat dalam diri gadis yg korang tak akan tahu bila dia dah buat keputusan , dia akan lakukan apa saja. -haa~haa~ta taw~~

Sekiranya sorg gadis mula menjauhkan diri dari korang selepas korang tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Sekiranya korang masih ingin menganggap dia sorg kwn, cuba lar tegur dia perlahan2. 

Musik, lukisan & penulisan adalah cara termudah gadis meluahkan isi hati mereka. Gadis suka meluahkan apa yg mereka rasa. -so,start lar jd stalker fb,twitter or blog diorang law na taw prasaan diorang...:D -

Jangan sesekali beritahu si gadis yg mereka nih lngsung tak berguna. :o

Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood gadis.


Bila pertama kali lelaki yg dicintainya dlm diam memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah2 tak berminat, tetapi sebaik sahaja ganggang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan tak smpai 10 min semua rakan2nya akn taw berita tersebut! -hihihihi....gurlz~ control yourself ok even it's true!- ;)


Sekuntum senyuman memberi 1000 erti bagi para gadis. Jadi jgn senyum sebarangan!


kalau korang suka kat sorg gadis nih, cuba lar mulakan dgn persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenali korang dgn lebih mendalam. -senang cite 'jgn gelojoh!'-


Jgn sesekali mengagak apa yg dirasakannya. Tanya dia sendiri!


Selepas sorg gadis jatuh cinta, dia akan sering tertanya2, "Kenapa lar aku tak jumpa mamat nih lebih awal."


Kalau korang masih tercari2 cara yg paling romantik untuk memikat hati sorg gadis, cuba lar rajin2kn tangan menyelak buku2 cinta atau bace jek novel jiwang2 nie.


Bila setiap kali online di fb atau twitter, benda pertama yg dicari oleh si gadis ialah buah hatinya ataupun 'secret admirer'nya. -alololo~~so sweet lar-


Kalau korang na taw ble sorang gadis nie jatuh cinta kat korang, dia akan bg layanan first class kat korang.Contohnya, law dia tgh bz study or bnyk keje, bila korang buzz jek kat YM msti cepat jek dye reply..dia tak kan lupe wish besday korang...law korang call time dia tido pn dia snggup angkat...dia akn ingt & taw sume tntang korang even yg korang ta bgtaw pn. -well~ she is the best stalker of yours-


Satu ucapan 'hye' pn da bley wat sorang gadis nie bahagia.Suke bkn main! ta pyh hadiah mahal2 segala untuk wat diorang hepi.Cukup lar ngn ucapan tuh sbagai tanda yg korang ambil berat n ingt kat dia!


Tapi kalau ucapan 'hye' korang tuh tade reply, better give up jela...n don't ever text her again dengan "np u tak reply msg i?" tuh mang perbuatan yg sia2 sbb dia mang ta berminat ngn korang.Melainkn dia tade kredit!! lol


Cherita da abis...Sila tinggalkan komen pulak ye! TQ

0 komen jejari cumil: